Oameni şi cărţi

27 noiembrie 2012

Ioana BÎRDU are 25 de ani si e dependentă de poveşti. Îi place să le descopere peste tot în jurul ei, în cărţile pe care le citeşte, în filmele pe care le vede, în muzica pe care o ascultă sau în oamenii pe care îi întîlneşte. Uneori îi place să le scrie chiar ea. Visează să publice o carte cu ilustraţii şi poveşti. Acum lucrează la proiectul Oameni şi cărţi, pentru care fotografiază oameni şi cărţile lor preferate.

Cum ţi-a venit ideea proiectului Oameni şi cărţi? Povesteşte-ne puţin despre el.

Proiectul a început cumva într-o joacă. Acum cîţiva ani am participat la un concurs foto cu un autoportret al meu într-un colţ de bloc, ţinînd o carte în dreptul feţei. Fiind pasionată de citit şi de cărţi, m-am gîndit că mi-ar plăcea să văd undeva o serie de imagini cu oameni şi cărţi şi că aş putea la fel de bine sa fac chiar eu asta. Am început cu prieteni şi apropiaţi, iar apoi, fără să îmi dau seama, proiectul a crescut de la sine.

Cîţi oameni vrei să fotografiezi? Plănuieşti o expoziţie?

Nu am un număr fix de oameni, voi face poze pînă o să consider că e suficient. Cumva, în acest moment încep să resimt nevoia concretizării lui în ceva mai precis, cum ar fi o posibilă expoziţie, însă este un lucru la care încă mă gîndesc.

Ce trebuie să facă cineva care vrea să apară în proiectul tău?

Oricine îşi doreşte să fie fotografiat mă poate contacta fie pe pagina de facebook Poveşti din sertar, fie printr-un mesaj la ioana1005@gmail.com.

Pe Ioana o găsiţi şi pe blogul http://loc-pentru-visat.blogspot.ro/.

implant dentar 11 jpg
De ce să apelezi la implant dentar Megagen?
Dinții reprezintă o parte foarte importantă a corpului uman. Cu ajutorul acestora se produce masticația.
damian jpg
„În artă, nu ești niciodată singur” – Adrian Damian, omul din spatele SynergyX, instalația interactivă care va surprinde zecile de mii de vizitatori de la RDW 2024
Mărturisește că fuge de definiții și se ferește de etichetări. Totuşi, putem spune despre scenograful Adrian Damian că este unul dintre cei mai talentați artiști din generația lui și că superputerea lui este să transforme spațiile în personaje.
eveniment2 jpg
Sadeck Waff a semnat momentul surpriză din cadrul evenimentului IQOS Together X
Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o simfonie de mișcări și culori al cărei punct culminant a fost invitatul special al evenimentului.
igiena jpg
Lucruri pe care nu le știai despre istoria igienei și a îngrijirii personale
În multe culturi tradiționale ale lumii, femeile necăsătorite trebuiau să acorde mai multă atenție aspectului și igienei corporale, decât altele.
comunism jpg
Istoria comunismului: lecturi esențiale pentru a înțelege un fenomen global
Comunismul a fost un fenomen global care a influențat profund secolul XX, iar studiul său continuă să fie de mare interes pentru istorici, politologi și publicul larg.
featured image (4) jpg
Cine a fost Loki în mitologia nordică?
Loki este unul dintre cei mai cunoscuți zei din mitologia nordică. Este considerat un zeu al focului și al magiei și poate lua diverse forme, atât umane cât și animale.
Halate si prosoape de baie jpg
Cadouri pentru evenimente: prosoape de baie și seturi de halate matrimoniale
Odată cu creșterea temperaturilor, tot mai multe evenimente sunt organizate de către persoanele apropiate.
Cum ne pregătim pentru Paște jpg
Cum ne pregătim pentru Paște
Masa de Paște este un moment special în care familia și prietenii se adună pentru a sărbători și a petrece timp împreună.
credite jpg
Ce putem face atunci când avem nevoie de un credit rapid?
Dacă te confrunți cu diferite situații financiare urgente, care nu pot fi amânate, trebuie să știi că sunt mai multe modalități prin care poți lua credite rapide.
Sanatatea ficatului  Cum identifici semnele unui ficat bolnav jpg
Sănătatea ficatului: Cum identifici semnele unui ficat bolnav
Ficatul este un organ vital în corpul omului, fiind implicat în sute de procese, printre care: digerarea alimentelor, eliminarea deșeurilor din organism și producerea unor factori de coagulare care facilitează circulația sângelui.
Rolul esential al adjuvantilor in optimizarea pesticidelor jpg
Rolul esențial al adjuvanților în optimizarea pesticidelor
Condițiile de mediu, intemperiile, buruienile, precum și bolile și dăunătorii plantelor reprezintă tot atâtea provocări pentru fermierii moderni.
IMG 20240408 WA0011 jpg
Casa Memorială „Amza Pellea”, din Băilești, a fost redeschisă publicului
Manifestările dedicate cinstirii memoriei îndrăgitului actor român, născut în inima Olteniei, au debutat pe 6 aprilie, pe scena Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, locul în care și-a început fascinanta călătorie în lumea artistică.