Prim-ministrul României a mințit în CV-ul oficial – vorbește franceza și engleza la nivel de marș du tramvai și hehe. Doamna Dăncilă a fost în Top 10% cei mai slab pregătiți profesional membri ai Parlamentului European.

Preşedintele Parlamentului conduce o maşină de sute de mii de euro primită cadou de la unul dintre fugarii daţi în urmărire de Interpol.

Un ministru a fost agent KGB.

Unul dintre cei mai importanţi oameni ai PSD a cîştigat zeci de milioane din afaceri cu Primăria Bucureştiului.

Primarul Capitalei, şantajat de patronul postului de televiziune la care a lucrat.

Bona preşedintelui Senatului a fost numită secretar de stat.

Consiliera premierului din partea -ALDE nu a terminat liceul, este analfabetă funcţional şi are un masterat la Academia de Securitate.

Opt miniştri din actualul guvern, plagiatori dovediţi.

Lideri importanţi ai PSD, implicaţi într-un scandal de corupere de minore.

Nici unul dintre breaking-news-urile de mai sus nu este adevărat.

Toate par, însă, cît se poate de credibile.

România ar putea lejer să fie una dintre cele mai bogate, dacă nu cea mai bogată ţară din Europa, numai dacă am fi în stare să valorificăm resursele nelimitate de prostie, tupeu şi şmechereală ale elitelor noastre politice. Dacă ar apărea brusc o nevoie urgentă de vomitive naturale am fi iarăși super-cîștigați.

În acest fel, doamna Viorica Vasilica ar fi un motiv de mîndrie naţională, Liviu Dragnea – un model demn de urmat de lideri politici gen Macron şi Angela Merkel, iar Codrin Ştefănescu ar putea deveni şi el util oricărei ţărişoare doritoare de medicamente bio împotriva poftei de mîncare.

Doamna Dăncilă a anunțat triumfător că, pe 9 iunie, la ora 20, o să iasă la protest împotriva abuzurilor, la mitingul din Piața Vicoriei. Prim-ministrul României va ieși în fața clădirii Guvernului pe care îl conduce pentru a protesta împotriva abuzurilor!

Dăncilismul probabil va intra în istorie ca perioada în care orice prost, Grindean sau Tudose putea spera să atingă sau să depășească recordul mondial al nivelului de incompetență și de penibil pe care îl poate atinge specia de melc politic.

Așteptăm acum ca Liviu Dragnea să plătească cu banii negri ai baronilor locali cîteva zeci de mii de oameni pentru un protest împotriva corupției la vila aia din Brazilia, Tăriceanu să facă același lucru împotriva traseismului în fața Parlamentului, iar Codrin Ștefănescu să aducă clanurile din Ferentari pentru a protesta împotriva mîrlăniei în fața lui Eugen Nicolicea.

Scandalul cu puştoaice din hotelul lui Negoiţă pare a fi complet uitat de milionul de PSD-işti gata să iasă pentru a susţine familia tradiţională a domnului Dragnea şi a fostei amante devenite acum, oficial, iubită.

Îmbogățirile, demne de filmele cu narcos, ale lui Dragnea și baronilor PSD-ului, pe cît de stridente, pe atît de ignorate, par a fi uitate de către cei care i-au votat sau cei care nu s-au dus la vot.

Legăturile domnului Meleșcanu cu fostul Pact de la Varșovia și ale multor alți oameni foarte influenți din coaliția PSD-ALDE cu fostele structuri de securitate, precum și promovarea absolut grețoasă a acestora la postul de televiziune al celui mai cunoscut fost turnător securist par a fi și ele calități, și nu probleme ale celor care ne conduc.

Avem zeci de exemple de nepotism mîrlănesc, începînd de la fata lui Daea angajată la minister pînă la fata baronului PSD unsă ministră a Sportului fără ca asta să pară a fi un subiect problematic pentru o bună parte a compatrioților noștri. Avem sute de oameni de o prostie înfiorătoare ajunși în poziții de conducere în administrația publică la nivel național sau local şi mii de români peste care a pogorît un extraordinar noroc de a fi exact la locul sau cifra potrivită la orice licitație sau achiziție făcută de statul reprezentat de  rudele lor.

Plagiatorii, șmecherii, mîrlanii, inculții și hoțomanii reprezintă majoritatea celor care ne conduc, oameni care au fost votați în pozițiile în care sînt de compatrioții noștri.

Să ne imaginăm că situația actuală nu se datorează nouă, ci „tîmpiților“ care votează altfel de cum am vrea noi este o dovadă de aroganță și mai ales de iresponsabilitate, așa cum este și ideea să te „piși pe el de vot“ sau de luat jucăriile și plecat din țară.

Atîta timp cît oamenii buni stau pe margine sau pleacă, România va fi construită de domnul Dragnea și de domnul Tăriceanu, iar rezultatul va fi, desigur, o mare dăncileală.