Cu ochii-n 3,14

Publicat în Dilema Veche nr. 413 din 12-18 ianuarie 2012
Cu ochii n 3,14 jpeg

SE PARE CĂ AVEM MOTIVE 
DE A RĂMÎNE ÎN CEL MAI CRITIC
MOMENT (CEEA CE E MINUNAT,
ÎNSEAMNĂ CĂ APARATELE 
DE DORMIT VOR UMPLE PLANETA)

● Spaniolii sînt din ce în ce mai îngrijoraţi de copierea cardurilor bancare în benzinării, la plătirea taxelor de autostradă sau în restaurante. Se pare că hoţii folosesc aşa-numitele card skimmers de 10 euro bucata şi au nevoie de 4 secunde pentru copierea cardului. Ei sînt cel mai adesea, zic statisticile, români, bulgari sau sîrbi. Enorabuena! (S. S.)

● Deduc, din citirea unei reclame stradale, că avem motive de optimism. „Motivul de optimism nr. 9“ (celelalte opt mi-au scăpat) ar fi acesta: „Se încinge atmosfera! Cartofi prăjiţi, porţie mică – 3 lei“. (D. S.)

● Imediat după Revelion, chiar pe 1 ianuarie dimineaţa, mulţi brazi zăceau – despodobiţi şi aruncaţi în pielea goală – pe caldarîm. Propun înfiinţarea unei asociaţii care să le protejeze dreptul de a rămîne în casele oamenilor cel puţin două săptămîni după Crăciun. (S. G.)

● Revista Time a făcut o retrospectivă a anului trecut prin prisma vorbelor celebre rostite de diverse personalităţi. Iată cîteva: „L-am prins.“ (Barack Obama, după uciderea lui Osama bin Laden); „Aceasta e ţara mea şi voi muri pe pămîntul ei.“ (Hosni Mubarak); „Oamenii mei mă iubesc şi vor muri ca să mă apere.“ (Muammar Gaddafi); „Ne-am putea trezi că Primăvara Arabă se transformă în Iarna Iraniană.“ (Benjamin Netanyahu); „Europa se află probabil în cel mai critic moment de la Al Doilea Război Mondial încoace.“ (Angela Merkel); „Oh, oau! Oh, oau! Oh, oau!“ (ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs). (M. C.)

● „Francezilor le plac grupurile care au un nume, se prosternează în faţa semizeilor în propria lor capelă, în faţa poeţilor din Pleiada cu pictori nabis, trecînd prin compozitorii Grupului celor şase sau scriitorii din Nouveau Roman.“ Poate credeţi că fraza asta a fost spusă de un britanic sau de un american, dar nu, e dintr-un text din Le Nouvel Observateur despre Nouvelle Vague. Ceea ce e minunat, înseamnă că francezilor le place din nou autoironia. (L. V.)

● Taxiurilor bucureştene din noaptea de Revelion nu le-au funcţionat aparatele de taxat. Nu sînt de vină nici exploziile solare, nici cele de artificii, ci cele de lăcomie. (A. M. S.)

● Reuters a preluat zilele trecute un comunicat după care cei mai mulţi dintre adulţii care au achiziţionat o pisică în ultimul an, dar n-au avut niciodată pînă atunci animale de companie (ca să aibă deja anticorpi), au dezvoltat reacţii alergice severe, boli autoimune, astm. Cu atît mai mult cei care au dormit cu felina sau i-au permis accesul în dormitor. Aşa că atenţie la „cine e pisi“, mai bine luaţi-vă un bonsai! (S. S.)

● Titlu în Evenimentul zilei: „Porcii vor umple golul lăsat de Nokia“. Cu ce? (M. V.)

● Dintre descoperirile anului trecut: culoarea „honeysuckle“ (aparţine companiei americane Pantone Inc. şi e un soi de roz), Copernicium (element creat în Germania), neutrino (particula care depăşeşte viteza luminii) şi planeta Kepler-22b (albastră, acoperită cu apă, avînd atmosferă liniştită, temperatura unei zile de primăvară şi aceleaşi condiţii de viaţă ca ale Terrei, dar de 2,4 ori mai mare şi la 22 milioane de ani lumină distanţă. Stop a mea!). (M. C.

SE PARE CĂ TENDINŢELE EXPLOZIVE
SÎNT CAUZATE DE ETICHETARE 
(CEEA CE E MINUNAT, 
ÎNSEAMNĂ CĂ LA ORIGINEA 
CRIZEI DE COMENTARII 
SE AFLĂ EPUIZAREA)

● Neurocercetătorii germani au descoperit că tendinţele sinucigaşe sînt cauzate de o densitate prea mare a neuronului numit Von Economo, cel care procesează emoţii precum empatie, vină şi ruşine. Reţineţi aceste emoţii şi nu le practicaţi în exces! (M. C.)

● Ziarul Ring ne informează că o unitate SRI a achiziţionat 50 de prezervative. Interesat de această achiziţie din bani publici, reporterul insistă să afle ce şi cum. Comandantul unităţii îi transmite că folosirea prezervativelor în cadrul unităţii militare nu are nici o legătură cu modul în care acestea sînt utilizate de către civili: „Prezervativele se folosesc la disruptor. Această maşinărie trage în dispozitive explozive improvizate, iar proiectilul este de obicei compus din apă sau gel balistic, nisip sau bile, care se introduc cel mai bine în prezervativ. Acesta se bagă pe ţeavă şi se trage“. Aţi înţeles? Foc de voie! (M. M.)

● Acuma, după ce au intrat în vigoare tot felul de norme europene în legătură cu creşterea găinilor (în aer liber, în baterii etc.), pe cartoanele de ouă scrie că provin din găini „crescute la sol“. Dacă se menţine trendul de a fi cît mai precişi în etichetare, găinile vor ajunge ca rachetele balistice: sol-sol, sol-aer… (M. V.)

● De curînd, OMS a decretat că dragostea e o maladie psihică. Mai nou, un profesor de economie de la Universitatea din Nottingham a scris un studiu care arată că la originea crizei financiare globale se află comportamentul psihopat al marilor corporatişti cu funcţii de top-management. Carevasăzică, dragoste – nu; bani – nu. Mai avem acces la ceva fără să fim luaţi drept ţăcăniţi? (M. V.)

● „Cu doar 6 RON poţi să fii şi tu bărbat(ă)! P-Mate! To pee or not to pee? Te invităm să descoperi fascinanta lume care este toaleta bărbaţilor… Locul interzis pentru tine, dar în care acum poţi să intri şi să demonstrezi «Cine e bărbatul!» :)“ Iată o reclamă care nu mai are nevoie de nici un fel de introduceri, comentarii, adăugiri. O reclamă care te face să visezi… (P. M.)

● La Kaufland-ul din Colentina am asistat, înainte de Revelion, la bătălia umplerii coşurilor. S-a lăsat cu coate, piedici şi dat la gioale. Epuizarea conservelor de ton „la ofertă“ s-a petrecut chiar sub ochii mei. Însă cel mai tare m-a înspăimîntat o scenă din faţa galantarului cu carne proaspătă. Un băieţel gras îşi însoţea tatăl la fel de gras şi-l tot trăgea de mînecă: „Tati, tati… luăm şi mici? Luăm şi ceafă de porc?“. Pe „vremea mea“, copiii le cereau părinţilor cel mult bomboane. (A. P.

SE PARE CĂ ALTE CUPLURI
SĂRBĂTORESC ZIUA MONDIALĂ 
A NEPOTISMELOR UN ÎNTREG SECOL
(TE POMENEŞTI CĂ VIITOARELE
VREMURI NU S-AU SCHIMBAT
PREA MULT ÎN ULTIMII ANI)

● Aretha Franklin s-a logodit cu Willie Wilkerson. Plănuieşte să se căsătorească vara aceasta. Cîntăreaţa a mai fost căsătorită cu Ted White (între anii 1961-1969) şi cu Glynn Turman (între anii 1978-1984). Are 69 de ani. La vîrsta ei, alte cupluri sărbătoresc nunta de aur. (M. M.)

● 1 ianuarie este declarată Ziua Mondială a Păcii. La cît alcool e în instinctele războinice după Revelion, Papa Paul al VI-lea s-a gîndit bine cînd a ales data aceasta în 1967. (A. M. S.)

● Nu au trecut nici şapte zile din 2012 şi ministrul Educaţiei ne-a anunţat: „Epoca pilelor şi nepotismelor s-a încheiat în 2011“. Epoca? Chiar epoca? Cum ar fi spus bunica mea, omul acesta nu are noţiunea timpului. (R. C.)

● Titlu în Evenimentul zilei: „Catinca Roman: «Femeia fatală a anului 2012 va fi glamouroasă sau nu va fi deloc»“. Serios? Adică a luat un citat care se referea la planetă, la un întreg secol şi la Dumnezeu şi l-a făcut să fie despre o femeie, modă şi un singur an? Catinca Roman e un geniu în felul ei. (C. G.)

● Cică poliţia olandeză a început o analiză prin care vrea să determine, pînă la vară, dacă nu cumva numărul infracţiunilor comise de românii, bulgarii şi polonezii care locuiesc în Olanda este în creştere. Cică li se pare că, în general, românii fură cam mult de pe carduri, iar polonezii dau spargeri. Te pomeneşti că instalatorul polonez, de care francezii se temeau în urmă cu cîţiva ani că le-ar putea repara prea ieftin ţevile sparte, s-o fi apucat acum să spargă ţevi în Olanda. Şi de ce pînă la vară? (A. M.)

● Reclamele la produse alimentare în care apar chiar viitoarele victime au produs, pare-se, confuzie în minţile pînă atunci strict ghiftuite ale consumatorilor lor potenţiali: la clubul unde am fost de Revelion, premiul cel mare la tombola de acolo a fost un curcan în carne şi oase. După ce a fost adus de un ajutor al prezentatorului, cîteva fete în rochii de seară şi pantofi cu toc au venit să-l mîngîie şi să-i vorbească. Aceleaşi care urmau să-l savureze, la cuptor, în scurt timp? (I. P.)

● „Uită-te în josul paginii, A fost imprimat la misiunea catolică a orfelinatului din T’ou-se-ve, în 1900. Îţi dai seama cîte mii de tineri chinezi au învăţat din cartea asta veche de gramatică franceză? E emoţionant, nu?“, i-a zis Jean-Luc Godard într-o seară a anului 1966 iubitei lui de-atunci, Anne Wiazemsky (ea avea 19 ani, el 36), după ce-i făcuse cadou un manual de gramatică franceză pentru elevii chinezi. Anne tocmai se întorcea de la o vizită la bunicul ei, André Maurois, gaullist aprig. Anii ’60, ah, ce vremuri! (L. V.)

● O statistică de pe Divorce Online arată că 33% din dosarele de separare din Marea Britanie conţin cuvîntul „Facebook“. Site-ul explică că motivele pentru care Facebook e citat nu s-au schimbat prea mult în ultimii ani. Probabil că ceilalţi 67% au fost mai inventivi. (A. M. S.

SE PARE CĂ 
O FEMEIE FERMECĂTOARE 
RISIPEŞTE MINUTE DE PARFUM

● Culmea corectitudinii: în SUA, în statul Oklahoma, o femeie a împuşcat un infractor care intrase în casă cu forţa. Însă nu înainte de a cere voie de la dispeceratul de urgenţă, o conversaţie care s-a întins de-a lungul a 21 de minute. Fatale pentru infractor. (S. G.)

● Cu „Lacrimi şi sfinţi“ ca firmă de restaurant, Mircea Dinescu deschide hotărît, cum îi stă în fire, o vastă, dar şi fermecătoare perspectivă în marketingul literaturii noastre; căci, mai departe, mai departe, de ce nu am avea în curînd un local „Venere şi Madonă“, un bar „Adam şi Eva“ lîngă bistroul „Amurg violet“, apoi un café „Sînt tînăr, doamnă!“ peste drum de cofetăria „Patul lui Procust“ şi discoteca „Pelicanul sau babiţa“? Incontestabil, de cel mai mare succes se va bucura cîrciumioara „Cîntare omului“. Sînt prea intelectualist? (R. C.)

● Nu înţeleg tradiţiile şi superstiţiile de Anul Nou. De ce porc, şi nu pasăre? Cică pasărea scurmă şi risipeşte… atunci curcanul nu-i tot pasăre? Iar porcul e cumva cumpătat şi strîngător? Anul ăsta (de fapt, anul trecut) am mai aflat una nouă, de la o adolescentă care vorbea cu prietena ei la telefon, în metrou: „Fată, să nu cumva să faci sex cu el de Revelion, că vă despărţiţi! E la sigur“. (A. P.)

● M-am întors de la Cîmpina cu noul tren Regio. A făcut două ore şi zece minute, căci a oprit chiar şi în nişte halte inventate care nu existau pe hartă. Banchete jegoase, toalete în care nu-ţi venea să intri, un naş plictisit şi chiar un pic ofuscat atunci cînd îi arătai biletul. În rest, lume normală care se întorcea de la munte. Vorba unui puşti de vreo zece ani: „Mami, trenul ăsta de ce se cheamă Regio? Că, de fapt, e tot personal…“. (A. P.)

● Să spunem că un parfum ar costa 100 de euro. Din preţul ăsta, 19,60 de euro e TVA-ul, 35 de euro costurile de distribuţie, 25 de euro publicitatea şi marketingul, 15 euro numele mărcii, 3 euro flaconul şi ambalajul, 1 euro fabricarea în uzină. Încă nu v-am spus nimic despre cît costă, de fapt, concentratul de parfum din care se face o sticlă. Păi, cam un euro. Unul singur. Am să ţin minte asta data viitoare cînd o să mai intru într-un magazin de parfumuri. Nu c-ar ajuta la ceva. (L. V.)

Formare profesionala (2) jpg
Formarea profesională: Fundamentul succesului ONG-urilor
Formarea profesională este esențială pentru creșterea performanței și dezvoltarea sustenabilă a ONG-urilor. Exită programe ce oferă sesiuni de formare adaptate nevoilor specifice ale sectorului neguvernamental, pregătind specialiștii pentru provocările viitoare.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Valentine’s Day se sărbătorește diferit în diverse culturi
Ziua Îndrăgostiților, cunoscută internațional drept Valentine’s Day, nu este doar o sărbătoare a iubirii universale, ci și o reflectare a diversității culturale, manifestată prin obiceiuri și tradiții unice.
Servicii care pot sa asigure succesul afacerii tale jpg
Servicii care pot sa asigure succesul afacerii tale
Succesul unei afaceri depinde de integrarea unor servicii strategice care să optimizeze procesele, să crească vizibilitatea și să personalizeze experiența clienților.
Cu sau fara alarmare incendiu pentru spatiile industriale Ce spune legea jpg
Cu sau fără alarmare incendiu pentru spațiile industriale? Ce spune legea?
Siguranța în spațiile industriale este o prioritate majoră, iar prevenirea incendiilor joacă un rol esențial în protejarea angajaților, a bunurilor și a mediului înconjurător.
Beneficiile tratamentului cu aparat dentar la adulti  La ce rezultate te poti astepta jpg
Beneficiile tratamentului cu aparat dentar la adulți. La ce rezultate te poți aștepta?
Tratamentul ortodontic cu aparat dentar nu mai este considerat o soluție exclusiv pentru copii și adolescenți, fiind din ce în ce mai frecvent întâlnit și în rândul adulților.
pexels tima miroshnichenko 6474471 jpg
Tot ce ai nevoie pentru construcții rezistente și încălzire sustenabilă
Construirea sau renovarea unei case reprezintă o investiție majoră, care necesită materiale de calitate și soluții sustenabile.
Vechea dilema sa alegem un sejur in Palma de Mallorca relaxant sau aventuros jpg
Vechea dilemă: să alegem un sejur în Palma de Mallorca relaxant sau aventuros?
Palma de Mallorca, o destinație idilică în inima Insulelor Baleare, este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, cultura vibrantă și oportunitățile nesfârșite de distracție. Indiferent dacă îți dorești o vacanță „relaxantă” sau „aventuroasă”, Palma de Mallorca are ceva special pentru toți tur
featured image jpg
Jocul responsabil în cazinouri online: cum protejează operatorii experiențele pasionaților de gambling
Prin natura lor, jocurile de noroc se bazează pe modul aleatoriu în care poate decurge o acțiune.
Importanța consumului de apă înainte, în timpul și după sport jpg
Importanța consumului de apă înainte, în timpul și după sport
Lichidele pierdute în timp ce faci sport trebuie înlocuite în organism, pentru a preveni deshidratarea și riscurile asociate acesteia.
Tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o mașină electrică jpg
Tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o mașină electrică
Ți-ai propus să cumperi o mașină electrică? Cel mai probabil ai în minte și câteva întrebări legitime, la care cauți un răspuns. În acest articol vei găsi răspunsuri la cele mai importante preocupări pe care le poți avea atunci când vrei să faci o astfel de achiziție.
tapet premium png
De la banal la extraordinar: Cum poate impacta un tapet premium designul de interior?
Când vine vorba de transformarea unei locuințe, puține elemente au un impact atât de spectaculos și versatil precum tapetul premium. Crezi că tapetul este ceva demodat sau prea pretențios?
sculptor jpg
„Mademoiselle Pogany”, sculptura care redă esența feminității, discreției și senzualității
Simbolul artei moderne românești, „Mademoiselle Pogany”, reprezintă iubirea „nemuritoare a lui Brâncuși”, căreia artistul i-a dedicat nouăsprezece sculpturi.
barbat cu ochelari la laptop jpg
Curiozități despre jocurile de noroc de care nu ai auzit
Jocurile de noroc au o istorie veche de mii de ani și, de-a lungul timpului, au devenit o parte semnificativă a culturilor din întreaga lume.
Vechea dilema cum protejezi bateriile auto in timpul sezonului rece jpg
Vechea dilemă: cum protejezi bateriile auto în timpul sezonului rece?
Iarna reprezintă, fără îndoială, sezonul cel mai solicitant pentru bateriile auto. Temperaturile scăzute, drumurile scurte care nu oferă bateriei suficient timp să se încarce și utilizarea intensă a sistemelor de încălzire pun o presiune suplimentară asupra alternatorului și asupra acumulatorului.
DilemaVeche (2) (2) jpg
Descoperă cele mai apreciate idei de cadouri pentru bărbați în 2024
Atât în preajma sărbătorilor, cât și atunci când au loc aniversările bărbaților din viața noastră, alegerea cadoului se poate dovedi complicată. Acest ghid te va ajuta să optezi pentru cel mai potrivit dar în 2024 pentru reprezentanții sexului masculin.
De ce sunt folosite aparate sous vide in bucatarii profesionale jpg
De ce sunt folosite aparate sous vide în bucătării profesionale?
Tehnica de gătit sous vide (din franceză, „sub vid”) este o metodă inovatoare, ce presupune ambalarea alimentelor, în special a cărnii, într-un pachet vidat și gătirea acestora la o temperatură controlată, mult sub cea obișnuită, pentru o perioadă îndelungată de timp.
Adaptogenii  aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții jpg
Adaptogenii: aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții
Adaptogenii sunt substanțe provenite din plante, care au rolul de a reduce efectele stresului asupra corpului și minții, îmbunătățind răspunsul organismului în situații tensionate.
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece jpg
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece
Sezonul rece poate aduce o serie de cheltuieli neașteptate, de la costurile crescute pentru încălzire și electricitate, până la cheltuielile pentru îmbrăcămintea de iarnă și vacanțe sau concedii.
dilemaveche ro jpg
GHID despre alegerea metodelor de plată la cazino! Ce NU știe toată lumea?
Când te pregătești să joci la cazino online, alegerea metodei de plată este un pas crucial care poate influența întregul tău parcurs.
featured image (4) jpg
Mituri și realități despre relația femeilor cu jocurile de noroc
Primele cazinouri terestre au apărut într-o perioadă în care bărbații erau figurile dominante în societate, având parte de educație și implicit fiind cei care, în mod tradițional, asigurau și gestionau partea financiară a familiei.
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură jpg
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură
Agricultura devine și în România un domeniu complex și competitiv, astfel că rentabilitatea fermelor este o necesitate pentru a supraviețui pe piață și a avea succes.
P90178 png
Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP): Un candidat multidimensional pentru cercetare
Peptida Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP), o neuropeptidă endogenă, a prezentat un interes crescut pentru cercetători pentru rolul său potențial în diverse procese fiziologice.
avocat png
Avocatura: De la oratorii Romei la stâlpii statului de drept modern
Profesia de avocat este una dintre cele mai vechi și respectate ocupații din istoria umanității. De-a lungul timpului, avocații au jucat un rol esențial în menținerea ordinii și aplicarea justiției, contribuind la protejarea drepturilor și libertăților individuale.
DilemaVeche (2) (1) jpg
Cum se reflectă identitatea culturală în preferințele pentru anumite arome
Preferințele pentru anumite arome sunt mult mai mult decât o simplă chestiune de gust. Ele reprezintă o expresie a identității culturale, influențată de istorie, geografie, ritualuri și schimburi interculturale.

Parteneri

euro istock jpg
Bulgaria nu va adopta moneda euro de la 1 ianuarie 2026. Ce a decis guvernul de la Sofia
Noul Guvern al Bulgariei a renunțat la planul de aderare la zona euro începând cu 1 ianuarie 2026. Ministrul de Finanțe, Temenuzhka Petkova, a anunțat că nu va solicita rapoarte extraordinare de convergență de la Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană, relatează Novinite.
chris brown getty jpg
Chris Brown, rapperul devenit celebru după ce a bătut-o pe Rihanna, acuză un "documentar defăimător" și cere o sumă colosală
Cântăreţul Chris Brown a intentat un proces împotriva Warner Bros, Discovery şi a altor companii pentru realizarea unui „documentar defăimător”, după cum a anunțat pe contul său de Instagram. Documentarul „Chris Brown: A History of Violence", difuzat în 27 octombrie 2024
howard david johnson the wooing of emer jpg
Căsătoria în Lumea Celtică: de la prețul al virginității, la poligamie și protecția copiilor
Căsătoria celtică era foarte diferită de ceea ce înțelegem astăzi prin acest concept. Rar era vorba de iubire; cel mai adesea, căsătoria avea scopuri politice, fiind un mijloc de câștig pentru familiile sau triburile implicate. Nu era un eveniment religios, ci mai degrabă un acord contractual. (Lege
netflix pixabay png
Filmul de pe Netflix care te va ține pe marginea scaunului. Nu vei dormi nopți întregi din cauza lui
Într-o eră cinematografică în care filmele de groază sunt tot mai diverse și mai inovative, Orphan reînvie fricile adânc înrădăcinate și aduce o poveste de groază care te va urmări mult timp după ce luminile se sting.
channels4 profile jpg
Vedeta din România care a luptat pentru visul ei într-un internat. Avea 10 ani și a trecut prin momente cumplite: „Trebuia să mă bat cu ceilalți pe mâncare”
Oana Ioniță a făcut dezvăluiri inedite despre copilăria sa. Vedeta visa să devină balerină încă de la vârsta de 4 ani și a trecut prin momente grele atunci când a încercat să își urmeze pasiunea.
Obiceiuri sanatate  Sursa foto shutterstock 2175402793 jpg
Dacă ai aceste obiceiuri, eşti mai sănătos decât crezi!
Ce eşti dispus să faci pentru a obține sănătatea fizică și mentală? Ceea ce faci cel mai des este ceea ce vei deveni. Anumite obiceiuri te menţin într-o formă bună.
Ilie bolojan Inquam Photos / Octav Ganea
Huiduieli la Focșani. Acolo Ilie Bolojan a fost singurul demnitar prezent de Ziua Unirii
La ceremonia de Ziua Unirii, Ilie Bolojan a fost întâmpinat cu huiduieli din public, în ciuda faptului că a fost singurul demnitar de rang înalt prezent. Prezent și în centrul unor controverse recente legate de concedieri, Bolojan a fost criticat de participanții la eveniment.
atac ucraina uzina rusia FOTO Captura video
Atac masiv al ucrainenilor în Rusia. Forțele Kievului au lovit cu drone o importantă rafinărie de petrol
Peste 100 de drone ucrainene au fost direcționate către ținte din 11 regiuni rusești, lovind rafinăria de petrol Reazan și o centrală termică, într-unul dintre cele mai mari atacuri ucrainene desfășurate în cursul nopții de vineri.
Tedros Adhanom Ghebreyesus, captura video jpg
OMS trebuie să-şi reducă masiv cheltuielile după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din cadrul organizației
Organizația Mondială a Sănătății se vede nevoită să reducă masiv din cheltuieli, dat fiind faptul că Donald Trump a decis că SUA, cel mai important susţinător financiar al OMS, se vor retrage din cadrul organizaţiei.