Galantină de becaţine à la Muiron
Curăţaţi şi dezosaţi cincisprezece becaţe şi umpleţi-le cu un pateu de vînat, la care aţi adăugat jambon fiert, trufe şi uger de vacă tăiat în cubuleţe. Coaseţi păsările, rulaţi-le strîns, pe fiecare în parte, în fîşii de hîrtie de copt unse cu unt şi puneţi-le la fiert într-o tingire, în supă de legume. Cînd sînt gata, lăsaţi-le să se răcească pe un fund de lemn, sub presă uşoară. Desfaceţi-le apoi din hîrtie, daţi-le o formă regulată, glazuraţi-le şi aranjaţi-le pe un platou.
Deasupra fiecărei becaţe, fixaţi cu gelatină cîte o mică rozasă din trufe. Umpleţi o formă cu margini lise cu un pateu de vînat în aspic şi puneţi-o la întărit, pe gheaţă. Răsturnaţi apoi forma pe un platou şi aşezaţi deasupra pateului becaţinele, în formă de coroană, cu rozasele în sus. Fixaţi o cupă cu picior în mijlocul pateului şi umpleţi-o cu un buchet de trufe frumos aranjate. Ornaţi marginile platoului, de jur împrejurul pateului, cu un cordon din cubuleţe de aspic.
Muiron (Jean-Baptiste) e numele unui colonel care l-a apărat pe Napoleon Bonaparte în bătălia franco-austriacă de la Arcole, cu preţul propriei vieţi, dar şi al fregatei care l-a adus pe Napoleon nevătămat acasă, după înfrîngerea de la Abukir.