Donații pentru medici și spitale, Kind Market, fonduri pentru centrele de bătrîni

27 aprilie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● În doar 30 de zile de cînd au avut ideea de a produce viziere de protecție pentru cadrele medicale, membrii echipei și voluntarii Viziere.ro au reușit să producă aproape 117.000 viziere, peste 114.000 dintre acestea ajungînd la personalul din prima linie. 

● MOL România donează 400.000 de euro asociației Dăruiește Viață, care va achiziționa echipamente de protecție și aparatură medicală pentru medici și spitale din țară. 

● Cu ajutorul firmelor, dar și al donațiilor individuale, doar în luna martie, Organizația Umanitară CONCORDIA a cheltuit 258.000 de euro pentru alimente, produse de curățenie și igienă, precum și pentru servicii de locuire pentru cei 170 de copii și tineri din centrele rezidențiale și pentru cei peste 300 de membri ai familiilor din comunitățile foarte sărace.

● Beard Brothers au continuat săptămîna trecută cu livările #12 și #13. Pe pagina de Facebook Beard Brothers Cluj sînt enumerate zilnic brandurile locale care îi susțin financiar.

● Marius Manole a inițiat o strîngere de fonduri pentru centrele de bătrîni. 

● Kind Market este cea mai nouă idee a NO.MAD, prin care doresc să strîngă împreună freelancerii, antreprenorii și producătorii locali din România. 

● Conform unui calcul făcut de Revista BIZ, peste 18 milioane de euro s-au strîns din donațiile făcute de companiile care au ales să ajute sistemul medical și pe cei care se află în acest în moment în linia întîi.  

Nu uitați de formularul 230, dacă încă nu l-ați trimis, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către orice ONG. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe