De Gardă, ghidul „Relații sănătoase”, Scena din cartier

23 noiembrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Funky Citizens au lansat aplicația pentru Android De Gardă. Dacă ești doctor, asistent, brancardier sau șofer pe ambulanță poți rapoarta în aplicație nereguli din spital. 

● Asociația CONIL, în parteneriat cu Decathlon România, își propune ca, timp de 15 zile, să acumuleze 15.000 km de alergare. Evenimentul este organizat pentru a marca Ziua Internațională a Dizabilității, 3 decembrie, și pentru a da o șansă reală de recuperare și integrare copiilor cu forme severe de autism. 

● Asociația Necuvinte, cu o finanțare de la Ambasada Țărilor de Jos în România, a lansat un ghid despre siguranța online, intimitate și consimțămînt. 

● Campania de strîngere de fonduri organizată de depreHUB, primul hub antidepresie din România, s-a încheiat cu obținerea sumei de 20.000 de euro, bani care urmează a fi utilizați pentru a asigura continuarea serviciilor de suport psiho-emoțional, gratuit. 

● Muzicienii independenți din Timișoara cîntă în cartierele alese de către timișoreni, în cadrul proiectului Scena din cartier. 

● 23 de proprietari de restaurante, cafenele și ceainării din Brașov au pregătit mese calde pentru comercianții din pieţe. 

● Expert Forum (EFOR) a lansat harta secțiilor de votare din străinătate la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe