Belea şi Alex sînt doi puşti de 17 ani din ghetoul de pe Vîltoarei din Ferentari. Sorcovirea este o chestie foarte importantă în ghetou, unde banii sînt puțini spre mai deloc.

Belea: Laaaaaa muuuulţiiiii aaani, conducător iubit!

Alex: Taci, mă, că te aud drogaţii şi ne sparg geamurili! Te-ai prostit? Ce dreacu’ ai?   

Belea: Mucles și ciocu’ mic, bă, ne dăm şi noi bine cu partidu’, fraiere, că altfel iar facem plajă la vară pe Centură cu fetele sau cel mult pe digul de la Lacul Morii şi nu la Brazilica, cu gagicuţa cu 30 de ani mai tînără!  

Alex: Păi, dacă ar fi cu 30 de ani mai tînără, ar avea minus 13 ani!  

Belea: Să moară Vanghelie și doamna Firea, că l-a lovit pă ăsta matematica în ajun de revelion! Bravo, mă!

Laaaaaa muuuulţiiiii aaani, conducător iubit!

Ţiu să îţi mulţumesc, că să dea draaac… tot binele din lume lui nea cIordache, că am studiat anul ăsta mai mult despre legi şi drept constituţional decît a făcut Nicolicea la facultate.   

Alex: Facultate, ce facultate, mă? Jilava, Rahova? E de-al nostru, frăţică?  

Belea: Te-a lovit acu’ caterinca, mă! Acu’, să-ţi trăiască ţie familia, acu’ te-a lovit humoru’ cînd sînt la cinci minute de emisiunea lui Gâdea!  

La filiala de genii a lu’ Harvard, băi, acolo a terminat. Biroul lu’ „Spiru Haret“ de la Turnu Severin, secția boși de jmecheri pe e-mail. Vai de capul tău, bă securistule, că nu apreciezi valorili! Ai mă tu doctorat de la Chișinău sau de la Academia lu’ Oprea și Dîncu? Ce știi tu, mă, gloriile ştiinţei şi cercetării din România, tigrul Europei, să trăiască neamurili lui Dragnea și argații lui Tudose şi Grindeanu, că au făcut minunili astea posibile! 

Alex: Mai ușor cu dumele cu gabori că încă ești în ghetou! Da’ hai, bagă, că dacă te ajungi bag și eu un șpagat la TV!

Îţi mulţumim, nea Liviule, pentru Codrin. Da, bre, că altfel nu aflam noi în vecii vecilor că eroii adevăraţi ai revoluţiunii au fost oameni de acilea, de la noi, flăcăi de toată isprava din Ferentari. E drept că mai „dă“ ei în cap la lume, mai cu nişte afaceri cu prostituate, droguri şi alte şmenuri, dar în rest sînt băieţi cinstiţi şi eroi de eroi! Eu zic că ar merita nişte nume de staţii de metrou. Imediat după Tineretului eu zic că ar merge stația Clanul Duduianu, urmată de Clanul Ştoacă și Clanul Brutarilor, ca să ne cunoaştem şi noi adevăraţii luptători de la revoluţiune.  

Îţi mulţumim şi pentru Firea, Olguţa şi Daea. Nea Daea, pentru noi, este -Micky Hegel 2! Vorbeşte pe limbile noastre, ale oilor, ale plantelor, nu ca urîţii ăia intelectuali care nu te „place“ pe matale. Şi doamna Olguţaaaa! Aşa ceva, să îi şcolească ea cum a făcut pe străinezii ăia de fiţe… Le-a zis, bre, în „iengleză“ şi „frangleză“ de a dat icterul în Şakspeare şi în Voltaire ăia. Ca să nu mai vorbim de doamna Firea, că a făcut Bucureştiul să fie mai frumos ca balconu’ lu Mimi de la videochat!  

Şi să nu uit, bosulică, de senatorii PSD. Doamne fereşte, că dacă nu ar fi ei de unde ar învăţa boborul ăsta sfînt şi smerit (trăiţi, domnu’ Becali!) despre chestii atît de necesare? Uite aşa, cu Bacalbaşa, Şerban Nicolae şi vedeta aia de la Constanţa, „pricepe“ acuşi oamenii şi urările noastre de acilea, din ghetou.

Băieţii ăştia, nea Liviule, ar face concurenţă serioasă pe Centură, aşa că bine că îi ţii acolo, la Parlament, şi nu ne strică nouă afacerile acilişea.  

Mulţumim că încerci să ne aduci împreună. Sper că o să fim şi anul ăsta cîteva sute de mii bune pe 20 ianuarie, hotărîţi să îţi mulţumim din inimă.  

Acum, e drept, ne-ar trebui nişte pocnitori, dar nu avem d-astea de nivelul matale, nea Liviule. Negoiță și Mazăre au pornit, săracii, și ei de jos, dar nu cred că ne-ar ajuta, că primul e plin de doctorate, deși a trecut pe la școală cam cum trecem și noi, iar Mazăre s-a dus să organizeze carnavaluri în Madagascar.

Nea Liviule, ar fi multe de zis şi de urat, dar ştiu că eşti ocupat cu cocotierii ăia. Deh, trebuie să îi faci un viitor şi Bombonicăi mici, aşa că te las cu tradiţionalul „Marş du tramvai“ şi „La mulţi, mulţi ani!“.