Preparaţi un pateu de peşte (din crap fiert în supă de legume, dezosat, filetat şi pasat împreună cu cîteva trufe şi trei fileuri de anşoa). Pregătiţi o buchetieră din trufe fierte în vin şi tăiate în cubuleţe, amestecate cu cîteva bule, scobite cu o linguriţă dintr-un morcov cît mai roşu şi opărite în supă, cu bule dintr-un castravete cît mai verde, şi cu cîteva măsline fără sîmburi; puneţi buchetiera deoparte. Îngropaţi o mulă înaltă, tronconică în gheaţă şi fixaţi simetric, pe fundul şi de-a lungul pereţilor formei, în rînduri suprapuse, cozi de raci muiate în gelatină semi-întărită. După ce aţi căptuşit astfel mula, amestecaţi pateul de crap într-un vas ţinut la gheaţă, pînă cînd obţineţi consistenţa dorită. Adăugaţi apoi buchetiera de legume şi umpleţi forma pînă la margine; închideţi-o cu un capac şi lăsaţi-o să se întărească la rece, pînă în momentul servirii. Răsturnaţi mula pe un platou, aşternut mai înainte cu un strat de aspic, şi încercuiţi pateul cu o duzină de trufe medii, glazurate à la Lucullienne şi cît mai rotunde. Înfigeţi în vîrful edificiului o broşă ornată cu o trufă arătoasă şi cu o găluşcă plată, decorată potrivit. Acest pateu nu poate fi preparat decît în ţările în care racii se găsesc din abundenţă. 

Contele Seweryn Uruski (1817-1890), demnitar şi heraldist polonez, autorul unor Note asupra familiilor nobiliare poloneze, a fost înnobilat în 1844 de austrieci şi, zece ani mai tîrziu, de polonezi pentru contribuţia sa la prosperitatea economică a Galiţiei. În 1846, Uruski construieşte în Varşovia o hală modernă, care a funcţionat pînă în 1935, pe locul căreia se află astăzi strada Sewerynów, după numele autorului.