UNEORI NU-I BINE
CÎND AMBELE PICIOARE
ADUC GRAVE PREJUDICII
CELOR PASIONAȚI
DE O NOUĂ SCĂDERE ÎNALTĂ 

Un bărbat din Georgia, SUA, a tras un foc de avertisment către soţia sa, după ce aceasta i-a adus altceva de mîncare decît ce-i ceruse el. Uneori nu-i bine cînd dragostea trece prin stomac. (C. Ş.)

E chinez, are 70 de ani şi îi lipsesc ambele picioare de la genunchi în jos. Zilele astea însă, Xia Boyu va încerca să ajungă pe Everest. Dacă va reuşi, va fi primul invalid care cucereşte cel mai înalt vîrf muntos de pe planetă. (M. C.)

● Faimoasa de-acum lege a defăimării, după care îndelung tînjesc defăimații noștri, ar trebui să includă, ca prim articol, consecințe punitive drastice pentru cei care, zilnic, de la tribunele Parlamentului, dar și din platourile de televiziune sau pur și simplu din fața microfoanelor menite să le ducă faima mai departe, defăimează limba română și aduc astfel grave prejudicii, pe termen nelimitat, imaginii unei țări aflate, cel puțin după primul nivel de reprezentare, într un acut stadiu de ignoranță. Poate așa n-o vom mai auzi pe doamna premier explicîndu-ne cum e cînd iei „doisprezece salarii“, conluzionînd cu amar și vai: „Acolo este o problemă care e vizibilă cu ochiul liber. Ştiu că sînt parlamentari care dezinformează. Pentru mine cel mai neplăcut lucru este că ducem de fiecare dată România ca să fie discutată de ceilalţi membri.“ Care vor fi fiind „ceilalți membri“ doamna premier nu ne precizează. Oricum, profund gîndit și bine țintit! (R. M.)

Celor pasionaţi, ca şi mine, de estimări: există mai multe stele în Univers decît fire de nisip pe Pămînt, dar într-un singur fir de nisip sînt mai mulţi atomi decît stele în Univers. (M. C.)

La Sinaia, înainte de Înviere, cea mai mare coadă era la chioșcul de șaorme și hot-dogs din centru. O nouă tradiție pare că se creează. (I. P.)

Vă mai amintiţi cum încerca ministrul Muncii s-o scalde, cînd cu mărirea salariilor, care nu-i chiar mărire, ci poate însemna şi scădere? Ei bine, Institutul Naţional de Statistică tocmai a anunţat o creştere semnificativă a inflaţiei, care a ajuns la 5%. Se pare că aritmetica nu prea ţine cont de programul de guvernare. (M. M.)

O bancă chineză de spermă a dat un anunț publicitar prin care solicita donatori „cu o înaltă calitate ideologică“. Așadar, erau căutați cetățenii cei mai respectuoși cu legea și cu politica Partidului Comunist. E adevărat că, după cîteva zile, anunțul respectiv a fost retras, dar dorința de a perpetua politic specia a rămas. (A. M. S.

ORICE BĂUTURĂ VIITOARE
VA PUTEA FI FOLOSITĂ
DREPT PĂLĂRIE VIRTUALĂ

Poliția din Erie County a decis să aresteze Iarna, citindu-i drepturile pe contul de Facebook. „Ai dreptul să păstrezi tăcerea și să dispari. Orice ninsoare viitoare va putea fi folosită drept probă contra ta.“ Cred că un avocat abil ar putea s-o scape de închisoare pledînd „nebunie temporară“. (S. G.)

De la 1 iulie vor fi interzise şi la noi pungile de plastic. Însă cînd mai cumpăraţi o băutură la pet, gîndiţi-vă că acesta se va dezintegra în natură abia după 450 de ani. (M. C.)

Bărbații (și femeile) din viața mea: pe peronul de metrou, un domn în vîrstă, elegant, cu trenci negru și pălărie, bărbierit atent, ține de braț o doamnă, care strînge la piept, la rîndul ei, o pisică neagră. (C. Ş.)

În toată nebunia de acum cu Facebook-ul și cu datele personale, iată ce scrie un utilizator român (pe Facebook, desigur): „Atenție! Au apărut niște derbedei care vă iau poza de pe profil, copiază numele și creează un nou cont pe Facebook. Apoi, cer la prietenii tăi din nou prietenia. Prietenii tăi cred că ești tu și acceptă. Din acel moment pot să scrie și să publice ceea ce vor în numele tău. Dragii mei prieteni, care aveți deja prietenia mea pe Facebook, nu acceptați nici o cerere nouă din partea mea“. Curat schizofrenie virtuală! (A. P.

NU E, TOTUȘI, CHIAR SIGUR
CĂ AICI TEAMA DE MOARTE
A MURIT DEVREME

 Mike Hughes are 61 de ani, este șofer de limuzină, autodidact în știința rachetelor și crede că Pămîntul e plat. Nu e, totuși, chiar sigur că „Pămîntul e ca un frisbee“ și vrea să se convingă. A construit în garajul său o rachetă din fier vechi propulsată cu aburi, s-a legat de ea și s-a lansat spre spațiu ca să vadă cu ochii lui ce formă are planeta. A atins aproape 500 de metri altitudine și a prins o viteză de peste 500 de km/oră. Apoi a căzut cu o parașută. Norocul lui a fost că avea și o a doua parașută „în caz de ceva“, pe care a deschis o cînd a văzut că vine prea repede înapoi pe Pămînt. Prudența asta i-a salvat viața. Chiar și așa, izbitura a fost serioasă și Mike Hughes s-a rănit. Superficial, e drept. După o spitalizare de cîteva ore, a putut să se întoarcă acasă. Scrupuloase în datoria lor de informare a cetățenilor, media americane au anunțat și costul total al experimentului: 20.000 de dolari. Costul spitalizării a fost bașca. Și încă ceva: Hughes a anunțat că va candida la următoarele alegeri pentru funcția de guvernator al Californiei. Pe sol sau în aer, tipul merită urmărit – o viață are omul… (S. V.)

 Doi francezi au dezvoltat fonturi după scrisul de mînă al muzicienilor Kurt Cobain, John Lennon, David Bowie, Leonard Cohen şi Serge Gainsbourg. Le puteţi descărca de aici: www.songwritersfonts.com. Măcar să scrieţi ca ei, dacă nu puteţi compune în stilul lor. (M. C.)

 Bărbații din viața mea: studentul din autobuz care citește Tesla. Invențiile mele în timp ce spune cuiva la telefon că a mers la biserică și a discutat despre teama de moarte. (C. Ş.)

 În ziua de Paști, o femeie de 82 de ani a murit, după ce a fost violată și bătută de un tînăr de 24 de ani în toaleta unei biserici gălățene. Nu știam că bisericile au toalete pentru enoriași. (M. P.)

 Două fete eleve, în metrou vorbind pe limba lor. Și una zice: „M-am culcat super-devreme, gen doișpe…“ (D. S.)

Foto: Laura Carmen Cuţitaru