Platforme pentru necesarul de produse medicale, dotări spitale, VecinulTău.ro

6 aprilie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● MAD Intelligence, un think tank digital din România, a lansat o platformă pentru ONG-urile implicate în lupta împotriva COVID-19 din aceste zile, care centralizează nevoile de produse medicale. 

● A fost lansată platforma Vecinultau.ro, funcțională la nivel național, care facilitează legătura între beneficiarii din grupuri sociale vulnerabile și voluntarii din imediata lor vecinătate. Scopul e ca voluntarii să ajute cu cumpărături, mersul la farmacie etc.

● Companiile Leroy Merlin și Auchan construiesc lîngă București un centru de tratare preliminară și triere a bolnavilor de coronavirus.

● Un grup de antreprenori români pune gratuit la dispoziția statului primul sistem integrat de înscriere, triere și monitorizare la domiciliu a celor afectati de COVID-19, suspecți, izolați sau aflați în carantină. 

● SJU Suceava primește aparatură și echipamente, prin intermediul mecanismului de urgență deschis de Salvați Copiii România și cu ajutorul unei finanțări de 26.500 euro din partea Garanti BBVA Group. 

● Asociația MAGIC are un Fond de Urgență către care puteți dona prin SMS la 8844. Aici o listă de echipamente de protecție și aparatură medicală donate către spitalele din București și din țară, săptămîna trecută.

● În 10 zile, cadrele didactice ale Facultății de Farmacie – UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au preparat 816 litri de soluție antiseptică pentru mîini, care va ajunge la cadrele medicale. 

Nu uitați de formularul 230, dacă încă nu l-ați trimis, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către orice ONG. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe