Bucătăria Hoinară
Răzvan Voiculescu își lansează cel de-al zecelea album de fotografie intitulat Bucătăria Hoinară. Evenimentul va avea loc luni, 28 noiembrie, începînd cu ora 19, la Sala Constanța din JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Invitatul special al serii va fi Nicu Alifantis, care va susține și un recital.
Bucătăria Hoinară este un album de fotografie și de gusturi. Deși își spune "bucătărie”, nu conține rețete, ci mai degrabă întîlniri. Între oameni, locuri, ingrediente - fiecare cu povestea și aroma sa. Albumul adună în paginile sale călătoria și gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasă cu verdele de Papaya și creveții jumbo cu Mocănița.
Albumul este o colecție de "popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare - unele dintre ele foarte puțin cunoscute. Se gătește în gospodării țărănești și șoproane părăsite, în curți de biserici, pe malul Dunării, pe plaja de la Portița sau în mlaștina Letea.
Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă a gătitului. Gusturile se combină exuberant, după inspirația invitaților-bucătari ai lui Răzvan Voiculescu. Foarte rar se gătește în spiritul locului, mai toate reţetele sînt suprapuneri cosmopolite, gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele "locale”, cu peisajul românesc și cu povestea oamenilor pe care "bucătarii hoinari” îi întîlnesc.
Parcurgind cele 300 de pagini ale albumului, descoperi că o călătorie în Românie poate să devină o savuroasă expediție în jurul (bucătăriilor) lumii.
Albumul este însoțit de un DVD cu making-of. Filmul este realizat de Șerban Georgescu.
Din decembrie, Bucătăria Hoinară va fi în librării.