Blood Network, Școala de Bani pe Roți, Brașov Heroes

21 septembrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, centrul comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi elevii a două școli din cartiere defavorizate. 

● BCR și Școala de Valori au reluat atelierele de educație financiară pentru copii, organizate în cadrul proiectului FLiP, Școala de Bani pe Roți. Înscrierile sînt gratuite. 

● Asociația Semper Musica, împreună cu Asociația Sens Pozitiv și Asociația Pacienților din Galați, lansează TratamentARV.ro, prima platformă care monitorizează accesul pacienților cu HIV la tratament ARV. 

● După aproape șapte ani, PEDITEL trece la nivelul următor și devine un hub medical integrat de telemedicină pediatrică, urmărind să ajute peste 150.000 de copii din România și Diaspora prin acces la asistență medicală pediatrică. 

● Peste 650 litri de sînge, care au salvat peste 4.300 de bolnavi din România, au fost colectaţi în cadrul campaniei Blood Network a organizatorilor UNTOLD și Neversea. 

● Fundația Comunitară Brașov a organizat și în acest an Brașov Heroes, un program de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, constînd într-o campanie de fundraising de trei luni și un eveniment sportiv. 413 donatori au strîns 84.568 lei. 

● Vasile Postolachi, un profesor de religie în vîrstă de 30 de ani din Rădăuți-Prut, a muncit întreaga vară în Spania, iar banii strînşi i-a donat elevilor nevoiaşi pentru ca aceștia să poată merge la școală. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe