CINE ARE O VIAȚĂ ZBUCIUMATĂ, ASOCIATĂ CU PREZENȚA
ÎN CREIER A STOMACULUI,
AR TREBUI SĂ MEARGĂ ÎNAINTE,
PE LUMINA SECUNDARĂ 

● Cine sapă groapa altuia cade singur în ea, la propriu: un bărbat în vîrstă de 50 de ani din Puerto Penasco, Mexic, a rămas blocat într-un tunel la care a săpat timp de mai multe zile, pentru a-şi spiona fosta iubită. (C. Ş.)

● „Miska este o pisică de 10 ani şi are o viaţă zbuciumată. Pînă acum, ea a primit amenzi nenumărate şi a ajuns în tribunale şi chiar în spatele gratiilor. De a lungul timpului a avut vreo 30 de altercaţii cu poliţiştii, pe care îi urăşte instinctiv, şi a fost dată şi în judecată pentru faptele ei reprobabile. Mai mult, pisica a fost ameninţată cu deportarea şi chiar cu eutanasierea.“ Aceasta nu este o poveste pentru copii, ci o știre din ziare. (A. M. S.)

● Studiul demenței a făcut un pas înainte, anunță BBC. S-a descoperit un nou tip de demență, numită „Late“, diagnosticată, pînă acum, în mod fals, ca fiind Alzheimer. Diferența dintre cele două afecțiuni e că demența Late este asociată cu prezența în creier a proteinei TDP-43, în vreme ce la Alzheimer e vorba de alte două proteine – amiloid și tau. În plus, Late se declanșează la vîrste mai înaintate și evoluează mai lent. Ambele sînt însă, în egală măsură, incurabile și au aceleași simptome. E ca și cum s-ar fi descoperit, pe baze științifice, că există vagi diferențe între nebuni, țăcăniți, zbanghii, țicniți, sonați, candrii, scrîntiți, zurlii și căpiați. Nu că n-ar fi adevărat, dar, vorba lui Dragnea: „Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine, domnișoară, ca să înțeleg și eu?!“ (M. P.)

● Înainte de Paşti: pe strada mea, un nene, genul cu pantaloni de trening trași pînă deasupra stomacului, se uită-n sus, cu mîna streașină la ochi. De la balcon, o femeie îi aruncă două cartoane pentru ouă. „Să nu le aduci gata sparte!“ (C. Ș.)

● Dl Răzvan Cuc – ministrul Transporturilor – a călătorit cu trenul pînă la Constanța, iar trenul a ajuns cu cinci minute mai devreme. Cred că sîntem în fața unei descoperiri importante, care ar trebui implementată pe scară largă. În loc să se plictisească la birou, dl ministru ar trebui să meargă, zilnic, cu trenul pe undeva. Într-o perioadă de timp rezonabilă, trenurile noastre ar reuși, poate, să respecte orarul… (D. C.)

● Pe stradă, o mamă trage grăbită de mînă un copil entuziast: „Mami, uite o pisică“, „Mami, asta e o Skoda?“, „Mami, uite vrabia!“. Mama, pragmatică, mergînd dîrză înainte: „Hai mai repede, că închide la Loto!“ (S. G.)

● În noaptea de Înviere, pe Valea Prahovei, puteai experimenta tot soiul de slujbe: într-o biserică, lumina s-a dat la ora 11, căci preotul trebuia să mai ajungă undeva. La o altă biserică, destul de mare, a fost ca-n filmele mute: nu se auzea mai nimic, cu excepția, slavă Domnului, a lui „Christos a-nviat!“. Tot a fost mai bine ca anul trecut (dacă, Doamne ferește, nu încurc anii), cînd la mînăstirea din Sinaia ne-a ieșit în față, fix după ce am luat lumină, Liviu Dragnea. (I. P.)

● Ce se mai întîmplă pe planetă: o morsă de o tonă a adormit pe trapa unui submarin rusesc ieşit la suprafaţă, obligînd echipajul să folosească o ieşire secundară. (M. C.

ÎNTREBAT
UNDE MIROASE A VALOARE,
OMUL TERMINAT
A SPUS CĂ LATERAL 

● Poliţia mexicană a descoperit 44 de diamante ascunse în anusul unui motociclist care circula fără permis. Întrebat de unde le are, omul a spus că le moştenise de la un unchi îndepărtat. (M. C.)

● Trenul de-abia se tîrîie. Canapelele sînt roase și jegoase. Pe culoar miroase a pipi. Dar locomotiva-i vopsită tricolor. Patriotismul! (M. M.)

● O adolescentă din New Orleans, Statele Unite ale Americii, a fost acceptată la 115 facultăţi. Universităţile i-au oferit, în total, burse în valoare de peste 3,7 milioane de dolari. Pe fată o cheamă Antoinette Love. (A. M. S.)

● De bine despre foaia noastră: în Vinerea Mare, pe la unsprece trecute sau nu, la chioșcul de ziare din Piața Centrală din Galați: „S-a terminat!“ Și, cam după o oră, la punctul de difuzare a presei de pe Brăilei: „Asta-i ultima!“ La mulți ani, dilematici! (R. M.)

● Vom petrece, pe drumul numelor de firme românești, patru săptămîni la Oradea: Perpetuum Natural SRL, La Pas 2006 SRL, Epiglota SRL, Sisi Botez Și Aniversare SRL, Geniu Electric SRL, Arena România SRL, Frumusețe Nova SRL, Complementar SRL, Tu Cu Mine SRL, Jucării Vorbărețe SRL, Baba Food SRL, Retorica Dentis SRL, Cinci Ori Cinci SRL, Meditații Inovative SRL, Frecvent SRL, Geamuri Galileo SRL, Jani Cauciuc Serv SRL, Transparent SRL, Bidonașul Galben SRL, Albastru Mam SRL, Oracol Consulting SRL, Plusinfinit SRL, Rochița Fermecată SRL, Belle Nud SRL, Centrul Vascular Venus SRL, Vindecare Rapidă SRL, Pyro Stop SRL, Ursdarnic SRL, Robust Impex SRL, Desigur Equipe SRL, Paradigma SRL, Posibilități Infinite SRL, Puiul Lui Cosmin SRL, Succesor SRL, -Zece Ionutz SRL, Case Și Vise SRL-D, Exact Cristal SRL, Lateral Oradea SRL, Trei Feciori SRL, Dinsubsol SRL, Urmează-ți Inima SRL, Lily Mineral SRL. (D. S.)

Foto: Iaromira Popovici, Șerban Georgescu