LA MOMENTUL POTRIVIT, O NOU─é TEORIE A CELUI DIN MIJLOC (PENTRU A SE ÎNTOARCE ÎN LUMEA ASTA) VA SCHIMBA RADICAL IDENTITATEA LIMPEDE  

ÔŚĆ Întrebat cum de poate cînta atît de divin la clavecin, Bach a oferit acest r─âspuns: „Nu e nimic extraordinar. Trebuie doar s─â love╚Öti anumite clape la momentul potrivit ╚Öi instrumentul face restul”. (M. C.)

ÔŚĆ Se pare c─â cei cu masc─â vor deveni cei f─âr─â masc─â ╚Öi invers. Potrivit unui reportaj publicat de Vice, o nou─â teorie a conspira╚Ťiei care a ap─ârut în Statele Unite afirm─â c─â persoanele vaccinate vor elimina anumite proteine asupra celor nevaccina╚Ťi, care vor suferi de efecte adverse precum infertilitate ╚Öi avorturi spontane. Stratagema ar face parte dintr-un plan de depopulare a planetei prin intermediul vaccinurilor. A╚Öadar, influencer-ii antivaccini╚Öti afirm─â c─â cele mai bune modalit─â╚Ťi de protec╚Ťie împotriva vaccina╚Ťilor sînt... purtarea m─â╚Ötii ╚Öi p─âstrarea distan╚Ť─ârii sociale. (A. P.)

ÔŚĆ O disput─â stradal─â, între trei domni, doi vehemen╚Ťi, to╚Ťi zdrahoni. „Animalul ─âsta a molestat o femeie!”, zbiar─â cel din dreapta, c─âtre cel din mijloc, acuzîndu-l pe cel din stînga. „Dac─â a s─ârit la b─âtaie, eu ce s─â fac?”, se disculp─â acuzatul, adresîndu-se tot celui din mijloc. Cu toate informa╚Ťiile la îndemîn─â, cel din mijloc se opre╚Öte ╚Öi declam─â sf─âtos: „Pe-o femeie n-o love╚Öti nici cu o floare. Dac─â sare la b─âtaie, o ╚Ťii. O înjuri. O scuipi. Dar n-o love╚Öti!”. Zen-ul c─âii de mijloc. (S. G.)

ÔŚĆ Ipoteza Medeea este teoria ╚Ötiin╚Ťific─â conform c─âreia P─âmîntul este programat, la nivel microbian, s─â se autodistrug─â pentru a se întoarce la starea ini╚Ťial─â lipsit─â de organisme vii. P─âcat de animale ╚Öi de plante! (M. C.)

ÔŚĆ Ce se mai cump─âr─â în lumea asta nebun─â? În anul 2000, Justin Timberlake a fost invitat într-un studio de radio pentru un interviu. A fost servit cu o felie de pîine pr─âjit─â din care a mîncat cam dou─â treimi ╚Öi a plecat. Restul feliei a fost vîndut unui fan pentru 1.000 de dolari. (S. V.)

ÔŚĆ Ve╚Öti bune pentru puietul din întreaga lume! Tradi╚Ťional, puii de g─âin─â de sex masculin (care nu produc nici ou─â ╚Öi nici destul─â carne) sînt arunca╚Ťi de vii, la scurt timp dup─â eclozare, în toc─âtoare industriale. Dar o curioas─â „rezolu╚Ťie de Anul Nou” va schimba radical via╚Ťa puilor de g─âin─â: guvernul federal german a adoptat o legisla╚Ťie care interzice, începînd cu 1 ianuarie 2022, uciderea în mas─â a puilor de sex masculin. Un pas mic pentru puime, un salt uria╚Ö pentru b─ârb─â╚Ťime. (M. P.)

ÔŚĆ În 1948 a fost g─âsit mort, pe plaja din Somerton aflat─â la o jum─âtate de or─â de condus de Adelaide, capitala statului South Australia, un b─ârbat necunoscut, c─âruia i s-a spus „omul din Somerton”. Circumstan╚Ťele mor╚Ťii b─ârbatului nu au fost elucidate ╚Öi dosarul nu a fost niciodat─â clasat, identitatea sa fiind subiectul a numeroase teorii. Avea asupra sa o carte de poezii persane medievale numit─â Rubaiatul lui Omar Khayyam, o bucat─â rupt─â de hîrtie pe care erau scrise cuvintele persane „tamám shud”, însemnînd „sfîr╚Öit” sau „final”, ╚Öi o valiz─â. Nu, nu e sinopsisul unui film, ci o poveste care s-a întîmplat, iar continuarea e c─â poli╚Ťia va încerca s─â extrag─â material ADN din r─âm─â╚Öi╚Ťele cadavrului, cu gîndul c─â va descoperi, poate, mai multe despre identitatea b─ârbatului, cu mijloacele ╚Ötiin╚Ťifice de acum. (A. M. S.)

ÔŚĆ Cînt─ârea╚Ťa ╚Öi actri╚Ťa american─â Demi Lovato a anun╚Ťat, potrivit The Guardian, c─â „se identific─â drept non-binar─â”. Acum vreo dou─â luni, aceea╚Öi (sau acela╚Öi) Demi Lovato se declara drept o persoan─â „pansexual─â”. V─â întreba╚Ťi, poate, ce-o mai fi însemnînd ╚Öi asta. Recunosc c─â nici mie nu îmi e prea limpede, dar m─â întreb dac─â nu cumva e ca diferen╚Ťa dintre Demisec ╚Öi Demidulce. (A. M.)

ÎNTOARCE-TE LA PIERDERILE AFLATE ÎN DEPLIN─é ARMONIE, Î╚ÜI OFERIM UN NAUFRAGIU DULCE

ÔŚĆ De cînd mi-am dezactivat abonamentul de la Netflix m─â simt ca o iubit─â care a plecat ╚Öi  ╚Öi-a luat lumea în cap. Mesajele pe care le primesc sun─â a╚Öa: „Întoarce-te la noi. Î╚Ťi oferim divertisment nelimitat”. (A. M. S.)

ÔŚĆ Anul trecut, în octombrie, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ╚Öi vicepremierul Raluca Turcan au promis o schem─â de ajutor de stat pentru sectorul cultural în valoare de 100.000.000 (o sut─â de milioane) de euro. Banii reprezint─â compensa╚Ťii pentru pierderile suferite ca urmare a restric╚Ťiilor impuse de pandemie ╚Öi microgranturi de sprijin pentru relansare. Mii de firme ╚Öi de asocia╚Ťii s-au ╚Öi înscris pe o platform─â online pentru a fi luate în eviden╚Ť─â. ╚śi sute de oameni s-au angajat în consult─ârile lansate de minister. S-a mai auzit ceva de ace╚Öti bani? Poate la Loto... (M. M.)

ÔŚĆ Citez dou─â ╚Ötiri aflate în deplin─â armonie ╚Öi care ajung, chiar dac─â de pe pozi╚Ťii diferite, la un remarcabil consens în privin╚Ťa presta╚Ťiei muncii: „Schimb─âri drastice în pia╚Ťa muncii în România: s-a terminat cu programul de 8 ore pe zi, 5 zile pe s─âpt─âmîn─â!” (Ziarul Financiar) ╚Öi „Sfin╚Ťii Constantin ╚Öi Elena, pr─âznui╚Ťi de ortodoc╚Öi pe 21 mai. Tradi╚Ťii ╚Öi obiceiuri: în aceast─â zi, munca e interzis─â!” (Mediafax). (M. P.)

ÔŚĆ Dup─â o lun─â petrecut─â în deriv─â pe mare, un naufragiat a ajuns la un ╚Ť─ârm din arhipelagul Marshall, unde a dat peste unchiul s─âu, despre care se credea c─â murise în urm─â cu 50 de ani tot în urma unui naufragiu. Unchiul lui începuse acolo, pe insul─â, o via╚Ť─â nou─â, al─âturi de o nou─â familie. Altfel spus, cînd î╚Ťi merge prost în via╚Ť─â, un naufragiu te poate salva. (M. C.)

ÔŚĆ O plimbare prin Hunedoara, printre nume de firme: Triorigin SRL, La Birtu╚Ťu Din P─âdure SRL, Arhive Vest SRL, Primordial Star SRL, Instala╚Ťii Electrice Perfecte SRL, Meridian Metal SRL, Automoka Flo SRL, Protecmunc SRL, Ul Mat Combat SRL, Lan╚Ťul Metalo Trans Com SRL, Retyezat Mountains SRL, All Pacin One SRL, Artizanii Cutez─âtori SRL, Corvinii Digital SRL, Luceaf─ârul Hazard Exim SRL, Lucia Forever SRL, 7 Pitici Mici SRL, 4 Col╚Ťuri SRL, Mo╚Ö Cr─âciun Serv SRL, Eliquid Transvapor SRL, Desaga Minune SRL-D, Povestea Unei Na╚Ťiuni SRL, Zâmbet Dulce SRL, Arlechin Dulce HD SRL, Emisarii Iubirii SRL, Impact Mini Moment SRL, M─ârturii Luciana SRL, P─âstreaz─â Speran╚Ťa SRL, Special Concept Regal SRL, Superman Total SRL, Subfeleac Events SRL, Paradise Food Pâine SRL, Ap─â & Aer SRL, R─âmas Bun SRL, Ynna De La Jina SRL, Pneu General SRL, Graalissimo SRL, Mirustil Zimbrul SRL, Comod Diva SRL, Centrul Di Bellezza E Salute SRL, Hobby La Rotunda SRL, Julean & Jan Electrice ╚śi Diverse SRL, Toc─âtor SRL, C─âru╚Ťe Vieneze SRL, Samariteanul By Ownzones SRL, Logosynergy Magnet SRL, Poligon Armament De Foc SRL, Pensiunea Ianuarie 14 SRL, Fast Food Deja Vu SRL, Familia Postpartum SRL, Stelaris Lumini╚Ťa SRL, Laura Fii Frumoas─â SRL. (D. S.)

Foto: E. Farkas (sus), ╚ś.M. Georgescu (jos)