Clubul de lectură în natură, Oferă Putere, terapie prin escaladă

19 octombrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Alfabetizare pentru copiii dintr-un sat din Transilvania: 50 de copii din comuna Laslea, Sibiu, se întîlnesc săptămînal la Clubul de lectură în natură, printr-o inițiativă a Asociației Casa Naturii. 

● Fundația Renașterea se alătură prevenirii afecțiunilor sînilor și colului uterin prin caravana Oferă Putere. Între 12-31 octombrie, în Popești-Leordeni, femeile vor putea beneficia gratuit de investigații de sîn și col uterin: teste Babeș-Papanicolau și mamografii. A doua localitate în care unitatea mobilă se va deplasa este Vorona, județul Botoșani, în perioada 2-28 noiembrie.

● Campanie de responsabilizare socială de la Recolamp: becurile arse se transformă în laptopuri și tablete pentru copiii defavorizaţi.  

● Reckitt Benckiser România donează 100.000 de măști și 14.000 de bucăți gel dezinfectant pentru mîini medicilor și farmaciștilor români. 

● Saint-Gobain România a donat materiale de construcții în valoare de circa 68.000 euro organizației Habitat for Humanity, pentru lucrările de construcții de pe șantierul Centrului de zi BufKids, de la Buftea. 

● Climb Again, singurul centru de terapie prin escaladă pentru copiii cu dizabilități din România, a aniversat doi ani de existență.  

● Doi tineri din Roşia Montană au reuşit cu un simplu anunţ pe Facebook să obţină peste 40 de calculatoare pentru elevii din comună. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe