Cartea pe roți, Șofer de Suflet, Împreună construim oameni

14 septembrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Cartea pe roți, prima librărie mobilă din lanțul Humanitas, va ajunge în alte cîteva zeci de localități din toată țara, ocazie cu care va face și donații în cărți către bibliotecile locale. Pe 8 septembrie a ajuns la Scrioaștea, Teleorman. 

● Voluntarii WWF au adunat, în opt săptămîni, peste o tonă de deșeuri de pe canalele și brațele Deltei Dunării și de pe plajele și lacurile adiacente. 

● Asociaţia BookLand, sub motto-ul Ȋmpreună construim oameni, a coalizat 50 companii într-un demers de renovare și dotare cu echipamente moderne a 12 instituții de învățămînt; șapte sînt deja finalizate. 

● Forum Apulum a lansat o platformă cu informații care să ghideze de la primul pas spre implicare civică (model de petiție, autorizație de protest, cum se merge în audiență) pînă la înființarea unui ONG, cu sfaturi și povești de la alți activiști. 

● Asociația Prematurilor a donat echipamente de protecție și aparatură împotriva COVID 19 în cinci maternități. 

● Organizația Salvați Copiii România, împreună cu CEZ Vînzare, furnizor de energie electrică și gaze naturale, donează 450 de tablete copiilor fără posibilități din județele Argeș, Caraș-Severin, Dolj, Iași, Timiș și Constanța. 

● Te-Rox Prod a donat Asociației Magic 140 de scaune de mașină pentru copii, care vor fi folosite în cadrul inițiativei Șofer de Suflet, ce ajută la transportarea copiilor cu afecțiuni grave. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe