CEEA CE I-A SCĂPAT CELUI MAI TEMUT OBRAZ DIN ROMÂNIA ESTE CĂ A SUPRAVIEȚUIT DOAR PE JUMĂTATE

 Sesizată de Avocatul Poporului, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale Ordonanța de Urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare, precum și articolul prin care au fost introduse amenzi pentru încălcarea stării de urgență. Ceea ce i-a scăpat CCR este că anticonstituțional în cel mai înalt grad este, de fapt, COVID-19 însuși. Să-l anuleze, să-l desființeze, să-l refuteze! (M. P.)

 În goana după click-uri, presa online caută cele mai tari cuvinte de pus în titluri. Un asemenea cuvînt tare și, probabil, eficient este „incredibil”. Vă propun să-l adăugați următoarelor titluri din care, nu e clar de ce, a scăpat: „Ce a făcut un român din Germania după ce soţia i-a spus că este un pitic urît cu care s-a căsătorit doar din milă”; sau „Planul celui mai temut interlop din România e clar. Mare şucăr dacă nu-i iese!”; sau „Răzvan Burleanu, ședință cu reprezentanții Ministerului Sănătății. Ce se întîmplă cu Liga 1”. (M. M.)

 Nici usturoi n-a mîncat, nici gura nu-i miroase și, pe cale de consecință, nici obrazul nu i-a crăpat: „Nu am nici un sentiment, nici de bucurie, nici de nimic.” Al cui obraz să fie oare, măi Dornene, ghici! (R. M.)

 Există o creatură microscopică ce a supraviețuit tuturor extincțiilor în masă de pe planeta noastră. Se numește ursul-de-apă și e un fel de miriapod transparent. Ceea ce ne dorim cu toții. (M. C.)

 Din întîmplările jurnaliștilor care au făcut transmisiuni de acasă, în perioada izolării: spaniolul Alfonso Merlos, comentator politic, a intrat în direct și prin cadru a trecut o femeie aproape dezbrăcată, care nu era prietena lui oficială. Iar în SUA, Will Reeve, reporter ABC News, a intrat în emisie îmbrăcat doar pe jumătate. Iar cînd cadrul a fost mai larg, s-a văzut că nu purta și pantaloni, apucase să-și pună doar sacoul și cămașa. (A. M. S.)

ÎN PREZENTUL NOSTRU, DOUĂ MII DE CARAPACE AU LANSAT UN APEL ÎMPOTRIVA „REVENIRII LA MAI MULT“

 Primarul Capitalei a propus, săptămîna trecută, ca după 15 mai să se redeschidă parcurile și cimitirele. În prezentul nostru, în care socializarea este (încă) asociată unui pericol mortal, propunerea primăriței se încadrează în expresia „una caldă, alta rece”. (S. G.)

 În anii ’70, pe toate insulele Galapagos mai rămăseseră doar vreo douăzeci de ţestoase, majoritatea femele, dintre care unele nu întîlniseră un mascul decenii întregi. Atunci a fost adus cu avionul de la Zoo San Diego un ţestos pe nume Diego care, vreme de patruzeci de ani şi opt sute de pui numai ai lui, a ridicat populaţia speciei (Chelonoidis hoodensis) la două mii de carapace, apetitul său sexual devenind subiectul a numeroase articole. La începutul anului, oficialii Parcului Naţional din Galapagos au anunţat că Diego, acum în vîrstă de 100 şi ceva de ani, va fi eliberat în sălbăticie să se odihnească. (M. C.)

 Cică 200 de cercetători și artiști, printre care se numără Madonna și Jane Fonda, au lansat un apel împotriva „revenirii la normal” după pandemia de coronavirus. E un manifest contra consumerismului. Păi, adică să terminăm și cu industria concertelor și cu cea a filmelor, iar cele două dive să-și împartă averea săracilor și să se ducă la mănăstire? (A. M.

 De voie, de nevoie, oamenii și-au adaptat slujbele la lucrul de acasă, online. Cele mai căutate înregistrări pe Internet zilele acestea sînt cele care te sfătuiesc cum să faci ca să arăți cît mai bine în ședințele desfășurate pe Zoom, Face Time sau Skype. E de preferat să ai fața scăldată în lumină naturală, să plasezi laptop-ul mai sus de nivelul ochilor și, mai ales, să privești în cameră, nu la imaginea ta. De o încadratură corectă, unii mai uită. I s-a întîmplat unui jurnalist de la ABC News care, din confortul casei sale, a relatat despre posibilitatea livrării prescripțiilor pentru medicamente folosind dronele. Totul, fără să-și mai pună pantalonii. A fost convins că doar partea sa superioară, îmbrăcată corect cu sacou și cămașă, va intra în casele oamenilor, dar camera a arătat ceva mai mult. Intervenția lui este acum virală, iar reporterul Will Reeve a devenit un adevărat reprezentant al celor obligați să lucreze de acasă. (A. A. D.)

CE-NSEAMNĂ SĂ PIERZI (DEOCAMDATĂ) SENSUL CEL MAI CUPRINZĂTOR AL TERMENULUI „EFEMER“…

 Elon Musk și-a botezat copilul X Æ A-12. Ce-nseamnă să pierzi dintr-un foc 12 miliarde la bursă… (D. C.)

 Un cocoș agresiv din Louisiana este căutat de poliție pentru că a terorizat clienții unei bănci. Deocamdată nu a putut fi prins. (A. M. S.)

 Cu siguranță, dl primar ot Volintir e din plămadă renascentistă. După două doctorate în forță (ambele plagiate dovedite, dar ce importă!?), după indicații la fața locului de fățuire a catedralei din Voluntari cu mozaic, la exterior, că așa știe dumnealui din vaste studii de istoria artei, acum a trecut la lucruri și fapte mult mai prozaice, dar nu mai puțin de folos semenilor, în sensul cel mai cuprinzător al termenului. Așezat pe folia sa de izopren, iar consoarta domniei-sale pe o alta, tot de izopren, în propria-le sufragerie (ah! iar poveste din sufragerie…), dl Pandele ne arată și ne explică în direct exerciții la sol, timp în care supusa domniei-sale soție, primar, la rîndu-i, le execută. Spre sănătatea fizică și mintală a enoriașilor de ambe catedrale: „Împingem de piciorul drept și tragem de laba piciorului stîng… Începem! Faci cît poți! Tragem! E în regulă!” Cînd pînă și ridicolul e luat în derizoriu, fapta se clasează ca antologică. (R. M.)

 Astăzi ne oprim la Bistrița pentru un zbor planat deasupra numelor de firme: Integral Sheriff SRL, Exotic Pas Tur SRL, Pur Și Simplu SRL, Ascendent SRL, Geto-Dacia Construcții Pasive SRL, Senzațional Unic SRL, Predestin Prod SRL, Creativ Foc SRL, Radical SRL, Îndemânarea Hidro SRL, Dolce Lider SRL, Nisdea Eternity SRL, Unibaban SRL, Timp Online SRL, Azur Optic SRL, Vocal Piano SRL, Golgota Com SRL, Cartea Mare Prest SRL, Matricea Tinereții SRL, Apogeu SRL, Transfer Terestru SRL, Jeacaicool SRL, Amintirea Eternă SRL, Gramuri Spornic SRL, Sub Douăsprezece Pavilioane SRL, Taxiul Vesel SRL, Drum Lung SRL, Efemer SRL, Narcis Dolar Impex SRL, Incandescent Prodcom SRL, Sărata Și Piperul SRL-D, Shapa Dreaptă SRL, Frizeria Bizantină SRL, Drumul Spre Îngeri SRL, Clipe Unice SRL, Divergent Optim SRL, Dragoni Apucă Mărgele SRL, Fentăm Terra SRL, Luciul Apei SRL, Marea Speranță Prodcom SRL, Natura Încălzește SRL, Ștrudelul Fermecat SRL, Bob Brut SRL, Mămici De Poveste SRL, As La Crap SRL, Marele Diminutiv SRL. (D. S.)

Foto: Șerban Mihai Georgescu