Moș Crăciun & Co. Cel mai rapid roman din lume

15 decembrie 2012

Universitatea din Bucureşti a organizat sîmbătă, 15.12.2012, un eveniment literar în premieră mondială: 53 de scriitori români au scris împreună cel mai rapid roman din lume.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Aedificatio şi partenerii Editura Art, Links Associates şi Universitatea din Bucureşti.Editura Art, care va publica romanul rezultat, a înscris acest proiect fără precedent la Guinness Book of Records pentru a fi validat şi omologat ca record.

Romanul este publicat la Editura Art și a fost lansat miercuri, 19 decembrie 2012, ora 18.30, în prezenţa autorilor, la Librăria Bastilia din București.

Astfel, 53 de autori români s-au întâlnit sîmbătă dimineaţa, la ora 9.00, în laboratoarele Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității din Bucureşti, pentru a concepe şi elabora împreună cel mai rapid roman care a fost scris vreodată în literatura universală. După instructaj, la ora 10.20, s-a dat startul platformei colective de editare de text, organizatorii estimînd că întregul proces editorial, de la alegerea subiectului pînă la realizarea efectivă a cărții, nu va dura mai mult de patru ore. Cei patru naratori – Gabriel H. Decuble, Florin Iaru, Marius Chivu și Răzvan Țupa – au ales titlul ”Moș Crăciun & Co. Cel mai rapid roman din lume” și au schițat planul romanului. 

Autori sînt: Leonard Ancuţa,  Diana Bădică,  Lavinia Bălulescu,  Lavinia Branişte, Anca Bucur,  Marius Chivu,  Laurenţiu Constantin,  Bogdan Coşa, Andrei Crăciun,  Augustin Cupşa,  Silviu Dancu,  Gabriel H. Decuble, Adrian Diniş,  Luca Dinulescu,  Cosmin Dragomir,  Gruia Dragomir, Florin Dumitrescu,  M. Duţescu,  Mihail Gălăţanu,  Adrian Georgescu,  Silviu Gherman,  Silvia Grădinaru,  Adela Greceanu, Mugur Grosu,  Ioan Groşan,  Florin Iaru,  Marieva Ionescu,  Cristina Ispas,  Cosmin Manolache,  Maria Manolescu,  Eusebiu Matei,  Marin Mălaicu-Hondrari,  Mitoş Micleuşanu,  Iulia Militaru,  Dmitri Miticov, Oana-Cătălina Ninu,  Radu Niţescu,  Veronica Plăcintescu,  Dan Pleşa,  Matei Pleşu,  Mihai Radu, Ana Maria Sandu, Elena Stancu,  Bogdan-Alexandru Stănescu,  Alexandru Al. Şahighian,  Livia Ştefan,  Cecilia Ştefănescu,  Simona Tache,  Iulian Tănase,  Alex Tocilescu,  Răzvan Ţupa,  Luiza Vasiliu,  Anca Vieru.

Fotografii de Lucian Muntean

Citeşte aici povestea detaliată a experimentului.

sculptor jpg
„Mademoiselle Pogany”, sculptura care redă esența feminității, discreției și senzualității
Simbolul artei moderne românești, „Mademoiselle Pogany”, reprezintă iubirea „nemuritoare a lui Brâncuși”, căreia artistul i-a dedicat nouăsprezece sculpturi.
barbat cu ochelari la laptop jpg
Curiozități despre jocurile de noroc de care nu ai auzit
Jocurile de noroc au o istorie veche de mii de ani și, de-a lungul timpului, au devenit o parte semnificativă a culturilor din întreaga lume.
Vechea dilema cum protejezi bateriile auto in timpul sezonului rece jpg
Vechea dilemă: cum protejezi bateriile auto în timpul sezonului rece?
Iarna reprezintă, fără îndoială, sezonul cel mai solicitant pentru bateriile auto. Temperaturile scăzute, drumurile scurte care nu oferă bateriei suficient timp să se încarce și utilizarea intensă a sistemelor de încălzire pun o presiune suplimentară asupra alternatorului și asupra acumulatorului.
DilemaVeche (2) (2) jpg
Descoperă cele mai apreciate idei de cadouri pentru bărbați în 2024
Atât în preajma sărbătorilor, cât și atunci când au loc aniversările bărbaților din viața noastră, alegerea cadoului se poate dovedi complicată. Acest ghid te va ajuta să optezi pentru cel mai potrivit dar în 2024 pentru reprezentanții sexului masculin.
De ce sunt folosite aparate sous vide in bucatarii profesionale jpg
De ce sunt folosite aparate sous vide în bucătării profesionale?
Tehnica de gătit sous vide (din franceză, „sub vid”) este o metodă inovatoare, ce presupune ambalarea alimentelor, în special a cărnii, într-un pachet vidat și gătirea acestora la o temperatură controlată, mult sub cea obișnuită, pentru o perioadă îndelungată de timp.
Adaptogenii  aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții jpg
Adaptogenii: aliați naturali pentru echilibrul corpului și minții
Adaptogenii sunt substanțe provenite din plante, care au rolul de a reduce efectele stresului asupra corpului și minții, îmbunătățind răspunsul organismului în situații tensionate.
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece jpg
Gestionarea cheltuielilor în timpul sezonului rece
Sezonul rece poate aduce o serie de cheltuieli neașteptate, de la costurile crescute pentru încălzire și electricitate, până la cheltuielile pentru îmbrăcămintea de iarnă și vacanțe sau concedii.
dilemaveche ro jpg
GHID despre alegerea metodelor de plată la cazino! Ce NU știe toată lumea?
Când te pregătești să joci la cazino online, alegerea metodei de plată este un pas crucial care poate influența întregul tău parcurs.
featured image (4) jpg
Mituri și realități despre relația femeilor cu jocurile de noroc
Primele cazinouri terestre au apărut într-o perioadă în care bărbații erau figurile dominante în societate, având parte de educație și implicit fiind cei care, în mod tradițional, asigurau și gestionau partea financiară a familiei.
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură jpg
Strategii eficiente pentru maximizarea rentabilității în agricultură
Agricultura devine și în România un domeniu complex și competitiv, astfel că rentabilitatea fermelor este o necesitate pentru a supraviețui pe piață și a avea succes.
P90178 png
Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP): Un candidat multidimensional pentru cercetare
Peptida Delta Sleep-Inducing Peptide (DSIP), o neuropeptidă endogenă, a prezentat un interes crescut pentru cercetători pentru rolul său potențial în diverse procese fiziologice.
avocat png
Avocatura: De la oratorii Romei la stâlpii statului de drept modern
Profesia de avocat este una dintre cele mai vechi și respectate ocupații din istoria umanității. De-a lungul timpului, avocații au jucat un rol esențial în menținerea ordinii și aplicarea justiției, contribuind la protejarea drepturilor și libertăților individuale.