Agenţii imobiliari - o specie

Publicat în Dilema Veche nr. 471 din 21-27 februarie 2013
Agenţii imobiliari   o specie jpeg

Două bresle urăsc pe lumea asta: prima este cea a asiguratorilor în caz de deces, boală, bătrîneţe, vremuri grele (aparent bine intenţionaţi, însă pisălogi, plicticoşi, obraznici, în spatele tonului lor vioi şi optimist ascunzîndu-se de fapt unul funebru, de cioclu, căci îţi reamintesc că totul e trecător şi că la un moment dat vei muri, sau, în cel mai fericit caz, că vei ajunge rău, bolnav şi sărăcit...). Iar a doua este cea a agenţilor imobiliari. Aceştia din urmă nu existau în România înainte de 1990, însă, la puţin timp după aceea, s-au înmulţit direct proporţional cu ridicarea de case, vile şi blocuri noi. Nu ai nevoie de nici o pregătire pentru a intra în afaceri imobilare. Trebuie doar să ai papagal (a se citi: skills-uri de comunicare) şi „să cunoşti piaţa“. Astfel, orice absolventă de liceu, care va face ulterior studii economice la o particulară, orice băiat drăguţ, serios, dar fără vreun rost pe lume, orice şofer care cunoaşte bine zonele oraşului, orice inginer în şomaj tehnic care vrea să se reconvertească profesional pot deveni peste noapte acei profesionişti care să te ajute să vinzi sau să cumperi „proprietăţi“. De pildă, m-am trezit la uşă cu amicul Sconcsu, fost hipiot şi tovarăş de băute prin Vama adolescenţei mele, cel care cînta mai bine decît oricine „Sobiţa“ la chitară, acum cu părul strîns decent într-o coadă şi îmbrăcat la sacou, evaluînd cu un aer de cunoscător uşa metalică a apartamentului meu. După ce ne-am recunoscut unul pe altul, el puţin jenat, în postura de agent (cred că fusese mai mîndru de statutul de hipiot), „vizionarea“ s-a încheiat cu cîteva beri şi rememorări ale faptelor de vitejie de altădată.

Shooting cu Cătălina

„Bună ziua. Sînt Cătălina de la agenţia Icsulescu Imob. SRL. Vă sun în legătură cu apartamentul de pe Moşilor. Mai este anunţul de actualitate?“, susură o voce la telefon. „Cînd aş putea să vin să fac nişte poze ca să putem promova apartamentul?“ Prin „a promova“ se înţelege a posta anunţul tău pe cîteva site-uri de specialitate. Ceea ce ai făcut deja, însă de data asta va exista un intermediar – agenţia, care îşi va lua, în mometul încheierii tranzacţiei, comisionul cuvenit.

Îţi strîngi hainele aruncate prin casă, speli pe jos ca să lucească gresia-n poză, mai îndrepţi cîte-un tablou, că vine fata să-ţi „promoveze“ apartamentul. La ora fixată, la uşă apare un top-model degizat în „agenta“ Cătălina. Cizme înalte mulate pe gambă, paltonaş à la Loredana în spotul Romtelecom, păr spălat cu şamponul-minune care dă volum (şi pe care eu nu l-am descoperit niciodată), ruj, ochi mari, gene rimelate. De vorbit, nu prea ştie ea ce să zică, însă scoate din poşetuţă un pocket argintiu şi clic! clac! se fîţîie de colo-colo prin apartament. „Haideţi să vedem şi balconaşul!“ Clic! „Puteţi să vă daţi un pic la o parte, ca să fac o poză şi aici?“ „Eu mă vînd la pachet cu apartamentul!“, rîde prietenul nostru, care era în vizită. Cătălina se îmbujorează toată şi flutură din gene. „Voi reveni în cel mai scurt timp cu persoane interesate să cumpere!“, zice ea la plecare. Însă trece o zi, trec trei, trec şapte, şi nici un semn de la Cătălina. A lăsat în urma ei doar o dîră de parfum, atît de puternică încît încă mai stăruie în aer.

După Cătălina urmează Andreea, după Andreea – Mădălina, şi după Mădălina – Violeta... clic! clac! La cîte şedinţe foto n-au participat frigiderul meu, maşina de spălat şi gemuleţul din baie – guest star – „E important să se vadă că aveţi aerisire!“ Pînă cînd mă plictisesc şi zic: „Lăsaţi că fac eu poze şi vi le trimit pe mail! Vă scutesc de-un drum...“

Cîteva cuvinte despre poze, aceste capturi de imagini care justifică activitatea (şi existenţa) harnicelor fete de pe la agenţii. Desigur că nimeni nu va cumpăra o casă fără să o vadă live, la faţa locului (apropo, se numeşte „vizionare“). Pozele sînt utile doar pentru a-ţi face o idee, însă n-am văzut nicăieri nişte monstruozităţi mai mari în materie de fotografie decît instantaneele de pe net ale agenţilor imobiliari. Pozele nu descriu spaţiul, îţi arată doar frînturi prost încadrate şi lipsite de orice relevanţă. Căutînd case pe net, am admirat, printre altele – un suport de prosoape şi un sfert de WC dintr-o baie, un dulap, pozat din toate unghiurile posibile, diferite jaluzele şi draperii, o jumătate de pisică, canapele dintre care pe una dormea un nene, învelit cu o pătură chinezească, Răpirea din serai şi alte carpete, cabluri electrice, pereţi goi, pur şi simplu. Apoi (şi poate că aici am eu un defect), mi se pare oarecum indecent să-ţi pui casa pe net cîtă vreme încă mai locuieşti acolo. Chiar dacă faci curat şi toate lucrurile sînt la locul lor, este ca şi cum ţi-ai arăta chiloţii în public. E o părticică din intimitatea ta, pe care o „promovezi“ odată cu casa – biblioteca şi cărţile tale, masa la care mănînci în fiecare zi, patul în care faci dragoste etc.  

„Doctorul“

„Dar mai întîi să luăm loc, vă rog!“ Mă priveşte fix prin ochelari şi mă invită să mă aşez în casa mea, pe canapeaua mea, ca şi cum s-ar pregăti să-mi dea o veste şocantă care să nu mă prindă nepregătită. Are spre 60 de ani, este genul de inginer electronist în pragul pensionării, tipicar, îmbrăcat îngrijit, dar desuet.

„Ştiţi, eu sînt în branşa asta de peste douăj’ de ani... adică cred că nu mă mint cînd vă zic că am fost primul agent imobiliar din România. Tot timpul ăsta am lucrat independent, adică pe cont propriu, fără agenţie, adică pefea, înţelegeţi?“ Dau din cap pe canapea, înţeleg foarte bine, iar el prinde curaj. „De aceea, v-aş ruga să avem exclusivitate la această tranzacţie...“ „Bine, dar eu vreau să vînd, nu pot garanta că...“ Mă întrerupe pe un ton doct. „Domnişoară... sau doamnă, nu ştiu ce sînteţi... eu zic aşa: dacă ai o boală, ai încredere în doctorul la care mergi, nu mergi la şase doctori pentru a afla diagnosticuri diferite. N-am dreptate?“ Pricep metafora, însă nu percepusem niciodată pînă acum apartamentul meu ca pe o boală. „Aşadar, sper că ne-am înţeles în privinţa asta... Şi acum, concret, eu cunosc piaţa... Sînt om serios, aşa cum m-au recomandat şi mătuşile Lili şi Corneluşa... nu vreau să fiu părtaş în această tranzacţie fără un preţ real de *** euro! Cu atît se vinde, doamnă... sau dom’şoară! Cam ăsta ar fi diagnosticul, aşa cum v-am zis mai devreme!“ Ia un aer trist şi îşi fixează privirea tocmai asupra tocului crăpat al unei uşi de interior. Oftează. „Dar e cam puţin!“, zic. De fapt, e cu 10.000 de euro sub preţul pieţei, însă încerc să fiu politicoasă pentru că s-a aşezat pe canapeaua mea şi-l tratez ca pe un musafir. Ridică din umeri a neputinţă. „Mult, puţin, dar vă garantez că se face treaba... eu vă zic că de douăj’ de ani de zile am clienţi fideli din diaspora...“ Şi mi-o zice pe un ton de parcă Dumnezeu ar coborî din cer ca să locuiască în apartamentul meu. Ne gîndim fiecare în legea lui şi inspirăm profund, într-un apartament care brusc mi se pare străin, sau mai degrabă înstrăinat. Tocmai atunci sună interfonul – Cătălina! (sau Violeta, sau Mădălina...). Mă precipit şi, fără să vreau, mă simt aiurea. „Ştiţi, tocmai vine o fată de la o agenţie pentru a face poze şi a promova apartamentul... Am dat anunţul pe net şi e normal să...“ Sare de pe canapea de parcă, brusc, ar fi fost atacat de niscaiva tigri şi elefanţi domestici. „Păi, în cazul acesta, eu plec!“ Îşi ia servieta şi din doi paşi e deja la uşă. Se mai întoarce doar ca să-mi spună: „Aşadar, dom’şoară sau doamnă, că nu ştiu ce sînteţi, dacă vă hotărîţi să-mi acordaţi exclusivitate pe apartament, reluăm discuţiile şi eu vă servesc. Dacă nu...“ La lift se intersectează cu Cătălina, căreia îi aruncă o privire lungă, plină de dispreţ.

