Bucătăria Hoinară
![Viorel la disc Suciu 01 m JPG](https://cdn.adh.reperio.news/image-0/0dbceb26-557d-4eb4-92b2-cf75ad098220/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D350%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
![Viorel la disc Suciu 01 m JPG](https://cdn.adh.reperio.news/image-0/0dbceb26-557d-4eb4-92b2-cf75ad098220/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Gazda Bania 01 m JPG](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/64537016-6824-4610-994e-5458488f6b49/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Foodshooting la muzeu Tarpesti 03 m JPG](https://cdn.adh.reperio.news/image-1/1fad1811-198d-49ed-9de8-db8d250bc7a7/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Foodshooting Garana T 01 m jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-0/068d9efe-7f47-4b3b-9329-987f2b55ff9d/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Foodshooting Floresti T 04 m jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-0/05fe8f64-5560-442d-865f-b856f2effb37/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Foodshooting Cetate Dunare 02 m jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-a/abdc3ad6-0833-42f9-8b88-96ac672ecee2/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Foodshooting Buzad 03 m jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-c/cc236ac5-1df3-44fd-a7db-aabb4dc4a9f3/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Decor food masa Letea 2 01 m JPG](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/6dfd35bc-0eef-49ad-a2d9-7729b1a23bb6/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Decor Food Lunca 03 G m jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-5/5077b261-62be-4b44-b23a-73b9a658989b/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Decor food Letea 15 m JPG](https://cdn.adh.reperio.news/image-d/d9ec3e09-4d95-4032-98b6-c8f85953b6a6/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Masa de gatit la Portita 01 m jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-8/8347af56-2401-4993-85cf-8a9dbadba5b2/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![decor food cu VES Brebu Nou 01 m JPG](https://cdn.adh.reperio.news/image-0/051367da-e694-4146-bdb5-a3c41b5374bc/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![Decor cooking VES Nalbant 01 m JPG](https://cdn.adh.reperio.news/image-9/998c2882-f183-4a44-ac57-a4c128796b6f/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
![decor food cu 2 scaune Alios 04 m jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-a/a80af2ee-e368-4dca-adca-8d60ef7cb4b8/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D85%26h%3D70%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dwebp)
Răzvan Voiculescu își lansează cel de-al zecelea album de fotografie intitulat Bucătăria Hoinară. Evenimentul va avea loc luni, 28 noiembrie, începînd cu ora 19, la Sala Constanța din JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Invitatul special al serii va fi Nicu Alifantis, care va susține și un recital.
Bucătăria Hoinară este un album de fotografie și de gusturi. Deși își spune "bucătărie”, nu conține rețete, ci mai degrabă întîlniri. Între oameni, locuri, ingrediente - fiecare cu povestea și aroma sa. Albumul adună în paginile sale călătoria și gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasă cu verdele de Papaya și creveții jumbo cu Mocănița.
Albumul este o colecție de "popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare - unele dintre ele foarte puțin cunoscute. Se gătește în gospodării țărănești și șoproane părăsite, în curți de biserici, pe malul Dunării, pe plaja de la Portița sau în mlaștina Letea.
Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă a gătitului. Gusturile se combină exuberant, după inspirația invitaților-bucătari ai lui Răzvan Voiculescu. Foarte rar se gătește în spiritul locului, mai toate reţetele sînt suprapuneri cosmopolite, gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele "locale”, cu peisajul românesc și cu povestea oamenilor pe care "bucătarii hoinari” îi întîlnesc.
Parcurgind cele 300 de pagini ale albumului, descoperi că o călătorie în Românie poate să devină o savuroasă expediție în jurul (bucătăriilor) lumii.
Albumul este însoțit de un DVD cu making-of. Filmul este realizat de Șerban Georgescu.
Din decembrie, Bucătăria Hoinară va fi în librării.