Mihai BREZEANU

Mihai BREZEANU | Toma Caragiu

Un lucru mai degrabă misterios

 
 

4 martie 2002 a căzut într-o zi de luni. Era pe vremea cînd nu doar că Facebook-ul nu se născuse, dar nici măcar accesul la Internet nu era o treaba uşoară. Şi totuşi, cumva, am aflat că în seara acelei zile, la sala Teatrului „Bulandra“ care îi poartă numele, Toma Caragiu urma să fie comemorat. 

citiţi

Mihai BREZEANU | Festival Dilema veche 2014

Dichisuri - ziua 3

 
 

Soarele apune blînd peste Alba. Oamenii sînt molcomi, mișcările lente, weekend-urile lungi. Orașul împrumută ritmul de vacanță al bicicletelor cu patru locuri ce împînzesc Cetatea. 

citiţi

Mihai BREZEANU | Festivalul Dilema veche 2014

Povestea Europei - ziua 2

 
 

Nu e încă miezul zilei și pe terasa Carolina Café scriitorii au început deja să citească celor 80 de consumatori de cafea și literatură care au ocupat fiecare locșor disponibil.

citiţi

Mihai BREZEANU | Festivalul Dilema veche 2014

Garsoniera de la mansardă - ziua 1

 
 

Festivalul a început puțin după ora 6 a după-amiezii, undeva pe Traseul celor Trei Fortificații, cu întîlnirea dintre Mircea Cărtărescu, în tricou polo și jeans, și cîteva de sute de oameni.

citiţi

Mihai BREZEANU | D'ale Festivalului

Muzicile, cuvintele şi personajele cu adevărat importante

 
 

În prefaţa celei de-a doua ediţii a Festivalului Dilema veche ce se întîmplă la Alba Iulia, Andrei Pleşu spunea, în urmă cu o lună, că „după Mihai Viteazul, Regele Ferdinand I şi Regina Maria, era normal ca şi Dilema veche să intre în Alba Iulia.

citiţi

Mihai BREZEANU | Blog de festival

A treia zi - Duminică aristocratică

 
 

Îmbiați de fermecătoarele nuanțe retro ale luminii cu care Alba Iulia și-a primit turiștii și locuitorii în prima zi de toamnă a anului, sute de oameni au început să se plimbe pe străduțele Cetății în ultima zi a Festivalului Dilema veche.

citiţi

Mihai BREZEANU | Blog de festival

Festivalul Dilema veche - primele două zile

 
 

Andrei Pleșu spunea, în urmă cu o lună, că „După Mihai Viteazul, Regele Ferdinand I și Regina Maria, era normal ca și Dilema veche să intre în Alba Iulia”.

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI