Grădină terapeutică, donații pentru laboratoare și spitale, școli de vară pentru elevi

5 iulie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Salvați Copiii ajută mii de elevi români care au rămas în urmă cu școala să recupereze lecțiile pierdute din cauza pandemiei. 

● Asociația Zi de Bine alături de Microgreens România vor construi o seră în care vor planta microplante și flori pe o suprafață de 240 mp, un viitor spațiu relaxant pentru pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu”. 

● ING Bank România a finanțat cu un milion de euro Mediclim, o companie de distribuție de aparatură și reactivi de laborator, pentru dotarea și punerea în funcțiune a unor noi laboratoare de biologie moleculară în testarea COVID-19. 

● Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost dotat cu 5 noi concentratoare de oxigen, destinate tratării pacienţilor infectaţi cu COVID-19, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Rotary Club Miercurea Ciuc şi Gedeon Richter România S.A. 

● Peste 14.000 de copii de la sate vor participa la școala de vară organizată de World Vision România. 

● Fabulosul traseu Via Transilvanica: cînd ar fi gata, în ce stadiu este acum și cîți bani s-au strîns din donații.  

● Un donator de la Banca de Haine tocmai a donat mobila unui apartament întreg către o familie rămasă fără locuință în urma unui incendiu. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe