Caravana Regista, #SwimAtHome, Copacul cu fapte bune

7 iunie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Zitec pornește Caravana Regista pentru accelerarea digitalizării autorităților locale. Va promova Regista, o aplicație de registratură și management al documentelor, și va oferi consultanță gratuită pentru integrarea aplicației Ghiseul.ro

● Edenred Romania lansează un program de susținere a restaurantelor și oferă contravaloarea a 20.000 de mese gratuite în aceste localuri. 

● Swimathon București nu va mai avea loc la bazinul Dinamo, așa că „înotătorii” vor fi doar virtuali. Participînd la #SwimAtHome puteți strînge fonduri pentru 25 de proiecte înscrise, completînd o serie de provocări în social media. 

● În decursul a peste două luni de campanie, echipa restaurantului Kane – New Romanian Cuisine, cu sprijinul Mastercard și Kaufland, a pregătit și a donat 15.100 de meniuri, respectiv 45.300 porții de mîncare, cu o valoare totală de peste 100.000 de euro. 

● De Ziua Copilului, în jur de 150 de copii defavorizați au primit jucării noi, dulciuri ori hăinuțe noi via Copacul cu fapte bune

● O elevă de 17 ani care studiază la un liceu din Londra a donat Spitalului de copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti echipamente de protecţie împotriva COVID-19, valorînd 4.000 de euro, din bani strînşi cu ajutorul unui site creat de ea.  

● Relu Voicu, cel care crește proiectul Cu cărțile pe uliță și care oferă meditații copiilor din Scrioaștea, jud. Teleorman, a lansat un canal de You Tube unde urcă lecții pentru Evaluarea Națională. 

Nu uitați de formularul 230 prin care puteți să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către un ONG! Noul termen limită e 30 iunie 2020. Dacă nu știți cui vreți să donați, pe platforma Redirectioneaza.ro, creată de Code4Romania, găsiți o lungă listă de ONG-uri, precum și formularele tipizate. Mai mult de 18.800 de formulare au fost completate pînă acum.  

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe