AU APĂRUT TOT MAI MULTE
GÎNDURI DIN SUBTERAN
LEGATE DIRECT DE GREUTATE

● Au apărut tot mai multe magazine cu mici și multe obiecte inutile, fie că sînt neaoșe, nemțești sau chiar japoneze. Par să aibă tot mai mare succes: cumpărăturile ieftine și mimînd utilitatea tind să fie pe locul întîi al preferințelor tot mai multora, într-un spirit ludic implicit. (I. P.)

● Un predicator islamic din Turcia pretinde că bărbaţii fără barbă provoacă „gînduri indecente“ în mintea bărbaţilor cu barbă din cauza asemănării lor cu femeile. Asta după ce, anul trecut, un terorist ISIS foarte chipeş a renunţat să mai participe la Jihad pentru a urma o carieră în modeling. Încurcate sînt căile seducţiei! (M. C.)

● Doi șoareci s-au luat la pumni pentru masa de seară, la metroul din Londra. Lupta din subteran, deși scurtă, a fost imortalizată de fotograful Sam Rowley, iar poza cu pugiliștii, aleasă dintre 48.000 de instantanee, a primit premiul pentru cea mai bună fotografie cu animale a anului, la concursul organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra. În 2019, tot o încăierare a cîștigat competiția, una dintre o marmotă și o vulpe. Momentul tensionat s-a petrecut însă în Himalaya, nu la metrou. (A. A. D.)

● Un studiu recent de la Brigham Young University (SUA) spune că simplul act de a merge pe jos – concret, între 10.000 și 15.000 de pași zilnic – nu a fost suficient pentru a-i face să nu cîștige în greutate pe cei 120 de studenți „boboci“ care au luat parte la studiu. Altfel spus, mișcarea e bună pentru sănătate, ne putem număra pașii, dar ei nu vor rezolva problemele legate de greutate. (A. M. S.)

● Într-un super-Lidl din Timișoara, un cetățean venit la cumpărături e declarat decedat, după ce administrația a anunțat serviciul de resort că i se făcuse rău. Unii dintre clienți, prezenți accidental la fața accidentului, își umplu mai departe, nestingheriți, coșul de cumpărături. Mîndria de a fi cadavru român! În direct și la o oră de vîrf! (R. M.)

CUM AR VENI, ÎN ROMÂNIA
NIMIC NU SE MIȘCĂ FOARTE REPEDE, E O ȚARĂ IDEALĂ

● La Iași, primarul Mihai Chirica ar putea candida pentru un nou mandat din partea PNL. Exclus din toate funcțiile de conducerea PSD, politicianul își caută un partid nou. Cum ar veni, se reciclează. (M. M.)

● La categoria statistici bizare: aflăm de la Institutul Național de Statistică că cea mai spectaculoasă creștere de preț din ultimii douăzeci de ani au înregistrat-o, în România, fasolea uscată, cașcavalul de oaie, costumașele din frotir pentru copii sub 1 an și vitamina B1 fiole. (M. P.)

● Pe burtiera unui post de televiziune, Dan Petrescu e citat cu îndemnul: „Să dăm un șut și să marcăm două goluri“. Nimic nu e imposibil. Totul e să știi unde e poarta. (M. M.)

● După ce am îmbălsămat consistent, timp de două ore, cît am stat la o coadă de 15 persoane într-o instituție, tot neamul birocrației împreună cu toți vecinii și prietenii lor, mi-am dat seama stupefiat că, de fapt, contribuabilii poartă musca pe căciulă. Avînd actele completate de acasă, la mine a durat doar două minute, cu tot cu explicațiile pentru dosarul viitor. Iar doamnele de acolo chiar sînt prietenoase și se mișcă foarte repede. (A. D.)

● După ce şi-a pierdut aproape toată vegetaţia în recentele incendii, Australia se confruntă acum cu cele mai mari inundaţii din istorie. În medie, e o ţară ideală. (M. C.)

PARDON (VORBA AIA),
VĂ DAȚI SEAMA CE EVENIMENT
A FOST, ÎN CIUDA ASIGURĂRILOR
OFERITE DE AUTORITĂȚI,
PASUL URMĂTOR?

● În mod consecvent cu esenţa religiei, site-ul ortodoxinfo.ro continuă să propovăduiască, pardon, să răspîndească ştiri false. Iat-o pe ultima: miliardarul George Soros finanţează un laborator de virusologie din Wuhan, taman la adresa 666 Gaoxin Road. Mare e laboratorul Tău, Doamne! (M. C.)

● Un bărbat din București, în vîrstă de 111 ani, a fost declarat, de Guinness Book, al treilea cel mai longeviv bărbat din lume. Care e secretul longevității? – s-a întrebat presa. O fi aerul din Capitală. Vorba aia: ce nu te omoară te face mai puternic. (S. G.)

● Un candidat pentru Primăria sectorului 5 și-a promovat, prin campanii pe Facebook, o măreață realizare: în urma unei sesizări, au fost schimbate 5 (cinci) becuri. Avea, la momentul respectiv, nu mai puțin de 79 de like-uri și 23 de comentarii. Vă dați seama ce eveniment unic și important a fost acesta dacă se cheltuiesc bani pentru ca informația să nu le scape cetățenilor? (A. D.)

● Sute de role de hîrtie igienică au fost furate din camionul care aproviziona un supermarket din Mong Kok (principala zonă de shopping din Hong Kong). Hoți înarmați cu cuțite atacă magazinele din orașul tot mai afectat de panica produsă de coronavirus, scrie The Guardian. Rolele de hîrtie igienică sînt tot mai vizate de hoți, în ciuda asigurărilor oferite de autorități că aprovizionarea nu va avea de suferit. Supermarket-urile nu mai fac față valurilor de cumpărători panicați, rafturile golindu-se imediat după ce acestea deschid. Pe lîngă hîrtia igienică mai sînt vizate orezul, pastele, precum și produse de igienă personală. Coronavirusul ăsta seamănă din ce în ce mai mult cu o distopie. (A. M. S.)

● În Libertatea de vineri, 14 februarie 2020, un anunț de la rubrica „Matrimoniale“ se apropie de atingerea perfecțiunii în concizie: „Bărbat 48 ani, caut femeie pentru căsătorie“. Pasul următor (și ultimul) nu poate fi decît „Bărbat caut femeie“. (D. S.)

Foto: Lucian Costin (sus), Șerban Mihai Georgescu (jos)