AcumStii.ro, terapie digitală pentru autism, fonduri pentru spitale și comunități

13 iulie 2020   Caleidoscopie

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● AcumStii.ro este platforma lansată de Asociația Anais și JYSK, cu informații utile pentru victimele violenței în familie, dar și pentru publicul larg, care nu trebuie să privească nepăsător fenomenul de violență domestică, amplificat în perioada pandemiei. 

● Agenția Ideologiq, în parteneriat cu Asociația Autism Voice, dezvoltă proiectul Digital Therapy for Autism, finanțat de OMV Petrom. Sistemul a ajuns deja în centrele Asociației Autism Voice, iar din 29 iunie a fost introdus în terapia copiilor. 

● Salvați Copiii România a alocat peste 100.000 de euro pentru extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și instrumente sanitare indispensabile unei intervenții medicale eficiente Compartimentului de Primiri Urgențe din INSMC Alessandrescu-Rusescu București. 

● Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, „Sf. Ioan” Galați și Spitalul Orășenesc Tîrgu Bujor au primit donații pentru protecția medicilor și a pacienților în valoare financiară totală de peste 15.000 lei din partea Asociației pentru Copii cu Dizabilități Mă Bucur de Viață din Galați. 

● Casa Share a ajuns să construiască locuința #24, pentru o familie cu patru copii, care stă acum cu bunicii și alte rude în doar două camere. Mai are nevoie de donații, prin SMS sau cont bancar, pentru a o finaliza.  

● Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, lansat de Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România, deschide apelul de idei și proiecte în cinci orașe, în valoare de 1.187.500 de lei.   

● Bogdan Nechifor, un voluntar al Ajungem Mari din Cluj, și-a propus să strîngă fonduri pentru a le lua tuturor copiilor din centrele de plasament din Turda biciclete, role și laptopuri. Printr-o campanie de fundraising a strîns deja 14.446 de lei.  

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe