SE PARE CĂ
VIITORUL DIN JURUL CASEI
(NEGRU PE FOND ALB)
E FRUMOS ȘI PRIMĂVARA,
CĂCI RESTUL ZILELOR
AU DEVENIT MAI PUȚIN STRĂINE
DECÎT VERIFICAREA GENETICĂ
A INFINITULUI ACASĂ

Un porumbel voiajor, dresat în Belgia, vedetă a concursurilor columbofile, a fost vîndut cu peste 1,25 milioane de euro. A devenit, în urma acestei licitații, pasărea cea mai scumpă din această specie din lume. Se pare că a cumpărat-o un colecționar chinez. (A. M. S.)

 Oamenii de știință din Chengdu, China, plănuiesc să înlocuiască anul viitor felinarele stradale cu o Lună artificială (un satelit de iluminare). Mă-ntreb ce nume au să-i dea și cum vor suna poemele de dragoste în viitorul apropiat. (C. Ș.)

 În urma plîngerii venite din partea unui vecin, un bărbat din Santa Rosa, California, a fost obligat de Primărie să-și taie gardul din jurul casei la jumătatea înălțimii. Motivul plîngerii vecinului: obstrucționarea vizibilității. Neavînd ce face, omul s-a conformat. Și-a micșorat gardul, după care și-a umplut grădina cu manechine de plastic, înfățișînd oameni goi, în diverse poziții. Ca să ofere vecinului o mai bună vizibilitate. (S. G.)

 Luni, 18 martie crt., orele 14-14,30. Vizavi de Palatul Cotroceni, colțul opus „Leului“, pe trotuar. O tînără, maximum 30 de ani, susține, singură, „Protestul unui judecător“. O pancartă cu majuscule, negru pe fond alb. Alungați de pe treptele Ministerului Justiției, cei îndreptățiți să-și apere dreptul la meserie sub auspiciile legii și-au găsit adăpost la colț de stradă, în capitală. Chapeau bas! (R. M.)

 I-am auzit pe mulți spunînd că Bucureștiul e frumos doar noaptea. Eu nu cred asta: în orice caz, e frumos și primăvara. Dovadă destuii locuitori ai săi care tot fac poze copacilor înfloriți: s-a format aproape un club. (I. P.)

 Facebook a devenit un fel de Tribunal al Poporului unde pedeapsa precedă judecata, iar judecata precedă cunoaşterea faptelor, căci faptele au devenit mai puţin importante decît convingerile şi simpatiile. (M. C.)

 Miercuri, pe 20 martie, s-a sărbătorit Ziua Mondială a vrăbiilor – o veste îmbucurătoare, într-o țară în care restul zilelor din an sînt ale papagalilor, curcilor, pupezelor, gîștelor și găinilor de tot felul. (M. P.)

 Mesajul „Bine ați venit“ a fost tradus în mai multe limbi străine și a fost montat pe tavanul Aeroportului Otopeni. Numai că în zona „Plecări“. Curat românesc! (C. Ș.)

 Parlamentul a adoptat proiectul privind Strategia națională pe termen lung „România 2040“. A se căuta și a se pune la păstrare respectivul document. A se consulta în 2040, pentru verificarea stadiului de implementare. (M. M.)

 Pe site-ul OrtodoxInfo.ro, al cărui slogan este „Pentru o mai DREAPTĂ informare“, poţi citi astfel de articole: „20 de dovezi că Pămîntul e plat“, „Inovaţia din secvenţierea genetică a demonstrat că rujeola e cauzată chiar de vaccinul antirujeolic“, „De ce muzica clasică e de la Satana“ sau, favoritul meu, „A scos dracul dintr-o fecioară, apoi a violat-o, după care a omorît‑o şi a aruncat-o în rîu. Ce a urmat?“ (M. C.)

 În Shanghai a fost inaugurat de curînd un zgîrie-nori inspirat de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși. Asta în vreme ce, la noi, Coloana a început să se înnegrească, pradă intemperiilor și delăsării autorităților. (C. Ș.)

 La semafor, un camionagiu zîmbește, de oglindă îi flutură în aer liber o inimă-balon. Un domn în vîrstă, în librărie, vorbind la telefon: „Tocmai trec pe lîngă o pictură de Botticelli, da’ la norocul meu o s-ajung acasă cu vreun Picasso.“ La metrou, un muncitor îi declară unei fete că arată „ca căprioara Bambi“. (C. Ș.)

ESTE DOAR
UN FEL DE CONFUZIE ÎN UNANIMITATE,
UNDEVA OR FI ASCUNS O CURSĂ

 „Pacientul refuză operația. Ca orice bărbat, nu suportă operațiile și a ales deocamdată să facă infiltrații. Este doar un fel de amînare.“ Codrin Ștefănescu despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea. Sînt fascinanți bărbații ăștia. (A. M. S.)

 Rapperiţa Cardi B i-a mulţumit public lui Tom ­Petty că i-ar fi trimis flori pentru a o felicita după primirea unui Grammy. Evident, Cardi B a făcut o confuzie de tot rîsul, întrucît Tom Petty a murit acum doi ani (şi oricum ar fi fost greu de crezut că un muzician ca Tom Petty ar fi apreciat ce cîntă ea), dar comentariul unui internaut merită consemnat aici: „Pe mine nu mă surprinde cîtuşi de puţin faptul că Tom ­Petty poate trimite flori şi de pe lumea cealaltă. A fost un tip grozav.“ (M. C.)

 Creșterea și descreșterea partidului comunist român: de la sirena lui Vasile Roaită la vuvuzeaua lui Liviu Dragnea. Episodul Rovana Plumb, sau alegerea de sine fără abțineri ori împotriviri. În unanimitate: „La Palatul Cotroceni cîntă cucuveaua / Pentru Dragnea și ai lui sună vuvuzeaua.“ Alo! Alo! Se-aude?! Alo, tovarăși! (R. M.)

 Undeva, pe un gard, litere mari, scrise cu vopsea roșie, dau de veste lumii noastre: „Cred că sînt extraterestru“. Știam. (D. S.)

 Ministrul Transporturilor a spus că în România nu s-au făcut autostrăzi din cauza statului paralel. Bine. Dar în statul paralel or fi autostrăzi? Sau și acolo se dă în gropi? (D. C.)

 Un hoţ n-a mai găsit ieşirea supermarket-ului din Slatina unde intrase prin efracţie, aşa că s-a ascuns, beat criţă, printre pufuleţi. (M. C.)

 După o cursă strînsă, Lincoln, un țap de 3 ani, a fost ales săptămîna trecută primarul-animal din Fair Haven, Vermont, în dauna terrier-ului Sammie. Imediat după ceremonia de învestire, țapul a defecat. Așa-i în politică. (C. Ș.)

 

Foto: Iaromira POPOVICI