Donații pentru echipamente, Telefonul Vîrstnicului, Dăruiește ziua ta

13 aprilie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, achiziționează prima secție de terapie intensivă mobilă din țară, în valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacienții în stare critică ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2. 

● Rompetrol și Crucea Roșie achiziționează o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi pentru Departamentul pentru Situații de Urgență. 

● Bitdefender, Banca Transilvania, eMag și Mobexpert au donat cumulat 4 milioane de lei pentru echipamente medicale și de protecție și s-au implicat în achiziții și distribuție. Pînă acum au fost contractate peste 40 de milioane de măști, mănuși, combinezoane și peste 2 milioane de măști FFP2.  

● Organizatorii UNTOLD şi NEVERSEA au lansat un fond de 100.000 de euro din care s-au făcut diverse achiziții urgente, solicitate de autorități, urmînd ca acest fond să crească odată cu alăturarea altor parteneri.

● Asociația SAMAS lansează un program social pentru femeile diagnosticate sau suspecte de COVID-19 care nasc și le pune la dispoziție un număr de  telefon special, la care pot primi gratuit consiliere pentru menținerea lactației și consiliere psihologică. 

● Platforma Galantom a lansat proiectul „Dăruiește ziua ta”, prin care, în loc de cadouri, de ziua voastră vă puteți îndemna prietenii să facă o donație pentru o cauză pe care o susțineți. 

● Telefonul Vîrstnicului a răspuns unui număr record de solicitări în perioada pandemiei. Dacă știți persoane în vîrstă care au neapărată nevoie de interacțiune, spuneți-le despre el. 

Nu uitați de formularul 230, dacă încă nu l-ați trimis, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către orice ONG. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe