Fiecare Copil Merită o Poveste, RetușArt, Acționăm pentru Ape!

25 octombrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Șofer de Suflet, proiect demarat la sfîrșitul lunii mai de Asociația Magic cu sprijinul Rompetrol – KMG International numără 163 de șoferi voluntari, peste 150.000 de kilometri parcurși prin toată țara și 850 de copii și părinți duși în siguranță la spital și/sau acasă. 

● Voluntarii Asociației Acasă în Banat, alături de voluntarii Fundației Orange, au pus în funcțiune o moară de apă din satul Pîrvova, comuna Lăpușnicel, județul Caraș Severin. Proiectul Salvăm morile de apă este finanțat de Fundația Orange cu suma de 32.000 lei, prin intermediul Susține un ONG.  

● Asociația The Social Incubator a lansat în septembrie RetușArt, primul atelier de retuș vestimentar al cărui profit este direcționat către integrarea socio-profesională a tinerilor din medii vulnerabile.  

● 15.000 de copii din județele Galați, Vaslui și Botoșani vor primi cărți pentru acasă, în cadrul programului Fiecare Copil Merită o Poveste, realizat de Asociația OvidiuRo, cu sprijinul UiPath Foundation.   

● Trei evenimente au fost desfășurate în paralel în cadrul programului Acționăm pentru Ape!, organizat de Asociația Act for Tomorrow, în cadrul acestora fiind ecologizate două zone din județul Argeș și o zonă de la malurile Dunării, în județul Brăila. 

● Clinicile Dentare Dr. Leahu, împreună cu Gamifiy, au lansat Yummy Galaxy, un joc pentru copii care oferă recompense în lumea reală: consultații gratuite și produse pentru prevenția dentară a copiilor. 

● Doi studenți au transformat un parc dintr-un campus din Iași, cu banii cîștigați la un concurs de creativitate. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe