Jumătate dintre librăriile rețelei CLB, redeschise din 4 mai

4 mai 2020   Caleidoscopie

● În luna cît au fost închise, librarii au confecționat măști de unică folosință, care vor fi puse gratuit la dispoziția clienților, la intrarea în fiecare librărie.

● Măsurile privind distanțarea, respectate cu strictețe.

● Lista librăriilor redeschise, actualizată constant atît de pe pagina de Facebook, cît și pe site-ul CLB (www.clb.ro).

După o lună de la închiderea întregii rețele, Compania de Librării București (CLB) redeschide astăzi, 4 mai 2020, aproximativ jumătate dintre librării. Lista locațiilor repuse în funcțiune include atît librării poziționate în centrul capitalei, cît și spații aflate în mijlocul cartierelor. Decizia pentru redeschiderea fiecărui spațiu în parte a fost luată de conducerea unității, în urma consultării cu librarii din fiecare unitate. Treptat, și celelalte librării din rețea urmează a fi repuse în funcțiune, lista lor urmînd a fi actualizată atît pe pagina de Facebook, cît și pe site-ul CLB.

„Sîntem foarte bucuroși că putem anunța redeschiderea a jumătate dintre librăriile rețelei Companiei de Librării București. Îi asigurăm pe toți prietenii noștri că accesul publicului se va desfășura în condiții de maximă siguranță, respectîndu-se reglementările în vigoare. Sînt convinsă că după o lună de izolare la domiciliu majoritatea bucureștenilor doresc să se întoarcă în librăriile noastre, răspîndite în toate cartierele. Elevii și studenții care urmează cursurile online, părinții care lucrează de acasă, și nu numai ei, au cu siguranță nevoie de produse de papetărie și rechizite, ca să nu mai vorbim de cărți și manuale. Avînd convingerea că sîntem deja pe cale să depășim cu bine această experiență complicată, sîntem din nou la dispoziția clienților noștri și îi așteptăm cu drag să revină în «familia CLB»”, a declarat Marieta Seba, directoarea generală a Companiei de Librării București.

La nivelul librăriilor redeschise au fost luate o serie de măsuri, menite să contribuie la siguranța și sănătatea celor aflați în incinta locațiilor: respectarea regulilor de distanțare socială, dotarea cu dezinfectanți pentru personal si clienți, pentru spații și suprafețele de vînzare, precum și dotarea fiecărui spațiu în parte cu măști de unică folosință, confecționate chiar de angajații CLB, în luna cît librăriile au fost închise. În plus, în avanpremiera redeschiderii, s-a efectuat dezinfectarea spațiilor cu ajutorul unei firme specializate.

Pentru a scurta timpul de căutare, echipa CLB le aduce aminte clienților că pot comanda produsele online, pentru a le ridica apoi de la orice librărie disponibilă, scurtînd astfel timpul alocat achiziționării si banii pentru transport.

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării care a supraviețuit cu succes după Revoluție. În prezent CLB numără 43 de librării, răspîndite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei, cele mai multe dintre aceste filiale fiind renovate de-a lungul timpului. Anul acesta, Compania de Librării Bucureşti aniversează 70 de ani de la fondare.

Mai multe