Cu ochii în 3,14

Publicat în Dilema Veche nr. 403 din 3-9 noiembrie 2011
Cu ochii în 3,14 jpeg

CE NE MAI TRECE,
CÎND E ROŞU, PRIN ÎNDOIELI
DE SALARII ŞI TERMOCUVERTĂ  
ÎN MIEZ DE IARNĂ  

● Din ce ne mai trece prin minte şi cord: urare stradală, amicală, la un cafe nonstop – „Să ai o zi cît mai interactivă!“. (R. C.

● Între Piaţa Victoriei şi Gara de Nord, am numărat cel puţin patru semafoare la care becul de pe verde s-a ars şi nimeni nu l-a mai schimbat de vreo jumătate de an. În consecinţă, cînd e roşu, stai, cînd nu e nici roşu, nici verde, mergi. În afara unei conspiraţii a Societăţii Secrete a Daltoniştilor, eu altă explicaţie n-am. (L. V.

● Colaborarea dintre Lou Reed şi Metallica a rupt forumurile muzicale în două. Varietatea opiniilor, elogiile, ironiile şi pasiunea pusă în comentarii sînt un spectacol în sine, de la entuziasm („E nebunie, e magie!“ şi „Miros viitorul aici“), prin îndoieli („Sincer nu ştiu dacă ăsta e un album genial sau un căcat“), pînă la dezgust („Asta e o chestie bolnavă!“ şi „Sfîrşitul lumii profeţit de mayaşi va pune capăt acestei blasfemii muzicale“). Însă schimbul meu de replici favorit este acesta: „Noul Megadeth va şterge pe jos cu albumul ăsta“, „Dar ce, Megadeth o să înregistreze cu Bob Dylan?“. (M. C.

● „Nu cred că avem nevoie de tăieri de salarii în 2012“ – a spus dl Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI. Nu ştiu alţii cum sînt, dar eu nici în 2011 şi nici în 2010 n-am avut neapărată nevoie de tăierea salariului, şi totuşi mi s-a-ntîmplat. (M. V.

● Iată ce spune un anunţ de la categoria prestări-servicii: „Particular, remodelare corporală electrostimulare şi termocuvertă la domiciliul clientei, preţ avantajos“. Uneori am impresia că nu mai înţeleg nimic. (A. M.

● Anna Lesko are un nou single şi un nou show. Şi iată ce aflăm dintr-un mail de promovare: „Noul show al Annei Lesko este mobilat la propriu cu elemente etnice şi transmite atît de mult sex appeal şi senzualitate încît ar face să înmugurească pomii chiar şi în miez de iarnă“. O veste bună, că tot se anunţă o iarnă grea... (P. M.

DOUĂ VEŞTI BUNE, CA ŞI MAMA,
ALEARGĂ NUDE ÎN VACANŢĂ
TOT TIMPUL. PE BUNE!  

● Citez de pe realitatea.net: „Cercetători ONU au realizat un calendar al dispariţiei omenirii, potrivit căruia România se numără printre primele 10 ţări care vor dispărea, dacă nu va creşte rata natalităţii. Potrivit clasamentului, primele 10 ţări care vor dispărea sînt Macao, Hong Kong, Bosnia, Rusia, Malta, Slovacia, Singapore, România, Ungaria şi Macedonia“. Sper că aţi observat cele două veşti bune: a) vom trăi mai mult decît ruşii; b) imediat după noi se curăţă ungurii. Ura! (C. G.

● Mişcări de trupe la postul de ştiri Realitatea TV. Cel mai tare m-a amuzat faptul că, în ziua în care s-a rupt pisica, cei care se uitau la „realitatea lui Ghiţă“ au fost comutaţi brusc pe „realitatea lui Elan“. Vă spun sincer, dacă nu ar fi vuit presa după, eu nu mi-aş fi dat seama de diferenţe. Realitatea n-ar trebui să fie, ca şi mama, numai una? (A. M. S.

● Din ştirile care aleargă nude pe burtierele fără semn de întrebare sau de exclamaţie: „Raport ONU. România va fi printre primele ţări care vor dispărea“. Cînd? Cum? De ce? Concizia ucide precizia. (R. C.

● Pe lîngă „Intrarea Caşului“ din Bucureşti am dibuit un panou publicitar cu îndemnul: „Lasă-ţi cashul în vacanţă“. Să fie vorba de o nouă transcriere fonetică, trimiţînd la caşul menţionat la intrare? (S. G.

● În urma unui sondaj despre vicii şi obiceiuri proaste, a reieşit că Malaezia este singura ţară din lume unde majoritatea populaţiei admite că cel mai mare viciu naţional este acela de a se plînge tot timpul. Se pare că nici rezultatul sondajului nu le-a căzut prea bine malaezienilor. (M. C.

● Două fetiţe se ceartă pe trotuar. „Dacă nu-mi dai tema la franceză, o să-ţi fur iubitu’! Pe bune!“. Cealaltă se apără: „N-am iubit. Plus că oricum, şi dacă aş avea, pe bune că n-ai putea să mi-l furi“. Pe bune: nu mai bine îi dă tema la franceză în schimbul unui iubit? (M. M.)  

LUMEA CAUTĂ
IUBIRE BORDERLINE
ÎN TIMP CE
GARA DE NORD
S-AR PUTEA SĂ DEVINĂ HORROR 

● În orice moment al zilei şi al nopţii mai mult de jumătate de miliard de oameni din toată lumea caută iubire pe cele peste 1500 de site-uri de socializare online. Oare cum se cunoşteau şi cum se îndrăgosteau oamenii înainte de Internet? (M. C.

● În Piaţa Victoriei din Bucureşti, poţi să te tunzi la un Monsieur le coiffeur pe care-l cheamă Tourette sau poţi să te bucuri de oferta „Borderline“ a unei bakery fandosite. Încep să mă îngrijorez pentru sănătatea mintală a Pieţei Victoriei. (L. V.

● De curînd, la un restaurant libanez din Hanul lui Manuc, cîteva prietene de-ale mele umblate prin lume şi cu copii mici se plîngeau cum că în România nu prea sînt localuri în care ai unde şi cu cine să-ţi laşi plozii în timp ce tu mănînci liniştit. Tocmai atunci l-am zărit pe bucătarul restaurantului, un simpatic tînăr bărbos, cum alerga după copiii doamnelor prin spaţiul disponibil dintre mese. Ajutat de chelneriţe (cînd aveau timp liber...) acesta a stăpînit situaţia un timp îndelungat. Oameni şi intenţii sînt, slavă Domnului. Sistemul lipseşte... (I. P.

● Poate să mă lămurească cineva de ce în toată lumea asta există dreptul de a cumpăra un bilet de autobuz sau troleibuz cu o singură călătorie, numai la Bucureşti, nu? Cum să-i explici unui turist că trebuie să cumpere o cartelă, care costă cît trei călătorii, asta în cazul în care el are de făcut un singur drum, de exemplu de la Romană pînă în Gara de Nord? A, şi anomaliile nu se opresc aici. Ştiu mai mulţi oameni care au fost amendaţi pentru că s-au urcat în autobuz, au apropiat cartela de dispozitiv şi au descoperit că nu mai aveau credit. Cum să te mai dai jos, cînd uşile se închiseseră de mult? (A. M. S.

● Londonezii au fost deja avertizaţi că, vara viitoare, în timpul Jocurilor Olimpice, vor avea mari probleme cu transportul public, că nu vor găsi prea uşor produse proaspete (mai ales peşte), că nu e bine să-şi fixeze nunţile, botezurile şi înmormîntările tocmai atunci. Cu nunţile e simplu (deşi, dacă o fată vrea să se mărite fix pe 8 iulie, cine o poate opri?), cu botezurile e aproape rezolvat (cine se botează vara la Londra?), doar cu înmormîntările s-ar putea să devină horror! (S. S.)

Foto: C. Tudor

sculptor jpg
„Mademoiselle Pogany”, sculptura care redă esența feminității, discreției și senzualității
Simbolul artei moderne românești, „Mademoiselle Pogany”, reprezintă iubirea „nemuritoare a lui Brâncuși”, căreia artistul i-a dedicat nouăsprezece sculpturi.
barbat cu ochelari la laptop jpg
Curiozități despre jocurile de noroc de care nu ai auzit
Jocurile de noroc au o istorie veche de mii de ani și, de-a lungul timpului, au devenit o parte semnificativă a culturilor din întreaga lume.
Vechea dilema cum protejezi bateriile auto in timpul sezonului rece jpg
Vechea dilemă: cum protejezi bateriile auto în timpul sezonului rece?
Iarna reprezintă, fără îndoială, sezonul cel mai solicitant pentru bateriile auto. Temperaturile scăzute, drumurile scurte care nu oferă bateriei suficient timp să se încarce și utilizarea intensă a sistemelor de încălzire pun o presiune suplimentară asupra alternatorului și asupra acumulatorului.
DilemaVeche (2) (2) jpg
Descoperă cele mai apreciate idei de cadouri pentru bărbați în 2024
Atât în preajma sărbătorilor, cât și atunci când au loc aniversările bărbaților din viața noastră, alegerea cadoului se poate dovedi complicată. Acest ghid te va ajuta să optezi pentru cel mai potrivit dar în 2024 pentru reprezentanții sexului masculin.
De ce sunt folosite aparate sous vide in bucatarii profesionale jpg
De ce sunt folosite aparate sous vide în bucătării profesionale?
Tehnica de gătit sous vide (din franceză, „sub vid”) este o metodă inovatoare, ce presupune ambalarea alimentelor, în special a cărnii, într-un pachet vidat și gătirea acestora la o temperatură controlată, mult sub cea obișnuită, pentru o perioadă îndelungată de timp.
Adaptogenii  aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții jpg
Adaptogenii: aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții
Adaptogenii sunt substanțe provenite din plante, care au rolul de a reduce efectele stresului asupra corpului și minții, îmbunătățind răspunsul organismului în situații tensionate.
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece jpg
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece
Sezonul rece poate aduce o serie de cheltuieli neașteptate, de la costurile crescute pentru încălzire și electricitate, până la cheltuielile pentru îmbrăcămintea de iarnă și vacanțe sau concedii.
dilemaveche ro jpg
GHID despre alegerea metodelor de plată la cazino! Ce NU știe toată lumea?
Când te pregătești să joci la cazino online, alegerea metodei de plată este un pas crucial care poate influența întregul tău parcurs.
featured image (4) jpg
Mituri și realități despre relația femeilor cu jocurile de noroc
Primele cazinouri terestre au apărut într-o perioadă în care bărbații erau figurile dominante în societate, având parte de educație și implicit fiind cei care, în mod tradițional, asigurau și gestionau partea financiară a familiei.
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură jpg
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură
Agricultura devine și în România un domeniu complex și competitiv, astfel că rentabilitatea fermelor este o necesitate pentru a supraviețui pe piață și a avea succes.
P90178 png
Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP): Un candidat multidimensional pentru cercetare
Peptida Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP), o neuropeptidă endogenă, a prezentat un interes crescut pentru cercetători pentru rolul său potențial în diverse procese fiziologice.
avocat png
Avocatura: De la oratorii Romei la stâlpii statului de drept modern
Profesia de avocat este una dintre cele mai vechi și respectate ocupații din istoria umanității. De-a lungul timpului, avocații au jucat un rol esențial în menținerea ordinii și aplicarea justiției, contribuind la protejarea drepturilor și libertăților individuale.
DilemaVeche (2) (1) jpg
Cum se reflectă identitatea culturală în preferințele pentru anumite arome
Preferințele pentru anumite arome sunt mult mai mult decât o simplă chestiune de gust. Ele reprezintă o expresie a identității culturale, influențată de istorie, geografie, ritualuri și schimburi interculturale.
creditIMG 0862 JPG
123Credit.ro își continuă expansiunea în România prin deschiderea unor noi birouri în Cluj, Baia Mare, Sibiu și Suceava
București, 10 Septembrie 2024 – 123Credit.ro, un jucător important pe piața brokerajului de credite din România, și prima companie din domeniu care a dezvoltat fluxuri full digitale de aplicare la credite, își continuă expansiunea națională prin deschiderea unor noi birouri fizice.
Ghidul începătorului la cazinouri online jpg
Ghidul începătorului la cazinouri online
Chiar dacă activitatea pe care o poți desfășura într-un cazinou online nu este foarte complicată, nu puține sunt persoanele care au nevoie de o mână de ajutor. Prin urmare, ghidurile sunt mereu bine-venite!
christin hume Hcfwew744z4 unsplash (2) jpg
Cum să îți alegi partenerii potriviți pentru crearea unui shop online
Lansarea unui shop online este un pas important în dezvoltarea unui business modern. Să ai parteneri potriviți alături în acest proces este esențial pentru succesul proiectului tău.
Importanta magneziului in sarcina si alaptare jpg
Importanța magneziului în sarcină și alăptare
Magneziul este unul dintre cele mai importante elemente pentru organism, în special pentru femei, având un rol fundamental în anumite etape ale vieții, cum ar fi sarcina și alăptarea.
credit online dv (1) jpg
Credit online sau obținut direct din sucursală? Avantajele IFN-urilor și Internetului
Într-o lume în care tehnologia digitală avansează rapid, obținerea unui credit online a devenit o opțiune din ce în ce mai populară în rândul celor care au nevoie de finanțare rapidă și convenabilă.
tima miroshnichenko 8376170 jpg
Cum să te pregătești pentru sezonul răcelilor: Produse și sfaturi
Toamna e aici, iar copiii se întorc la școală sau grădiniță, după vacanța de vară. Asta înseamnă că șansele de a răci cresc considerabil.
kristian egelund t1sTHYjSN10 unsplash (2) jpg
Cum să îți încălzești corect glezna pentru a preveni entorsele
Entorsele de gleznă sunt leziuni ale ligamentelor care stabilizează articulația gleznei, cauzate de întinderi, rupturi parțiale sau totale ale acestora
barbora polednova VRK4bIBHo1E unsplash (2) jpg
Ce trebuie să știi despre recuperarea după o fractură de gleznă
Fracturile de gleznă sunt printre cele mai frecvente cauze ale durerii de gleznă. Tratamentul poate implica imobilizarea zonei gleznei cu ajutorul unui ghips.
pexels towfiqu barbhuiya 3440682 11349880 (2) jpg
Când este necesară implantarea protezei de genunchi și care sunt etapele operației
Implantarea protezei de genunchi sau protezarea genunchiului este o procedură chirurgicală complexă, destinată pacienților cu afecțiuni severe ale articulației genunchiului, în special celor cu gonartroză avansată la care tratamentele medicamentoase sau fizioterapeutice nu au dat rezultate.
antonika chanel RJCslxmvBcs unsplash jpg
Ce presupune recuperarea după operația de blefaroplastie
Impactul acestei intervenții asupra aspectului estetic al pacientului este unul major, reducând în mod semnificativ semnele îmbătrânirii.
jelle 1dEZeW1GoOI unsplash 16x9 png
Cum să montezi șindrila bituminoasă: Instrucțiuni pas cu pas
Procesul de montare a unei table de acoperiș noi poate fi o sarcină dificilă, însă utilizarea șindrilei bituminoase poate face procesul mult mai ușor și mai eficient. În acest articol, vom oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru montarea șindrilei bituminoase pe acoperișul tău:

Parteneri

Razvan Marin (Sportpictures) jpg
Spion FOTO Pixabay
Un român, acuzat de spionaj în favoarea Ucrainei, a fost reținut în regiunea separatistă Abhazia controlată de ruși
David Kerch Adrian, cetățean român, a fost reținut în regiunea separatistă Abhazia fiind acuzat că a colaborat cu serviciile secrete ucrainene.
banner oana pellea png
Cum a reacționat Oana Pellea după ce un internaut i-a scris „să se ducă după tatăl ei”. Actrița a dat dovadă de elegență și a știut cum să-l pună la punct
Oana Pellea, fiica regretatului Amza Pellea, a devenit ținta răutății umane de care unele persoane dau dovadă. Marii actrițe, care în urmă cu câteva zile și-a comemorat tatăl trecut în neființă de 41 de ani, i-a fost transmis un gând nu foarte frumos și decent. Cum a reacționat aceasta?
WhatsApp Image 2024 12 14 at 14 16 16 (1) jpeg
„Fabrică” de țigarete acasă. Cum reușea să vândă producția slătineanul prins de polițiști
Un slătinean în vârstă de 44 ani avea acasă o adevărată unitate de producere a țigaretelor. Folosea mai multe utilaje și se aproviziona cu tutun din județele vecine. Reușea să vândă țigaretele, polițiștii descinzând la două societăți prin care acestea se comercializau.
pirvulescu jpg
Un candidat unic la prezidențiale este o mare greșeală, susține Cristian Pîrvulescu. Ce spune despre Crin Antonescu
Un candidat comun al partidelor pro-europene ar însemna ”un cadou” pentru tabăra suveranistă, care automat îşi va trimite candidatul în turul doi, a avertizat politologul Cristian Pîrvulescu. Acesta a mai susținut că prezența lui Crin Antonescu în spațiul public nu este întâmplătoare.
mircea diaconu jpg
Ce pensie și ce avere avea Mircea Diaconu, actorul care a candidat la prezidențiale. A dus o viață fără griji
Mircea Diaconu, actorul și fostul candidat la funcția de președinte al României, a încetat din viață sâmbătă, 14 decembrie, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer la colon.
tigru zoo pitesti 02 foto Primaria Pitesti jpg
Acuzații grave aduse de fiica bărbatului ucis de tigru la Grădina Zoologică. „Nu aveau echipamente necesare”
Detalii șocante în cazul îngrijitorului de la Grădina Zoologică din Pitești, care a fost atacat și sfâșiat de un tigru. Familia acestuia aduce acuzații grave la adresa conducerii instituției susținând că ar fi aflat vestea tragică de pe internet.
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
Un român are cele mai mari venituri din Parlamentul European: 657.000 de euro pe an
Un raport realizat de Transparency International EU scoate în evidență câștigurile fabuloase ale unora dintre eurodeputați, obținute pe lângă salariile și indemnizațiile de bază oferite de Parlamentul European.
romania tragere la sorti captura tv jpg