Un băiat de treabă

Stă pe aceeaşi canapea şi mestecă ciungă, uitîndu-se aiurea la pereţi. De fapt, „evaluează“. M-a tutuit din prima, şi-a băgat nasul prin nişte debarale şi a făcut remarci de genul „aspirator din ăsta am avut şi eu“. Are în jur de 35 de ani, aparent genul de tip îndatoritor şi energic care ar merge cu plăcere în weekend la un grătar, la Băneasa, şi s-ar ocupa el de aprinsul focului.

„Ştii, e cam nasoală situaţia!“, începe el plescăind. „Vor să schimbe ăştia legea cu prima casă, aşa c-or să crească preţurile la apartamentele noi, de după 2000, şi or să scadă la ăstea comuniste, cum e al tău! Aşa că trebe să ne grăbim...“ Sînt de acord, ne grăbim, dar de unde o fi apărut acel „noi“? Mă priveşte într-un fel şmecher, care nu-mi place, şi am senzaţia că mă „evaluează“ de fapt şi pe mine. Cam asta-i treaba cu agenţii: nişte oameni cu care nu te-ai conversa nici în tren, la un drum de zece ore în care te plictiseşti cumplit, oameni care intră în casa ta, se aşază pe canapeaua ta, îi serveşti cu cafea, se trag cu tine de şireturi, vor să-ţi devină brusc cei mai buni prieteni. E drept că mai există şi unele excepţii, în general doamne de 40-50 de ani, cunoscătoare în ale vieţii şi ale gospodăririi unei locuinţe, care iau lucrurile în serios.

Agentul care vrea să pară de gaşcă scoate pe furiş guma din gură, o face cocoloş şi o înveleşte într-o hîrtiuţă. Mă mir că n-a lipit-o de măsuţa din faţa canapelei. Apoi, fără nici o legătură cu afacerea „noastră“, încearcă să-mi bage pe gît un apartament „ocazie, nou, la cheie, spaţios, la cinci minute de o staţie de autobuz, practic la zece minute de un capăt de metrou... pe şoseaua Chitilei.“ „Vinzi aici şi în două zile te-ai şi mutat acolo! Are şi terasă, stai acolo vara, poţi să-ţi faci şi-un grătar, faci ce vrei tu!“ Îmi face cu ochiul: „O să fim vecini!“ Îi zic că nu vreau în Chitila, la două ore de centru (aşa, mai bine mă mut direct la Ploieşti) şi intuiesc că are el un deal direct cu „dezvoltatorii“. Se uită la mine, uşor descumpănit. „Cum vrei tu, dar gîndeşte-te... se duce dreacu’ prima casă, astea vechi scad, alea noi cresc!“

Promite să se întoarcă cu clienţi, şi chiar se ţine de cuvînt. A doua zi, vine un cuplu „cu prima casă“. Ea – genul fată de Bragadiru sau de Chitila (nu că aş avea ceva cu Chitila, n-am!), dar cu visuri de Dorobanţi, el un pic mai în vîrstă, plictisit (probabil că l-a tîrît toată ziua după ea prin oraş, ca să vadă potenţiale „cuibuşoare“). Ea se uită superficial. „Pisi, nu ţi se pare cam mic?“ Pisi tace dezinteresat. „Toate astea comuniste de pe Moşilor sînt standard“, zic eu. „Adică la fel!“ „Mda, şi aici aţi avut inundaţie, nu-i aşa?“ Pleacă, o să ţinem legătura prin agent. În general, cuplurile cu „prima casă“ au cîteva obsesii, printre care: să fie mare şi în centru. Tînjesc după apartamentele pe care nu şi le pot permite, şi asta le umple de frustrări. Aşa că tot ce nu are living de 30 de metri pătraţi le pute.

„Prietenul“ meu, agentul, mă sună peste cîteva ore şi-mi zice să las din preţ. Mult. „Că aşa a spus clienta, că x euro ar da, doar că e pe Moşilor, în rest i s-a părut mic şi de băgat mulţi bani în el.“ Ba chiar încearcă să mă convingă că eu, cu gura mea, aş fi zis la prima noastră întîlnire că sînt dispusă să las din preţ şi că de-abia aştept să mă mut pe Şoseaua Chitilei. Culmea, chiar „mi-a rezervat“ un apartament. „Cred că mă confunzi, n-am fost eu aia...“ Nu înţeleg de ce, în general, agenţii ţin cu cei care cumpără, nu cu cei care vînd. În fond, şi unii şi alţii sînt „clienţii“ lor şi le plătesc cîte un comision. Se bucură cînd reuşesc să obţină cîte un chilipir, de parcă ar cumpăra pentru ei. Îi spun „prietenului“ meu să încetăm colaborarea, că nu duce nicăieri. Şi mi-o trînteşte, la final: „Poţi să ţii la preţ cît vrei, da’ să ştii că apartamentul arată rău, nu se merită!“ Preţ de cîteva minute, după această convorbire, mă simt ca şi cum aş sta într-un bordei. Mă duc în baie ca să mă holbez la presupusa inundaţie, şi oftez. Apoi depăşesc momentul, iau mopul şi încep să spăl gresia ca să şterg urmele agentului şi pe cele ale cupluşorului, dar şi ca să lucească frumos la următoarea „vizionare“.

Foto: L. Muntean

sculptor jpg
„Mademoiselle Pogany”, sculptura care redă esența feminității, discreției și senzualității
Simbolul artei moderne românești, „Mademoiselle Pogany”, reprezintă iubirea „nemuritoare a lui Brâncuși”, căreia artistul i-a dedicat nouăsprezece sculpturi.
barbat cu ochelari la laptop jpg
Curiozități despre jocurile de noroc de care nu ai auzit
Jocurile de noroc au o istorie veche de mii de ani și, de-a lungul timpului, au devenit o parte semnificativă a culturilor din întreaga lume.
Vechea dilema cum protejezi bateriile auto in timpul sezonului rece jpg
Vechea dilemă: cum protejezi bateriile auto în timpul sezonului rece?
Iarna reprezintă, fără îndoială, sezonul cel mai solicitant pentru bateriile auto. Temperaturile scăzute, drumurile scurte care nu oferă bateriei suficient timp să se încarce și utilizarea intensă a sistemelor de încălzire pun o presiune suplimentară asupra alternatorului și asupra acumulatorului.
DilemaVeche (2) (2) jpg
Descoperă cele mai apreciate idei de cadouri pentru bărbați în 2024
Atât în preajma sărbătorilor, cât și atunci când au loc aniversările bărbaților din viața noastră, alegerea cadoului se poate dovedi complicată. Acest ghid te va ajuta să optezi pentru cel mai potrivit dar în 2024 pentru reprezentanții sexului masculin.
De ce sunt folosite aparate sous vide in bucatarii profesionale jpg
De ce sunt folosite aparate sous vide în bucătării profesionale?
Tehnica de gătit sous vide (din franceză, „sub vid”) este o metodă inovatoare, ce presupune ambalarea alimentelor, în special a cărnii, într-un pachet vidat și gătirea acestora la o temperatură controlată, mult sub cea obișnuită, pentru o perioadă îndelungată de timp.
Adaptogenii  aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții jpg
Adaptogenii: aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții
Adaptogenii sunt substanțe provenite din plante, care au rolul de a reduce efectele stresului asupra corpului și minții, îmbunătățind răspunsul organismului în situații tensionate.
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece jpg
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece
Sezonul rece poate aduce o serie de cheltuieli neașteptate, de la costurile crescute pentru încălzire și electricitate, până la cheltuielile pentru îmbrăcămintea de iarnă și vacanțe sau concedii.
dilemaveche ro jpg
GHID despre alegerea metodelor de plată la cazino! Ce NU știe toată lumea?
Când te pregătești să joci la cazino online, alegerea metodei de plată este un pas crucial care poate influența întregul tău parcurs.
featured image (4) jpg
Mituri și realități despre relația femeilor cu jocurile de noroc
Primele cazinouri terestre au apărut într-o perioadă în care bărbații erau figurile dominante în societate, având parte de educație și implicit fiind cei care, în mod tradițional, asigurau și gestionau partea financiară a familiei.
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură jpg
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură
Agricultura devine și în România un domeniu complex și competitiv, astfel că rentabilitatea fermelor este o necesitate pentru a supraviețui pe piață și a avea succes.
P90178 png
Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP): Un candidat multidimensional pentru cercetare
Peptida Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP), o neuropeptidă endogenă, a prezentat un interes crescut pentru cercetători pentru rolul său potențial în diverse procese fiziologice.
avocat png
Avocatura: De la oratorii Romei la stâlpii statului de drept modern
Profesia de avocat este una dintre cele mai vechi și respectate ocupații din istoria umanității. De-a lungul timpului, avocații au jucat un rol esențial în menținerea ordinii și aplicarea justiției, contribuind la protejarea drepturilor și libertăților individuale.
DilemaVeche (2) (1) jpg
Cum se reflectă identitatea culturală în preferințele pentru anumite arome
Preferințele pentru anumite arome sunt mult mai mult decât o simplă chestiune de gust. Ele reprezintă o expresie a identității culturale, influențată de istorie, geografie, ritualuri și schimburi interculturale.
creditIMG 0862 JPG
123Credit.ro își continuă expansiunea în România prin deschiderea unor noi birouri în Cluj, Baia Mare, Sibiu și Suceava
București, 10 Septembrie 2024 – 123Credit.ro, un jucător important pe piața brokerajului de credite din România, și prima companie din domeniu care a dezvoltat fluxuri full digitale de aplicare la credite, își continuă expansiunea națională prin deschiderea unor noi birouri fizice.
Ghidul începătorului la cazinouri online jpg
Ghidul începătorului la cazinouri online
Chiar dacă activitatea pe care o poți desfășura într-un cazinou online nu este foarte complicată, nu puține sunt persoanele care au nevoie de o mână de ajutor. Prin urmare, ghidurile sunt mereu bine-venite!
christin hume Hcfwew744z4 unsplash (2) jpg
Cum să îți alegi partenerii potriviți pentru crearea unui shop online
Lansarea unui shop online este un pas important în dezvoltarea unui business modern. Să ai parteneri potriviți alături în acest proces este esențial pentru succesul proiectului tău.
Importanta magneziului in sarcina si alaptare jpg
Importanța magneziului în sarcină și alăptare
Magneziul este unul dintre cele mai importante elemente pentru organism, în special pentru femei, având un rol fundamental în anumite etape ale vieții, cum ar fi sarcina și alăptarea.
credit online dv (1) jpg
Credit online sau obținut direct din sucursală? Avantajele IFN-urilor și Internetului
Într-o lume în care tehnologia digitală avansează rapid, obținerea unui credit online a devenit o opțiune din ce în ce mai populară în rândul celor care au nevoie de finanțare rapidă și convenabilă.
tima miroshnichenko 8376170 jpg
Cum să te pregătești pentru sezonul răcelilor: Produse și sfaturi
Toamna e aici, iar copiii se întorc la școală sau grădiniță, după vacanța de vară. Asta înseamnă că șansele de a răci cresc considerabil.
kristian egelund t1sTHYjSN10 unsplash (2) jpg
Cum să îți încălzești corect glezna pentru a preveni entorsele
Entorsele de gleznă sunt leziuni ale ligamentelor care stabilizează articulația gleznei, cauzate de întinderi, rupturi parțiale sau totale ale acestora
barbora polednova VRK4bIBHo1E unsplash (2) jpg
Ce trebuie să știi despre recuperarea după o fractură de gleznă
Fracturile de gleznă sunt printre cele mai frecvente cauze ale durerii de gleznă. Tratamentul poate implica imobilizarea zonei gleznei cu ajutorul unui ghips.
pexels towfiqu barbhuiya 3440682 11349880 (2) jpg
Când este necesară implantarea protezei de genunchi și care sunt etapele operației
Implantarea protezei de genunchi sau protezarea genunchiului este o procedură chirurgicală complexă, destinată pacienților cu afecțiuni severe ale articulației genunchiului, în special celor cu gonartroză avansată la care tratamentele medicamentoase sau fizioterapeutice nu au dat rezultate.
antonika chanel RJCslxmvBcs unsplash jpg
Ce presupune recuperarea după operația de blefaroplastie
Impactul acestei intervenții asupra aspectului estetic al pacientului este unul major, reducând în mod semnificativ semnele îmbătrânirii.
jelle 1dEZeW1GoOI unsplash 16x9 png
Cum să montezi șindrila bituminoasă: Instrucțiuni pas cu pas
Procesul de montare a unei table de acoperiș noi poate fi o sarcină dificilă, însă utilizarea șindrilei bituminoase poate face procesul mult mai ușor și mai eficient. În acest articol, vom oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru montarea șindrilei bituminoase pe acoperișul tău:

