Orice s-ar zice, lucrurile nu merg prea bine în țara noastră. O spun reprezentanți ai mai tuturor taberelor politice, o spun gazetarii, o spun protestele din stradă, o simt largi categorii de cetățeni. Unanimitatea opiniei se fisurează doar atunci cînd vine vorba despre cauze. Dar și în această privință, pare să existe un „consens“ neașteptat între proguvernamentali obidiți și antiguvernamentali patrioți. Răul vine de-afară! România e ținta unei subversiuni planetare. Avem în toate punctele de pe glob, în toate organizațiile internaționale care contează (precum și în „infiltrații“ lor din țară), dușmani sîngeroși, al căror program e ștergerea României de pe fața pămîntului, prin dezmembrare, epuizarea resurselor, calomnii manipulatorii, intrigi oculte. Sîntem singuri, o insulă de nefericire, într-o mare de ostilitate. Să facem un rapid inventar. Care sînt instrumentele malefice ale schingiuirii noastre cotidiene?

Uniunea Europeană. Ne tot zgîndăre, ba cu MCV-ul, ba cu Schengen-ul, ba cu nedrepte amenințări financiare. Se lasă păcălită (în mod interesat, firește) de trădători care își vorbesc țara de rău, de „statul paralel“, de Monica Macovei. Ne tratează ca pe o colonie! Sînt supraviețuirea contemporană a Imperiului Otoman, care ne-a exploatat 500 de ani. Le stăm în gît! Brexitul nu le place, dar ar fi încîntați să punem de un „Romxit“, să scape de noi, dar nu așa, ca de o anexă inutilă, ci furîndu-ne tot ce avem: resurse, bani, oameni. Au nevoie, la hotarul lor de sud-est, de o pată neagră, de un schelet, de o întruchipare a neantului.

 Statele Unite ale Americii. Sub camuflajul unui „parteneriat“ de carton, Departamentul de Stat se amestecă, nervos, în treburile noastre interne. Vrea să umble, samavolnic, la legile noastre, să ne saboteze guvernul, să-și dea aere de mare mahăr mondial, pe socoteala demnității noastre rănite. Tot ce-i interesează pe reprezentanții SUA este să promoveze, pe căi obscure, unele afaceri profitabile pentru ei, catastrofale pentru noi.

George Soros. Dă bani în dreapta și-n stînga pentru a instaura, sub o retorică „progresistă“, o „nouă dezordine mondială“. A avut, nu demult, un coșmar, cînd a auzit că Dragnea a ajuns „șef“ (sursa: Liviu Dragnea însuși) și și-a propus să facă totul pentru a distruge PSD-ul. Are, se pare, o mare boală pe președintele acestui partid. În ciuda vîrstei (86 de ani), e informat la zi cu problemele Teleormanului și plătește zeci de mii de români să iasă în stradă pentru a destabiliza. Le cumpără telefoane mobile, umbrele de vreme rea și vuvuzele. Foarte șmecher: de fațadă, finanțează și „guvernamentali“. Îi dă bursă lui Mirel Palada („Ce să fac? Eram un amărît de student…“), se întîlnește în secret cu Ponta și la vedere cu Corina Crețu. De ONG-iști, tefeliști și elitiști nu mai vorbim… Uneori, are și ghinion: i-a oferit o bursă la Oxford lui Viktor Orbán și l-a ajutat financiar să-și facă primul partid de opoziție maghiar de după 1989! Dar acum Orbán dă cu el de pămînt ca un adevărat antimaghiar, antisemit, prorus și antieuropean ce este.

Diplomații străini. Se bagă unde nu le fierbe oala. Sînt prost informați, profitori, adversari țanțoși ai corupției, dar, de fapt, ipocriți, căci toată ziua chefuiesc cu interlopii… Trebuie luați tare: amenințați cu „note de protest“ și numiți „prostănaci“ de cîte un rafinat ofițer în retragere.

 Multinaționalele. Au venit pe la noi ca să ne jupoaie. Ne iau de proști, fac bani pe pielea noastră și spoliază bogățiile noastre strămoșești.

 Intelectualii sinecuriști, vînzători de țară, gata să ne reclame la vreo Înaltă Poartă sau să batjocorească poporul care, chipurile, nu alege ce vor dumnealor! Bine zice Codrin Ștefănescu: trebuie arestați! Cum s-a făcut și cu luptătorii din munți care sabotau prietenoasa ocupație sovietică sau cu unii disidenți estici (ruși, cehi, români etc.) care, pentru un pumn de arginți, își turnau pe la posturi de radio și guverne străine politicienii naționali.

 Ungurii și rușii, care au organizat și lovitura de stat din decembrie 1989, pe baza înțelegerii dintre Gorbaciov și Bush. Mai nou, pînă și bulgarii, care ne privesc de sus…

 „Așa-zisa“ societate civilă care disprețuiește poporul suveran, cel care ne-a dăruit majoritatea parlamentară de astăzi.

 Candoarea noastră strămoșească, inaptă să vadă răul din bine și binele din rău. Am crezut că Nicolae Ceaușescu era rău, cînd de fapt era un mare român. Invers, am crezut că e de optat pentru capitalism, cînd de fapt capitalismul e o pregustare a apocalipsei. Am crezut că Securitatea e rea, cînd de fapt ne-a apărat de dușmani (și de noi înșine…). Am crezut că Doina Cornea a fost eroică, deși, în realitate, eroic a fost Iulian Vlad.

 Statul paralel. Adică SRI, SIE și, mai nou SPP. Binoamele, trinoamele, polinoamele. Dar și Kövesi. Dar și Opoziția. Dar și Iohannis. Dar și unii pesediști. (Tudose, de pildă. Sau, poate, Cătălin Ivan. Sau – mai știi? – Ionuț Vulpescu.) Pe scurt, toți cei care nu-i lasă să lucreze pe cei 20-30 de inși de la vîrful Puterii, singurii care se străduiesc să țină piept complotului mondial descris mai sus. Am spus 20-30? Nu. Nu ne putem baza decît pe doi: Dragnea și Tăriceanu.

Sîntem singuri. Înconjurați de prădători bine organizați! Nici măcar Marea Neagră nu mai e ce-a fost! Ce ne mai poate salva? Lupul dacic? Vreo „oiță laie, laie bucălaie“, „bîrsană“ și, cît de cît, „năzdrăvană“? Doamne-ajută! Rămîne, totuși, o întrebare: de ce ne urăsc toți atît de tare? De ce sîntem inamicul public numărul 1? Cum e posibil ca tot mapamondul să ne privească chiorîș? Și ce-ar fi de făcut ca să arătăm lumii un chip ceva mai drăgălaș?

P.S. O urmă de onestitate mă îndeamnă să-l previn pe cititor că n-ar fi exclus ca și textul de față să fie o manevră perversă, menită să adoarmă vigilența nației. A se citi cu mîna pe sabie!