Cu ochii-n 3,14

4 iulie 2019
Cu ochii n 3,14 jpeg

ȘTIAȚI CĂ ȘANSELE PRODUCERII
UNEI SIMPATICE NEÎNȚELEGERI
CU AROMĂ DE GHIMBIR
SÎNT LA CEL MAI SCĂZUT NIVEL
ÎN NORDUL VIRTUAL?

● Știați că în China se face hîrtie igienică din caca de panda? Fabrica de papetărie Qianwei Fengsheng și-a propus să valorifice astfel cele zece kilograme de excremente produse zilnic de fiecare panda adult și care sînt foarte bogate în fibre, datorită alimentației compuse exclusiv din tulpini de bambus. Oferta fabricii mai cuprinde șervețele și fețe de masă, confecționate din același material, toate purtînd marca „Panda Poo“. Iată apoteoza reciclării: ce poate fi mai natural și mai prietenos cu mediul decît hîrtia igienică din rahat? (D. S.)

● „Șansele producerii unui Brexit fără acord sînt de unu la un milion“, spune Boris Johnson, aflat în campanie electorală internă pentru cîștigarea președinției partidului. Șansele producerii unui Brexit, de orice fel, sînt, după atîtea ezitări și negocieri și amînări, atît de mici încît nici măcar cel mai dur dintre brexiteri n-ar mai paria pe Brexit. (M. M.)

● Din pricina unei simpatice neînţelegeri, o femeie care ceruse colegilor ei de serviciu un tort cu chipul lui Mariah Carey a primit un tort cu Marie Curie. „Aş fi putut fi eu, dacă n-aş fi eşuat la matematică“, a comentat Mariah Carey. (M. C.)

● Site-ul www.pilulepet.com oferă, cu livrare gratuită în toată lumea, pilulele, inventate de francezul Christian Poincheval, pentru parfumat pîrțurile. Se iau în timpul mesei și efectul este garantat. Aromele disponibile pînă acum sînt ciocolată, lăcrămioare, violete și trandafir. Pentru Ziua Îndrăgostiților, Poincheval propune pilula cu aromă de ghimbir. O scăpare care, pînă nu demult, ar fi putut ruina o seară romantică devine acum asul din mînecă. Seduceți-vă iubita cu salve de pîrțuri parfumate. (M. P.)

● Dl Mihai Fifor și-a pus în gînd, cu voce tare, să candideze la prezidențiale. Că vreau să fac bine țării, că e timpul… etc. etc., că „actualul președinte a devenit el însuși principalul purtător al mesajului de ură socială, a aplaudat injuriile, a promovat atacurile la persoană și a coborît limbajul politic la cel mai scăzut nivel“. Și ca anunțul să fie cu atît mai percutant, a zis, tot cu voce tare, că va fi prezentat la congres, pentru funcția mult rîvnită, de către purtătorul de cuvînt al PSD în ședința CEx PSD. Dar, să vezi coincidență, purtătorul de vorbe e însuși Fifor. La pătrat. Însă, precaut, ca să nu rămînă doar cu gîndul ce-l gîndește, același Fifor candidează și la funcția de secretar general al partidului. La cub. N-o fi perfect, dar ceva-ceva o ieși din toate astea… (R. M.)

● După ce suspectul a refuzat să se dea din drum, poliția din Florida a reținut broasca țestoasă care blocase șoseaua undeva în nordul orașului St. Augustine. De data asta, țestoasa a scăpat doar cu un avertisment și un selfie, au anunțat autoritățile. (C. Ș.)

● Ce mai vînd oamenii la mica publicitate: Site implant dinți. Să aibă vreo legătură cu tendința de a mușca virtual, pe rețelele sociale? (A. M.

ȘTIAȚI CĂ SFÎRȘITUL PREZENTULUI
A ÎNTÎRZIAT ȘASE LUNI ÎN ZONĂ? IEȘIREA DIN NIMIC NU E DELOC
O METAFORĂ, DOMNULE…

● O colecţie cu scrisorile de dragoste pe care Leonard Cohen i le-a trimis Mariannei Ihlen între anii 1960-1979 s-a vîndut la licitaţie pentru suma de 876.000 de dolari. Cohen a scris, inspirat de Ihlen, faimoasele sale cîntece „Bird on a Wire“, „So Long Marianne“ şi „Hey, That’s No Way To Say Goodbye“. Cei doi au rămas prieteni pînă la sfîrşitul amîndurora petrecut în 2016, la cîteva luni distanţă. (M. C.)

● La coloane, în Piața Romană, stă scris undeva „Am iubit în Romană“. Acum, una din două: ori „iubit“ este participiu, și atunci oftăm nostalgici la timpul trecut, ori este substantiv, caz în care nu putem decît să ne bucurăm pentru o asemenea laudă euforică a prezentului statut amoros, cu ușor iz imobiliar. (S. G.)

● Cu scandal, pe repede înainte și cu șuturi în fund, s-a votat Legea pensiilor. Lia Olguța Vasilescu zice că nu erau cîtuși de puțin necesare modificările cerute de CCR. Doar cîteva… la ditamai legea, nu-i cine știe ce. Mă rog, să fie… Cît privește punerea ei în aplicare… „Totul depinde foarte mult de soft-ul care va trebui să fie“ și nu e, ne asigură dna Vasilescu. Și apoi, cu angajările masive pentru implementarea proiectului… încă nu se poate. Că dacă nu a intrat în Monitorul Oficial… În 2021 ar fi trebuit ca toți pensionarii să aibă o pensie recalculată. Dar așa, s-a întîrziat șase luni, și șase luni nu e puțin… mai vedem. Cît despre sustenabilitatea acestei bombe economice, cine și cînd va da seamă?! Tot dna Vasilescu și guvernul aferent?… Punct ochit, punct lovit… punctul de pensie. (R. M.)

● Un cal a fost găsit în bucătăria unei garsoniere de la etajul 4 al unui bloc din Satu Mare. Polițiștii locali au venit în zonă sesizați de vecini, care erau deranjați de muzica tare de la o petrecere. Calul a urcat pe scări. Să sperăm că nu a băut. (A. M. S.)

● Pe insula Sommoroya din nordul Norvegiei, soarele stă pe cer fără să apună 70 de zile în șir, din mai pînă în iulie, și apoi apune de-a binelea din noiembrie pînă în ianuarie, într-o lungă noapte polară. Cei 350 de localnici, în marea lor majoritate pescari, au inițiat recent o petiție către Guvern, cerînd ca lor să nu le fie aplicat timpul orar convențional, căci pentru ei miezul nopții sau miezul zilei au cu totul alte sensuri decît cele obișnuite. Mai mult, sătenii vor să scape de toate ceasurile, care mai mult îi încurcă. Într-adevăr, cînd în luna iulie copiii merg la scăldat cam la 1 a.m., cînd e apa mai caldă, iar localnicii vopsesc gardurile și repară bărcile pe la 2 a.m., cînd ei știu că e vîntul mai domol, ideea de a lăsa magazinele și școala să funcționeze după orarul obișnuit, adică de dimineața (care dimineață?) pînă seara (care seară?) pare fără sens. Pentru unii, ieșirea din timp nu e deloc o metaforă și nici un vis paradiziac. (S. V.)

● O femeie în vîrstă de 93 de ani a fost arestată în Marea Britanie. Nu, nu făcuse nimic, doar că asta a fost cea mai mare fantezie a ei înainte de moarte.
(A. M. S.)

● Trag cu urechea la doi pensionari de la colțul blocului. El: „Investiți în iubire!“ Ea: „Eh, domnule, să văd dacă mai am...“ (C. Ș.)

Foto: M. Pleșu

sculptor jpg
„Mademoiselle Pogany”, sculptura care redă esența feminității, discreției și senzualității
Simbolul artei moderne românești, „Mademoiselle Pogany”, reprezintă iubirea „nemuritoare a lui Brâncuși”, căreia artistul i-a dedicat nouăsprezece sculpturi.
barbat cu ochelari la laptop jpg
Curiozități despre jocurile de noroc de care nu ai auzit
Jocurile de noroc au o istorie veche de mii de ani și, de-a lungul timpului, au devenit o parte semnificativă a culturilor din întreaga lume.
Vechea dilema cum protejezi bateriile auto in timpul sezonului rece jpg
Vechea dilemă: cum protejezi bateriile auto în timpul sezonului rece?
Iarna reprezintă, fără îndoială, sezonul cel mai solicitant pentru bateriile auto. Temperaturile scăzute, drumurile scurte care nu oferă bateriei suficient timp să se încarce și utilizarea intensă a sistemelor de încălzire pun o presiune suplimentară asupra alternatorului și asupra acumulatorului.
DilemaVeche (2) (2) jpg
Descoperă cele mai apreciate idei de cadouri pentru bărbați în 2024
Atât în preajma sărbătorilor, cât și atunci când au loc aniversările bărbaților din viața noastră, alegerea cadoului se poate dovedi complicată. Acest ghid te va ajuta să optezi pentru cel mai potrivit dar în 2024 pentru reprezentanții sexului masculin.
De ce sunt folosite aparate sous vide in bucatarii profesionale jpg
De ce sunt folosite aparate sous vide în bucătării profesionale?
Tehnica de gătit sous vide (din franceză, „sub vid”) este o metodă inovatoare, ce presupune ambalarea alimentelor, în special a cărnii, într-un pachet vidat și gătirea acestora la o temperatură controlată, mult sub cea obișnuită, pentru o perioadă îndelungată de timp.
Adaptogenii  aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții jpg
Adaptogenii: aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții
Adaptogenii sunt substanțe provenite din plante, care au rolul de a reduce efectele stresului asupra corpului și minții, îmbunătățind răspunsul organismului în situații tensionate.
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece jpg
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece
Sezonul rece poate aduce o serie de cheltuieli neașteptate, de la costurile crescute pentru încălzire și electricitate, până la cheltuielile pentru îmbrăcămintea de iarnă și vacanțe sau concedii.
dilemaveche ro jpg
GHID despre alegerea metodelor de plată la cazino! Ce NU știe toată lumea?
Când te pregătești să joci la cazino online, alegerea metodei de plată este un pas crucial care poate influența întregul tău parcurs.
featured image (4) jpg
Mituri și realități despre relația femeilor cu jocurile de noroc
Primele cazinouri terestre au apărut într-o perioadă în care bărbații erau figurile dominante în societate, având parte de educație și implicit fiind cei care, în mod tradițional, asigurau și gestionau partea financiară a familiei.
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură jpg
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură
Agricultura devine și în România un domeniu complex și competitiv, astfel că rentabilitatea fermelor este o necesitate pentru a supraviețui pe piață și a avea succes.
P90178 png
Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP): Un candidat multidimensional pentru cercetare
Peptida Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP), o neuropeptidă endogenă, a prezentat un interes crescut pentru cercetători pentru rolul său potențial în diverse procese fiziologice.
avocat png
Avocatura: De la oratorii Romei la stâlpii statului de drept modern
Profesia de avocat este una dintre cele mai vechi și respectate ocupații din istoria umanității. De-a lungul timpului, avocații au jucat un rol esențial în menținerea ordinii și aplicarea justiției, contribuind la protejarea drepturilor și libertăților individuale.
DilemaVeche (2) (1) jpg
Cum se reflectă identitatea culturală în preferințele pentru anumite arome
Preferințele pentru anumite arome sunt mult mai mult decât o simplă chestiune de gust. Ele reprezintă o expresie a identității culturale, influențată de istorie, geografie, ritualuri și schimburi interculturale.
creditIMG 0862 JPG
123Credit.ro își continuă expansiunea în România prin deschiderea unor noi birouri în Cluj, Baia Mare, Sibiu și Suceava
București, 10 Septembrie 2024 – 123Credit.ro, un jucător important pe piața brokerajului de credite din România, și prima companie din domeniu care a dezvoltat fluxuri full digitale de aplicare la credite, își continuă expansiunea națională prin deschiderea unor noi birouri fizice.
Ghidul începătorului la cazinouri online jpg
Ghidul începătorului la cazinouri online
Chiar dacă activitatea pe care o poți desfășura într-un cazinou online nu este foarte complicată, nu puține sunt persoanele care au nevoie de o mână de ajutor. Prin urmare, ghidurile sunt mereu bine-venite!
christin hume Hcfwew744z4 unsplash (2) jpg
Cum să îți alegi partenerii potriviți pentru crearea unui shop online
Lansarea unui shop online este un pas important în dezvoltarea unui business modern. Să ai parteneri potriviți alături în acest proces este esențial pentru succesul proiectului tău.
Importanta magneziului in sarcina si alaptare jpg
Importanța magneziului în sarcină și alăptare
Magneziul este unul dintre cele mai importante elemente pentru organism, în special pentru femei, având un rol fundamental în anumite etape ale vieții, cum ar fi sarcina și alăptarea.
credit online dv (1) jpg
Credit online sau obținut direct din sucursală? Avantajele IFN-urilor și Internetului
Într-o lume în care tehnologia digitală avansează rapid, obținerea unui credit online a devenit o opțiune din ce în ce mai populară în rândul celor care au nevoie de finanțare rapidă și convenabilă.
tima miroshnichenko 8376170 jpg
Cum să te pregătești pentru sezonul răcelilor: Produse și sfaturi
Toamna e aici, iar copiii se întorc la școală sau grădiniță, după vacanța de vară. Asta înseamnă că șansele de a răci cresc considerabil.
kristian egelund t1sTHYjSN10 unsplash (2) jpg
Cum să îți încălzești corect glezna pentru a preveni entorsele
Entorsele de gleznă sunt leziuni ale ligamentelor care stabilizează articulația gleznei, cauzate de întinderi, rupturi parțiale sau totale ale acestora
barbora polednova VRK4bIBHo1E unsplash (2) jpg
Ce trebuie să știi despre recuperarea după o fractură de gleznă
Fracturile de gleznă sunt printre cele mai frecvente cauze ale durerii de gleznă. Tratamentul poate implica imobilizarea zonei gleznei cu ajutorul unui ghips.
pexels towfiqu barbhuiya 3440682 11349880 (2) jpg
Când este necesară implantarea protezei de genunchi și care sunt etapele operației
Implantarea protezei de genunchi sau protezarea genunchiului este o procedură chirurgicală complexă, destinată pacienților cu afecțiuni severe ale articulației genunchiului, în special celor cu gonartroză avansată la care tratamentele medicamentoase sau fizioterapeutice nu au dat rezultate.
antonika chanel RJCslxmvBcs unsplash jpg
Ce presupune recuperarea după operația de blefaroplastie
Impactul acestei intervenții asupra aspectului estetic al pacientului este unul major, reducând în mod semnificativ semnele îmbătrânirii.
jelle 1dEZeW1GoOI unsplash 16x9 png
Cum să montezi șindrila bituminoasă: Instrucțiuni pas cu pas
Procesul de montare a unei table de acoperiș noi poate fi o sarcină dificilă, însă utilizarea șindrilei bituminoase poate face procesul mult mai ușor și mai eficient. În acest articol, vom oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru montarea șindrilei bituminoase pe acoperișul tău:

Parteneri

Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Spatiul Schengen FOTO Shutterstock
Ce ar fi însemnat pentru România un nou eșec în Schengen și cum putem depăși criza politică: „Am fost primii care am decis să-l susținem”
Profesorul Valentin Naumescu l-ar vrea președinte pe Nicușor Dan și spune că niciunul dintre cei care au candidat în primul tur nu ar trebui să se regăsească pe liste. Într-un interviu pentru „Adevărul”, Naumescu vorbește despre Schengen, criza politică din țară și problemele partidelor mainstream.
banner Titi Aur png
Vlad Predescu jpeg
Aşa eviţi accidentele la schi sau la alte sporturi de iarnă! Sfaturile dr. Vlad Predescu
Pregătirea fizică insuficientă și dorința de a impresiona sunt printre cele mai frecvente cauze ale accidentelor grave pe pârtia de schi.
kaufland jpg
Programul hipermarketurilor Carrefour și Kaufland de sărbători
Supermarketurile au început să anunțe care va fi programul de funcționare în perioada sărbătorilor de iarnă, majoritatea menționând libere sau program scurt pentru angajați.
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
coada comunism
Cum au fost românii înfometați sistematic pe baze „științifice”. Cât trebuia să mănânce un român conform nutriționiștilor lui Ceaușescu
În anul 1984, Nicolae Ceaușescu se juca de-a nutriționistul cu românii și introducea un plan sistematic de înfometare a populației. Acest plan era făcut de specialiștii vremii sub oblăduirea „marelui cârmaci”. În tot aceste „contrabandiștii” care aducea mâncare de la țară erau vânați cu milițienii.
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Puțini români știu cât de sănătos este! Peștele gustos și plin de vitamine pe care mulți îl evită
Este un pește destul de ușor de găsit, care poate fi pregătit în nenumărate feluri. Cu toate acestea, mulți români îl evită, fără să știe cât de util este, de fapt, pentru sănătate! Are un conținut ridicat de vitamina D și are un gust foarte bun!
Rebelii sirieni au descoperit laboratoare de droguri în Siria FOTO Captură Video France 24
Secretele comerțului ilicit cu droguri al regimului Assad. Rebelii sirieni au descoperit cantități uriașe de captagon
Rebelii sirieni conduși de gruparea Hayat Tahrir al-Sham (HTS), care au preluat controlul asupra capitalei Damas după fuga lui Bashar al-Assad, au descoperit depozite uriașe de droguri destinate exportului la periferia Damascului.