Parteneri

Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Dezvăluiri din culisele parcursului lui Cristiano Ronaldo: la un pas de PSG
Cristiano Ronaldo se apropie de finele contractului saudit.
petrolier rusesc kerci FOTO @boris_beissner / X
Alertă în Strâmtoarea Kerci. Un vas rusesc încărcat cu mii de tone de petrol s-a rupt în două, după ce a fost lovit de furtună
Un vas rusesc, încărcat cu mii de tone de produse petroliere, s-a rupt în două în timpul unei furtuni violente, duminică, provocând o deversare în Strâmtoarea Kerci, au anunțat autoritățile ruse.
alibec bataie kosovo jpg
Ne trec fiori înainte de preliminariile CM 2026. Depunctarea, următoarea măsură a UEFA împotriva României
Tricolorii vor debuta în calificările Cupei Mondiale în luna martie.
husky harghita jpg
Locul superb din România care rivalizează cu Laponia! Aici te poți plimba cu sania trasă de husky și poți admira peisaje de poveste
Laponia este una dintre cele mai spectaculoase destinații din lume, faimoasă pentru peisajele sale înghețate, aurora boreală și săniile trase de husky. Însă, o vacanță în această zonă magică poate costa câteva mii de euro, un buget care depășește posibilitățile multora dintre noi.
MONICA POLI jpg
I se spune „Femeia Batman” și a devenit cel mai cunoscut personaj din Veneția în toată lumea. A salvat mii de turiști
De mai bine de un an, de frumoasa Veneție se asociază un nume care nu face parte din trecutul fabulos al orașului lacustru, cel mai frumos din lume. Milioane de turiști din întreaga lume au auzit de acest personaj, zeci de mii au și văzut-o pe femeia de 58 de ani
Razboi in Ucraina Soldati ucraineni in Donetk FOTO Profimedia jpg
Armata rusă avansează pe frontul de est al Ucrainei. Rusia a ocupat mai multe sate în zone strategice
Rusia a afirmat că a cucerit alte sate în două sectoare strategice de pe frontul de est din Ucraina, apropiindu-se de Pokrovsk, oraş important pentru logistica armatei ucrainene.
VOT SEARA 06 INQUAM Photos Octav Ganea 1620x1080 jpg
Profesorul Daniel David – un lider pro-european care înțelege România și românii. Cinci argumente pentru o discuție urgentă și necesară
Într-o perioadă în care România are nevoie mai mult ca niciodată de stabilitate, viziune și de o orientare clară către valorile euroatlantice, de care doar comunismul ne-a ținut departe (!), eu cred că discuția despre viitorul președinte al țării este una esențială.
Banner Andrei Aradits
Jamie Foxx Foto profimedia 0791236353 jpg
Jamie Foxx a fost rănit după ce a fost lovit în față cu un pahar. Incidentul a avut loc de ziua lui
Actorul american Jamie Foxx a fost rănit după ce a fost lovit în gură cu un pahar la un restaurant din Beverly Hills. Incidentul ar fi avut loc în timpul unei încăierări care a avut loc chiar de ziua de naștere a actorului.