Primăria Capitalei prin Opera Comică pentru Copii anunță reînceperea activității la sediul din Calea Giulești 16. De Ziua Copiilor, una dintre capodoperele lui Mozart, Directorul de teatru, va fi jucată gratuit în curtea instituției, începînd cu ora 16. Înscrierile se fac completînd un chestionar disponibil pe site www.operacomica.ro și pe pagina de Facebook Opera Comică pentru Copii.

Ca de fiecare dată, Opera Comică pentru Copii și-a mobilizat echipa și s-a adaptat noilor măsuri luate de autorități, organizînd foarte rapid două scene în aer liber. Publicul va beneficia de măsurile de prevenție necesare în această perioadă, simțindu-se în siguranță, alături de personajele lor preferate de care le era atît de dor.

„Scena produce misterul chimiei ce ne unește cu cei din sală, imposibil de realizat altfel decît în spectacolul viu, live. Ce mult ne-am dorit în acest timp să vedem chipurile transfigurate, înnobilate de magia artei. Clipa reîntîlnirii a sosit, fericiți vă spunem – Sîntem aici, vă așteptăm, vă iubim!, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.PROGRAMUL LUNII IUNIE 2020

Luni, 1 iunie
ora 16 și ora 19: opera Directorul de Teatru, regia: Cristian Mihăilescu (intrare liberă)

Vineri, 5 iunie
19:00 - opera Hänsel și Gretel, regia: Cristian Mihăilescu
Sîmbătă, 6 iunie
11:00 - basmul simfonic Petrică și Lupul
19:00 - opera Hänsel și Gretel, regia: Cristian Mihăilescu
Duminică, 7 iunie
11:00 - basmul simfonic Petrică și Lupul

Vineri, 12 iunie
19:00 - Gala de Musical
Sîmbătă, 13 iunie
11:00 - concert - lecție Viața lui Mozart
19:00 - Gala de Musical
Duminică, 14 iunie
11:00 - concert - lecție Viața lui Mozart

Vineri, 19 iunie
19:00 - baletul Scufița Roșie, regia: Andreea Soare
Sîmbătă, 20 iunie
11:00 - concert - lecție Cu Nino în Europa
19:00 - baletul Scufița Roșie, regia: Andreea Soare
Duminică, 21 iunie
11:00 - concert - lecție Cu Nino în Europa

Vineri, 26 iunie
19:00 - musicalul Erus și Valea Generozității, regia: Ana Crăciun - Lambru
Sîmbătă, 27 iunie
11:00 - Spectacole de magie
19:00 - musicalul Erus și Valea Generozității, regia: Ana Crăciun - Lambru
Duminică, 28 iunie
11:00 - Spectacole de magieAlte patru premiere online și traseul Madagascar

Iar surprizele oferite de OCC nu se opresc aici, Festivalul Opera Copiilor se va desfășura chiar la tine acasă, cu trei spectacole noi difuzate gratuit în Aplicația Opera Copiilor, suita muzicală Carnavalul Animalelor, basmul simfonic Petrică și lupul și musicalul Madagascar - A Musical Adventure JR., o aventură muzicală cu și pentru copii! Și pentru că Opera Comică pentru Copii sărbătorește Ziua Copilului peste tot, spectacolul Onix și Barton va fi disponibil pe 31 mai, de la ora 14:00 în cadrul 1uniFEST | Festivalul Petrecerilor de Acasă pentru Copii organizat de Itsy Bitsy! Iar dacă te plimbi în parcurile din capitală, ești provocat să parcurgi Traseul Madagascar, iar mai apoi ești și premiat, dacă trimiți fotografii cu tine parcurgînd provocările de pe traseu.Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a fost prima care a mutat întreaga activitate în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență, începînd cu data de 10 martie 2020. De altfel, a și lansat aplicația Opera Copiilor (https://app.operacomica.ro/), unde sînt disponibile deja 30 de spectacole și zeci de emisiuni produse în exclusivitate de echipa Operei Comice pentru Copii.Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atît prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte - lecție, operetă, teatru muzical – cît şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, ,,Atelierele ,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Escape Room”, ,,Games Room”, ,,Petrecere de ziua de naștere”, ,,Aventura Parc”, ,,Abonamente”, ,,Voluntariat”, Aplicația ,,Opera Copiilor”, ,,Căpșunariul Copiilor", campania ,,Alo, Opera Copiilor?” , traseul ,,Madagascar” etc.

Foto: Opera Comică pentru Copii