CU OCAZIA SCANDALULUI ISCAT DE O MICĂ ÎNȚEPĂTURĂ, UN DONALD COLERIC (ACUZAT DE FOFILARE) A PRIMIT UN INEL PRO ACTIV

 Cu ocazia scandalului iscat de demiterea lui Vlad Voiculescu am aflat că aceleași autorități medicale trebuie să raporteze același lucru (numărul celor morți din cauza COVID-19) pe două platforme diferite după două proceduri diferite. Numai mie mi se pare aiurea? (S. V.)

 Ce mai vor să angajeze angajatorii la rubrica „Oferte serviciu“ din pagina de mică publicitate a unui ziar? De pildă, „Spălător de Capsuri“ (scris așa, cu inițiale majuscule, pare o îndeletnicire aproape aristocratică). Iar anunțul ne lămurește despre ce-i vorba: „S.C. A&A Exprodcom SRL «CASA ANTONIE» căutăm Spălător de Capsuri serios și muncitor pentru întreținerea capsurilor (curățarea navetelor de plastic)“. (D. S.)

 Ultima modă e să te pozezi sau să te filmezi în timp ce-ți faci vaccin. Unii spun că acesta ar fi un moment foarte important din viața lor. Par să fie, adică, niște vieți foarte liniștite, punctate rarisim de cîte o astfel de înțepătură. Și apropo... noroc că injecția se face în braț. (A. M.)

 Mi s-a părut amuzant că la București s-a deschis un centru de vaccinare în incinta fostului Palat al Pionierilor din Parcul Tineretului. Apoi au venit vești din Franța: la Paris, autoritățile au deschis un centru de vaccinare într-un hotel din parcul de distracții Euro Disney. Încerc să-mi imaginez, amuzat-empatic, ce visează, în ajun, cei mai anxioși dintre pretendenții la vaccin. Cei programați la Palatul Pionierilor au probabil coșmaruri cu tovarășa comandantă de unitate, care se apropie (ta-ra-ta-taaaa, goarnele au sunat!) cu seringa ținută între dinți. Cei înscriși la centrul din Disneyland au probabil coșmaruri cu un Donald coleric, care scuipă și împroașcă pacienții. (M. M.)

 În timp ce cîntărețul de rock gotic Marilyn Manson era acuzat de abuzuri sexuale de către mai multe dintre fostele sale iubite, cîntărețul de muzică country Morgan Wallen făcea cîteva afirmații rasiste în social media. În urma scandalurilor iscate, vînzările muzicii lui Manson au crescut de peste o sută de ori, iar noul album al lui Wallen a petrecut șapte săptămîni pe primul loc, situație nemaiîntîlnită pentru un album country în istoria de 64 de ani a topului Billboard. (M. C.)

 În drum spre centrul de vaccinare, un șofer de taxi mi-a confirmat părerea că, pe lîngă cei care nu vor să se vaccineze, cei care vor să se vaccineze și indecișii, a apărut și o a patra categorie. Legînd o discuție despre vaccinare, șoferul mi-a mărturisit: „Eu nu m-aș vaccina”, adăugînd însă cu bucurie o laudă: „Dar ce bine că dumneavoastră o faceți!”. Dulcea fofilare clasică, în spiritul „Ori toți să muriți, ori toți să scăpăm”. (S. G.)

 Premierul francez Jean Castex a primit lenjerie intimă prin poştă, în cadrul unui protest al proprietarilor de magazine de profil, care au fost închise din cauza carantinei actuale. S-au strîns 200 de comercianți, așadar premierul a primit 200 de chiloți prin poștă. „Florarii, librarii, coaforii şi magazinele de discuri au fost clasificate drept firme «esenţiale». Dar cum rămîne cu lenjeria de corp? Nu este o chestiune de igienă şi protecţie? Nu este primul lucru pe care îl punem dimineaţa cînd ne îmbrăcăm? De ce departamentul nostru este neesenţial şi coafura esenţială?”, a adăugat reprezentantul comercianților. Și omul are dreptate. Să sperăm ca măcar cîteva dintre modelele de chiloți primiți să i se fi potrivit premierului. (A. M. S.)

 Pandemia și traiul în izolare nu au crescut rata divorțurilor, spun psihologii, ba mai mult, se pare că au încurajat manifestarea creativității. Cînd vine vorba de inele de logodnă, femeile nu sînt aproape niciodată ușor de mulțumit. Pentru siguranță, un bărbat din Atlanta a pregătit nu mai puțin de cinci inele, cu stiluri și pietre diferite, și a lăsat-o pe viitoarea mireasă să-l aleagă pe cel potrivit pentru inima ei. Mai mult, avea la îndemînă chiar și un aparat pentru a testa autenticitatea diamantelor. Cîștigător a fost un inel îngust, cu piatră rectangulară. Strălucitoarea poveste a fost preluată de pe Instagram de postul național de televiziune CBS și, probabil, a ridicat ștacheta pentru toți cei care aveau deja bătăi de cap cu inventarea unui moment romantic în care să ofere inelul, unul singur. (A. A. D.)

 Din datele ONRC, analizate de firma KeysFin, în România există cîteva mii de societăți comerciale care au în denumire următorii termeni, cu scopul de a atrage clienți: convenabil, splendid, favorit, talisman, elixir, fortuna, pro activ, strict necesar, solemn, simbolic, sincer, util sau unic. Există firme cu patroni extrem de optimiști care se numesc Simplu Și Eficient SRL, Sigur Că Da SRL sau Toate Bune SRL, patroni care pun răul înainte și își denumesc firmele Faliment SRL, Iad SRL, Prăpastia SRL, dar și patroni pur și simplu neinspirați care au firme precum Ultimul Neuron SRL. (A. P.)

UN CUNOSCUT PRODUCĂTOR A PROMIS DISTRACȚII DE FUM

 Ce se mai cumpără în lumea asta nebună? În 2010, un cunoscut producător de jucării a făcut un parteneriat cu un faimos designer și au creat o singură păpușă Barbie, îmbrăcată cu o rochie neagră de seară și împodobită cu un colier care are un diamant roz. După ce a fost arătată lumii în fel și chip, a fost vîndută la licitație. S-a cumpărat cu 302.500 de dolari. (S. V.)

 O americancă a prevenit o tîlhărie într-o benzinărie acționînd asupra hoțului cu o felație pînă la venirea polițiștilor. Acum cîțiva ani, o actriță porno italiancă a promis un turneu național de felații oferite gratuit, dacă un anume candidat independent cîștiga alegerile. Ca și alăptatul, ar trebui ca, atunci cînd fărădelegea amenință armonia socială, felația în spații publice să fie ocrotită de lege. (M. C.)

 Un amplu centru de vaccinare împotriva COVID-19 va fi inaugurat la Disneyland Paris, după ce celebrul parc de distracţii a fost închis temporar din cauza pandemiei. Va fi un „vaccinodrom” care va funcționa în week-end-uri și care își propune să vaccineze în jur de 1.000 de persoane pe zi. Nici distracția nu mai e ce a fost. (A. M. S.)

 Dacă, dintr-un motiv sau altul, căutați producători-importatori-distribuitori de aromă de frăguță, aflați că pe piața din România există șapte firme specializate: Aromatics SRL, Artisan Ingredients SRL, Top Ingrediente SRL, Ingredia Food, Curt Georgi-Rom SRL, Catalin Consulting SRL și Eurogamma Flavors & Fragrances SRL. Din portofoliul acestor firme fac parte și arome de fum, de măr copt, de cafea, strugure, portocală, migdale, căpșuni, precum și aroma dementă. (M. P.)

Foto: M. Pleșu