Cum s-a născut Replica Radio?

Din pasiunea mea pentru muzică şi din dorinţa de a da o replică „producţiilor“ muzicale omniprezente pe toate canalele media, de cele mai multe ori de proastă calitate. De asemenea, am vrut să împărtăşesc cunoştinţele mele în materie de muzică cu cei care caută, sînt cunoscători sau apreciază muzica de valoare.  Ideea mi-a venit în 2010, dar materializarea proiectului s-a realizat un an mai tîrziu, după ce am acumulat anumite cunoştinţe tehnice în materie de web design etc. Totul este creat de mine cu investiţii minime. Dorinţa mea este de a dezvolta Replica Radio, de a crea un portal cu muzică de valoare şi, dacă va fi posibil, să scot Replica Radio On Air.

Cine sînt ascultătorii predilecţi?

Am constatat cu plăcere că o mare parte dintre ascultători sînt tineri, deşi vîrsta vizitatorilor site-ului variază de la 16-18 ani pînă la 60+. Încurajator este însă faptul că Replica Radio are, pe zi ce trece, din ce în ce mai mulţi ascultători şi fani, numărul lor crescînd exponenţial: dacă în luna septembrie a anului trecut aveam 1000 de vizitatori unici, luna trecută am depăşit 6000. Asta mă face să sper că voi reuşi să realizez ceea ce mi-am propus.

Ce oferă în plus faţă de alte posturi de radio?

Site-ul găzduieşte discografiile celor mai mari artişti şi grupuri din industria muzicală, ale căror piese pot fi ascultate la o calitate a sunetului foarte bună. Replica Radio s-a deschis şi spre spaţiul estic al Europei, promovînd muzica de valoare (tot mai greu de găsit) creată de artişti şi grupuri din spaţiul ex-sovietic. Conţinutul site-ului este completat zilnic cu alte şi alte discografii, unele dintre acestea fiind extrem de rare.  

Ioan-Mircea Pop este fondatorul postului de radio online Replica – www.replicaradio.ro

a consemnat Marius CHIVU