După ce au dovedit că Cioloş este fiul vitreg al lui Soros, Firea – reîncarnarea în acelaşi trup magnific a zeiţei fertilităţii, a kitsch-ului şi a Sfintei Parascheva, iar Dan Voiculescu – Dalai Lama, comunicatorii PSD-ALDE au decis că Cioloş şi-a făcut partid ca să plece la Bruxelles.

Sigur că Julienu’ de Zalău trage la ţara lui mumă, la Bruxelles! E spion de-al Europei, aia nesimţită, de vrea să sugă sîngele ţărişoarei doamnei Shhaideh şi să ia cu japca cele 27 de milioane de euro de cheltuială făcute cinstit, la un part-time, pe lîngă slujba de bugetar umil al sfîntului de Teleorman, regele cocotierilor brazilieni şi protectorul maicii Vasilica Viorica 20-20.

E drept că Europa ne dă cîteva sute de miliarde, că pe Julien îl cheamă Dacian de la faimoşii întemeietori ai Belgiei şi că a fost de departe cel mai bun comisar european pe care l-am avut. Mai e şi obsedat să îşi ţină cuvîntul cu orice preţ şi tot repetă omul că nu are de gînd să plece nicăieri şi că vrea să construiască aici o clasă politică nouă cu oameni cinstiţi, profesionişti şi cu bun simţ. Dar nu ne încurcăm acum în detalii, că doar e clar că un astfel de om nu ţine cu glia strămoşească.

Nu, băi, noi credem că studiourile unor televiziuni sînt locurile de unde se guvernează România adevărată! Locurile unde valori de tipul Codrin Ştefănescu, Sorin Roşca Stănescu şi Ciuvică îşi fac veacul.

Dacă ne spun Codrin, Codrin ăla pe care pînă şi Vadim Tudor îl considera dus cu pluta, Codrin – regele mitomaniei şi al nesimţirii – sau alţi tăcăniţi similari de la televizor că aşa e, doar nu sîntem nebuni să nu îi credem. Că doar ce interes ar avea să-l elimine de la următoarea competiţie electorală pe cel mai bun candidat posibil din punct de vedere profesional?

Doamne fereşte să participe Cioloş, că doar e trădare de patrie! Ce competiţie e aia unde se bagă ăia de au dovedit că sînt foarte buni chiar la politici europene?

Listele de Europarlamentare trebuie umplute de toate partidele patrioate numa’ de valori. Păi, nevestele lui Ponta, Antonescu, Mănescu (unul dintre cei mai corupţi primari ai Bucureştiului) nu sînt importante? Ce contează că nici una nu avea nici un fel de calificare care să justifice prezenţa sa pe listele pentru alegerile europene? EBA, de pildă, aia mică a lui Băsescu, nu merita ea să fie la Bruxelles?

Oamenii ăştia şi-au sacrificat familiile pentru binele ţărişoarei! Domnu’ Dragnea a pus-o acolo pe tanti Viorica, că doar Parlamentul European avea mare nevoie de o profesoară de liceu industrial capabilă să citească aproape fluent în română. De oameni ca Gigi Becali, Vadim Tudor şi un fost ofițer de Securitate – care a votat de 541 de ori consecutiv pozitiv la propuneri legislative, unele care se băteau cap în cap – avem noi nevoie la Bruxelles!

În plus, unde ar mai putea fiul domnului Năstase, fiica domnului Corlăţean şi nepoata domnului Rus să ajute cu megacompetenţa lor România adevărată?

Noi avem nevoie ca, în continuare, amicii de paranghelii ai domnului Vanghelie, pilele domnului Tăriceanu, oamenii binefăcătorilor României – Dragnea, Năstase, Iliescu – să umple listele de Europarlamentare.

E drept că gurile rele spun că România ar fi trebuit să fi avut de mult timp o Agenţie Europeană, ar fi trebuit să aibă mult mai mulţi funcţionari europeni în poziţii de management superior, ar fi trebuit să aibă un rol mult mai important în negocierea bugetului UE şi în stabilirea priorităţilor politicilor europene. Că sînt în joc sute de miliarde de euro şi viitorul nostru în Uniunea Europeană.

Dar de ce ne luăm noi după dujmani? Sîntem noi nebuni să credem că o listă puternică de profesionişti, care ştiu în detaliu cum funcţio­nează mecanismele europene şi care au experienţă dovedită, ar putea pune România într-o poziţie mult, mult mai puternică decît acum?

Doamne fereşte! Noi avem nevoie de gargaragii de televizor, că ei ştiu cum se face treaba!

Zalăul nu e România!

Foto: Cosmin Bumbuţ