UN ADMINISTRATOR DE GREIERI
S-A PLÎNS CĂ SIMȚUL UMORULUI
A PRIMIT AMENINȚĂRI CU MOARTEA ÎNTR-O CURTE 

● Un administrator de şcoală, în vîrstă de 35 de ani, s-a căsătorit, într-o ceremonie simbolică, cu holograma unui personaj de desene animate pe nume Hatsune Miku, considerată o cyber-celebritate în Japonia. Holograma e programată să răspundă la o serie de întrebări standard, iar acest lucru e suficient ca să l facă „fericit“ pe proaspătul nostru ginere, care, conform declaraţiilor sale, refuză modelele convenţionale de fericire domestică propuse de societate. Cercetătorii vorbesc deja de un trend care creşte constant: digisexuali, oameni care asociază sexualitatea tehnologiei. (M. C.)

● Ştiri cu animale pe finalul anului trecut. Un englez a descoperit în bucătărie, dormind pe cuptorul cu microunde, o vulpe. Un american a comandat prin poştă 250 de greieri pentru şopîrla lui şi greierii i-au fost livraţi într-o cutie de unde au ieşit şi s-au răspîndit prin casă. Societatea Ornitologică Română a descoperit un flamingo la Piteşti. (M. C.)

● Ministrul Sănătăţii din Zimbabwe s-a plîns că prezervativele făcute în China sînt prea mici. (M. C.)

● Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus recent – zici că era un scheci din programul de Revelion al televiziunii! – că a moștenit, de la tatăl său, simțul umorului. La ce simț al umorului are dl Toader, stai și te întrebi dacă o fi moștenit și vreun pic de inteligență. (M. M.)

● Proprietarul unui sex-shop a primit ameninţări cu moartea după ce, în preajma Crăciunului, a expus în vitrina magazinului său trei dildo-uri înfăţişîndu-i pe Fecioara Maria, Iosif şi Pruncul. (M. C.)

● Patru români din Italia au fost prinși tăind un porc într-o curte din orașul italian Anzio. Vecinii au alertat poliția, speriați de guițăturile de moarte ale animalului. A ieșit un scandal imens. Indivizii riscă închisoarea. S-a discutat în public despre cruzimea românilor. Sigur, e de luat în seamă și cruzimea. Dar ce ziceți de prostie? (A. M.

ATÎTA VREME CÎT RITMUL SACADAT
NE FORȚEAZĂ SĂ ADOPTĂM
O ANUMITĂ TENDINȚĂ DE ÎNCLINARE, SÎNTEM ȘI NOI UNDEVA LA BORD

● Postul de televiziune Digi24 a difuzat pe 26 decembrie 2018, în cadrul rubricii Digipedia, un documentar cu ultimele zile ale Mîntuitorului. Cum era a doua zi de Crăciun, parcă nu s-a potrivit chiar bine un film cu explicit mesaj pascal (fapte și semnificație). Dar atîta vreme cît încă mergem pe mîna lui nenea Iancu e în ordine… Deși ceva îmi spune că nu e. (R. M.)

● Înainte de Revelion, printre blocuri se auzea ritmul sacadat al unor tobe puternice. Erau colindătorii cu capra. Cineva a exclamat: „Frate, zici că sîntem în Africa!“. (A. M.)

● Nu știu ce e mai bizar: faptul că un japonez de 35 de ani, Akihiko Konod, s-a căsătorit cu o hologramă, invocînd rezistența în fața presiunii unei societăți care ne „forțează să adoptăm o anumită formulă a iubirii“, declarînd că, deși e conștient că holograma e programată să-i spună ce vrea să audă, îl face fericit și că se iubesc cu adevărat, sau că la ceremonie i-au venit 39 de prieteni. (S. G.)

● Se îndreaptă Turnul din Pisa! Un grup de ingineri care observă atent cunoscuta tendință de înclinare continuă a faimosului turn raportează că, în ultimii 11 ani, turnul s-a îndreptat cu 4 cm. Andrei Manolescu reacționează: nu s-a îndreptat turnul, s-a strîmbat lumea. Oricum, pentru mine asta e știrea știrilor! (S. V.)

● Conflict Armament Research a publicat lista ţărilor din care provin armele confiscate de la forţele ISIS din Siria şi Irak în ultimii patru ani. Pe primele trei locuri se află China (43,5%), România (12,1%) şi Rusia (9,6%). Hai, că sîntem şi noi undeva printre primii. (M. C.)

● Un avion de pasageri care efectua un zbor de la Seattle la Dallas a fost nevoit să se întoarcă, la cîteva ore de la decolare, pentru că la bord fusese uitată o inimă umană. (A. M. S.)

NUMAI AȘA VA PUTEA FI ALES
TATĂL VESTIMENTAR

● În timp ce o echipă internaţională de cercetători introducea în memoria unui robot clipuri video însumînd 109 ore cu sex oral pentru ca Inteligenţa Artificială să înveţe cum se oferă această plăcere indispensabilă fiinţelor umane, Banca de Spermă a Chinei a cerut ca numai cetăţenii cu puternice convingeri comuniste să doneze, pentru că numai aşa va putea fi conceput in vitro adevăratul Om Nou. (M. C.)

● Merriam Webster Dictionary a ales „justiţie“ drept cuvîntului anului 2018 (căutări cu 74% mai multe decît în 2017). Oxford Dictionaries a ales „toxic“, iar Dictionary.com, „dezinformare“. La noi, Dexonline a desemnat „muie“ cuvîntul anului (155.000 de căutări). (M. C.)

● Noul preşedinte al Kenyei, Uhuru Kenyatta, a decis ca de acum încolo pe banii kenyeni, pentru a preveni cultul personalităţii, să nu mai apară chipurile foştilor preşedinţi (tatăl său Jomo Kenyatta, Daniel Arap Moi şi Mwai Kibaki). În schimb, pe monedele şi pe bancnotele curente au fost tipărite, în semn de respect pentru mediul înconjurător, imagini cu lei, elefanţi, girafe şi rinoceri. (M. C.)

● Un oximoron vestimentar pentru sezonul temperaturilor scăzute: „polare călduroase“. (D. S.)

Foto: Matei Pleșu, Livia Ștefan Martin