Pe strada George Enescu, la numărul 25, adică chiar la cîțiva pași de metroul de la Piața Romană, e Journey Pub & More. And so much more, am zis eu, pentru că atunci cînd am intrat pe ușă am avut minute prelungi cu exclamații și observații, tot descoperind unele dintre caracteristicile și specificitățile locului.

În primul rînd, spațiul pe care-l ocupă localul este unul generos: mese mari, scaune încăpătoare, loc printre mese; nu mai puțin de patru saloane, chiar și o terasă acoperită și încălzită care este deschisă publicului indiferent de anotimp, dar și o zonă de board games care, se spune, face deliciul pasionaților de călătorii. Mai ales al lor.

În al doilea rînd, motto-ul lor, care s-ar traduce din engleză prin gustul bun pe care-l au călătoriile, se leagă perfect de specificul internațional al meniului. Acesta e amplu, iar tot ce-am gustat mi-a plăcut teribil de mult. De la cremoasa supă de ciuperci care este – nu cred că m aș întinde exagerat dacă aș spune – cea mai bună pe care am mîncat-o vreodată. Excepție face una pe care am făcut-o eu în urmă cu cîțiva ani, după ce-am pus în oală legume la întîmplare, dar pentru respectiva n-am rețetă, nu-mi aduc aminte și oricum nu a gustat nimeni altcineva, deci nu am dovezi. Am încercat multe din meniul lor, dar de supa cremă de ciuperci și de limonada mare și cu adevărat răcoritoare îmi voi aduce aminte multă vreme de-acum încolo, mai ales că am tot recomandat Journey Pub & More multora în ultimele luni, de cînd l-am descoperit cu ajutorul Cristinei, colega mea.

Vorbind despre cele patru saloane, aș detalia puțin asupra lor, lăsîndu-vă, sper, curiozitatea de a le descoperi și voi: -UpAbove este salonul cu baloane colorate, cu imagini din toată lumea; DownBelow este la demisol și este compus din camera fluturilor și camera de relaxare, acestea prezentînd o colecție de peste 250 de board games, SkyDome este, după cum îi spune și numele, cel mai aproape de cer, iar terasa reprezintă oaza necesară și admirată din ansamblul localului, mai ales că verdeața de aici și aerul condiționat înseamnă că temperatura resimțită este, în medie, cu zece grade sub cea de-afară. În plus, aș adăuga ceva ce am aflat de curînd: Terasa Journey a primit, în urmă cu doi ani, locul I la concursul prin care Primăria Bucureștiului premia fațadele cele mai frumoase din oraș.

Ce este interesant și foarte bine de știut este că Journey Pub & More se poate evalua pe Trip Advisor, acolo unde puteți afla și părerile altora care, la fel ca mine, poate că s-au aștezat la masă fără mari așteptări, dar au plecat cu zîmbetul pe buze, dar și că livrează mîncarea lor delicioasă și prin -UberEats, Glovo și Takeaway. Totuși, mai ales fiind vorba despre atît de multe locuri în local, recomand să vă luați rochițele, săndăluțele, pantalonii scurți sau tricourile lejere cu imprimeu summerish și să porniți spre Piața Romană, de unde să vă îndreptați spre Journey, făcînd o călătorie care, atunci cînd veți intra pe ușă, se va multiplica infinit prin posibilitățile care vă sînt oferite, de la varietățile din meniu la saloanele din care să degustați specialitățile.

Mie nu-mi plac deloc jocurile, că nu le înțeleg, nu sînt în stare și nici chiar suficient de sociabilă nu m-aș declara, însă sigur există pasionați care trebuie să știe că există un serviciu de închiriere și rezervare a jocurilor; programul de acces la acestea este zilnic, de la ora 13 la 22, iar printre cele oferite se numără: Alias, Activity, Angry Birds, Anti-Monopoly, Carcassonne, Cards against Humanity în limba română și în engleză, Catan cu extensii, Confusion, Dixit, Dun-geons and Dragons, Hoax, Indigo, Lord of the Rings, Ninja și Pandemic. Vi le spun doar pe acestea din lista care, așa cum menționam anterior, are peste 250 de titluri, pentru că de acestea am mai auzit și eu pe la prietenii „jucăuși“ și jucători, deci îmi dau seama că sînt importante pentru ei, deci cu siguranță relevante pentru comunitatea de iubitori de board games.

Încercați o supă cremă de ciuperci la Journey Pub & More, un meniu de fish and chips dacă nu, o limonadă sau un pahar de vin; dacă nu, un joc social alături de prieteni sau puteți să treceți pe-aici pentru o bere savurată uitîndu-vă la un meci al sportivului favorit. Cert e că eu revin la Journey, e un loc unde să revii. 

Anca Zaharia este, înainte de toate, cititor. Cea mai recentă carte publicată este Suicid, Editura Herg Benet, 2019.