Blood Network, Muzeul de știință și iluzii optice, Plogging pentru România

10 august 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● În urmă cu o săptămînă a început funcționarea la capacitate maximă a spitalului modular ridicat de Dăruieşte Viaţă din donații, cel mai performant de acest fel din România, după ce „un ONG” a adus o mare parte din echipamentele necesare, iar Societatea Română de Terapie Intensivă a trimis șase ventilatoare pentru ventilaţie mecanică invazivă. 

● UNTOLD reia caravana Blood Network între 8 august și 13 septembrie, iar donatorii de sînge vor fi răsplătiți cu un bilet pentru prima zi de UNTOLD 2021. 

● Un Fiat Ducato a fost donat de Raiffeisen-Leasing și a fost reomologat cu un duș mobil, pe care Asociației Zi de Bine împreună cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany îl va plimba prin satele din Moldova, unde 500 de copii și părinții acestora vor învăța despre normele elementare de igienă cît și despre riscurile nerespectării lor. 

● La Turda se află cel mai recent proiect al Asociației Astronomice Pluto: muzeul de știință si iluzii optice. Voluntarii au construit singurul labirint de oglinzi din Transilvania, cel mai lung tunel Vortex, o cameră Ames uriașă, o cameră Up side Down, holograme didactice, un virtual sand box și multe altele. 

● În perioada următoare are loc evenimentul Plogging pentru România, unde sportivii amatori curăță gunoaiele din păduri în timp ce aleargă sau merg pe bicicletă. Cea de-a treia ediție va avea loc în Ilfov, Constanța și Prahova. 

● La Raliul Sibiului 2020 se strîng bani pentru proiectele Fundației Polisano Sibiu, care salvează inimile copiilor cu malformații. 

● Doi orădeni adună cărţile aruncate la gunoi şi le oferă celor care vor să citească. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe