Bucătăria Hoinară

24 noiembrie 2011

Răzvan Voiculescu își lansează cel de-al zecelea album de fotografie intitulat €œBucătăria Hoinară. Evenimentul va avea loc luni, 28 noiembrie, începînd cu ora 19, la Sala Constanța din JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Invitatul special al serii va fi Nicu Alifantis, care va susține și un recital. 
 
Bucătăria Hoinară este un album de fotografie și de gusturi. Deși își spune "bucătărie”, nu conține rețete, ci mai degrabă întîlniri. Între oameni, locuri, ingrediente -  fiecare cu povestea și aroma sa. Albumul adună în paginile sale călătoria și gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasă cu verdele de Papaya și creveții jumbo cu Mocănița.
 
Albumul este o colecție de "popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare - unele dintre ele foarte puțin cunoscute. Se gătește în gospodării țărănești și șoproane părăsite, în curți de biserici, pe malul Dunării, pe plaja de la Portița sau în mlaștina Letea. 

Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă a€“ gătitului. Gusturile se combină exuberant, după inspirația invitaților-bucătari ai lui Răzvan Voiculescu. Foarte rar se gătește în spiritul locului, mai toate reţetele sînt suprapuneri cosmopolite, gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele €œ"locale”, cu peisajul românesc și cu povestea oamenilor pe care "€œbucătarii hoinari” îi întîlnesc. 
 
Parcurgind cele 300 de pagini ale albumului, descoperi că o călătorie în Românie poate să devină o savuroasă expediție în jurul (bucătăriilor) lumii. 

Albumul este însoțit de un DVD cu making-of. Filmul este realizat de Șerban Georgescu. 

Din decembrie, Bucătăria Hoinară va fi în librării.

implant dentar 11 jpg
De ce să apelezi la implant dentar Megagen?
Dinții reprezintă o parte foarte importantă a corpului uman. Cu ajutorul acestora se produce masticația.
damian jpg
„În artă, nu ești niciodată singur” – Adrian Damian, omul din spatele SynergyX, instalația interactivă care va surprinde zecile de mii de vizitatori de la RDW 2024
Mărturisește că fuge de definiții și se ferește de etichetări. Totuşi, putem spune despre scenograful Adrian Damian că este unul dintre cei mai talentați artiști din generația lui și că superputerea lui este să transforme spațiile în personaje.
eveniment2 jpg
Sadeck Waff a semnat momentul surpriză din cadrul evenimentului IQOS Together X
Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o simfonie de mișcări și culori al cărei punct culminant a fost invitatul special al evenimentului.
igiena jpg
Lucruri pe care nu le știai despre istoria igienei și a îngrijirii personale
În multe culturi tradiționale ale lumii, femeile necăsătorite trebuiau să acorde mai multă atenție aspectului și igienei corporale, decât altele.
comunism jpg
Istoria comunismului: lecturi esențiale pentru a înțelege un fenomen global
Comunismul a fost un fenomen global care a influențat profund secolul XX, iar studiul său continuă să fie de mare interes pentru istorici, politologi și publicul larg.
featured image (4) jpg
Cine a fost Loki în mitologia nordică?
Loki este unul dintre cei mai cunoscuți zei din mitologia nordică. Este considerat un zeu al focului și al magiei și poate lua diverse forme, atât umane cât și animale.
Halate si prosoape de baie jpg
Cadouri pentru evenimente: prosoape de baie și seturi de halate matrimoniale
Odată cu creșterea temperaturilor, tot mai multe evenimente sunt organizate de către persoanele apropiate.
Cum ne pregătim pentru Paște jpg
Cum ne pregătim pentru Paște
Masa de Paște este un moment special în care familia și prietenii se adună pentru a sărbători și a petrece timp împreună.
credite jpg
Ce putem face atunci când avem nevoie de un credit rapid?
Dacă te confrunți cu diferite situații financiare urgente, care nu pot fi amânate, trebuie să știi că sunt mai multe modalități prin care poți lua credite rapide.
Sanatatea ficatului  Cum identifici semnele unui ficat bolnav jpg
Sănătatea ficatului: Cum identifici semnele unui ficat bolnav
Ficatul este un organ vital în corpul omului, fiind implicat în sute de procese, printre care: digerarea alimentelor, eliminarea deșeurilor din organism și producerea unor factori de coagulare care facilitează circulația sângelui.
Rolul esential al adjuvantilor in optimizarea pesticidelor jpg
Rolul esențial al adjuvanților în optimizarea pesticidelor
Condițiile de mediu, intemperiile, buruienile, precum și bolile și dăunătorii plantelor reprezintă tot atâtea provocări pentru fermierii moderni.
IMG 20240408 WA0011 jpg
Casa Memorială „Amza Pellea”, din Băilești, a fost redeschisă publicului
Manifestările dedicate cinstirii memoriei îndrăgitului actor român, născut în inima Olteniei, au debutat pe 6 aprilie, pe scena Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, locul în care și-a început fascinanta călătorie în lumea artistică.