Bright Sky RO, Școala plină de energie, call center suport DSP cu voluntari

9 noiembrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Aplicația mobilă care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, Bright Sky RO, realizată de Fundația Vodafone, Asociația Necuvinte și Code4Romania, are peste 1.000 de utilizatori activi. 

● Hope and Homes for Children va construi prima casă de tip familial în județul Brașov, cu sprijinul Fundației Carl von Linde, printr-o sponsorizare de 220.000 euro. 

● Romanian Angel Appeal organizează campanii de screening TB prin intermediul unei caravane mobile, în comunitățile rurale. Săptămîna trecută au ajuns în județul Teleorman. 

● Asociația M.A.M.E. lansează proiectul Factorii esențiali pentru o sănătate bună: alimentația și mișcarea, prin care să faciliteze accesul gratuit la ședințe de consiliere nutrițională și recuperare medicală prin fiziokinetoterapie pentru 90 de copii diagnosticați cu boli grave. 

● Grupul CEZ în România și Asociația Povestașii lansează o nouă ediție a proiectului Școala plină de energie, în care peste 150 de copii vor participa la 10 ateliere interactive despre mediul înconjurător. 

● Cum a rezolvat un ONG problema cetățenilor care sunau cu zilele la DSP București și nu le răspundea nimeni: un call center făcut 100% cu voluntari. În prima săptămînă au fost preluate peste 3.000 de apeluri, iar alți 87 de voluntari vor ajunge de săptămîna aceasta. Atmosfera call center-ului Geeks for Democracy la Impact Hub a fost surprinsă într-un reportaj al TVR. 

● Doi tineri din Cîmpulung Moldovenesc au lansat o platformă online prin care olimpici la învăţătură vor oferi gratuit meditaţii tinerilor care se pregătesc pentru examene. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe