BLINDHub, Curaj pentru viitor, DanubEcoSoap

2 noiembrie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Friends Beyond Borders este un proiect al Asociației CONIL prin care copiii pot trimite un cadou unei persoane cu dizabilități. 

● Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din București și Fundatia Orange au lansat oficial BLINDHub, prima aplicație mobilă ce va ajuta integrarea profesională a persoanelor cu deficiențe de vedere. 

● Ajungem MARI și PEPCO inițiază proiectul Curaj pentru viitor, prin care vor putea ajuta 500 de copii și tineri instituționalizați din București și din alte 20 de județe din țară timp de 12 luni să își dezvolte abilitățile și cunoștințele. 

● Cercetătorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au fabricat săpun din ulei folosit. Invenția gălățenilor, DanubEcoSoap, a fost premiată în cadrul unui concurs de idei de afaceri. 

● Organizaţia Salvaţi Copiii a oferit 160 de tablete, cu tot cu aplicaţiile necesare participării la cursurile online instalate, precum şi ghiozdane echipate cu materiale didactice. 

● Asociaţia Caritas Catolica, a Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, oferă femeilor diagnosticate cu cancer mamar proteze externe la sîni, peruci, sutiene ortopedice, dar şi consiliere pe tot parcursul tratamentului. 

● Aflați povestea unui preot dintr-o comună din Tulcea, care antrenează echipa de fotbal, hrănește bătrînii și susține copiii talentați să meargă la liceu. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe