UN BĂRBAT ÎNFLORITOR
NU FUNCȚIONEAZĂ PE TROTUAR,
ÎNSĂ ACEASTA
E CAM SINGURA GREȘEALĂ
A SPECIEI UMANE 

 Un bărbat care zbura spre Ibiza, unde urma să aibă loc propria petrecere a burlacilor, şi-a întrerupt partida de sex începută cu o necunoscută pentru a cere vecinilor de avion un prezervativ. Logodnica sa, care îl aştepta însărcinată acasă, a văzut „incidentul“ filmat de unul dintre invidioşii pasageri. Deocamdată nu se cunosc consecinţele. (M. C.)

 Nu știu alte sectoare cum sînt, dar sectorul 4 este înfloritor. După ce am avut borduri noi, am avut borduri și mai noi, am avut părculețe verzi cu leagăne pentru copii și garduri verzi din sîrmă frumos împletită. Iar acum, mai nou, gardurile se transformă în niște ziduri din beton armat, zdravăn, înfipt în pămînt vreo juma’ de metru și înalte de altă juma’ de metru. Țapene, nene! Dilema mea: se va ridica oare un părculeț P+M pe aceste „fundații“ sau or fi copiii din ziua de azi atît de violenți încît sîrma nu rezistă? (A. D.)

 Îmi introduc cartela de metrou în aparat cu săgeata invers, pentru că altfel nu funcționează, apoi citesc, pe peron, că „Bucureştiul este un oraş smart doar prin prisma faptului că aici locuiesc foarte mulţi oameni smart.“ (C. Ș.)

 Pe Lascăr Catargiu, pe lîngă Secția de Poliție, a apărut într-o zi un scaun, legat cu lanț de un stîlp. Pe scaun, un afiș: „Vă rugăm nu parcați pe trotuar“. La prînz, dispăruse afișul. Spre seară, din scaun rămăsese doar scheletul. În dimineața următoare, în locul scaunului a apărut o mașină. (S. G.)

 Cineva vinde, pe un site de anunțuri, cușcă veveriță crom, blu. E prima oară cînd aud de o cușcă pentru veveriță. Și nu e vorba de una improvizată, ci de un produs fabricat sub un adevărat brand. Cel puțin așa reiese din anunț, însă aceasta e cam singura informație pe care am dedus-o din detaliile care sună după cum urmează: „Caracteristici produs brand Imac Dimensiuni 61 x 40 x 56 cm adapător nu hrănitor nu hrănitor fîn nu căsuță nu platformă nu tub nu carusel da.“ De bună seamă, avem de-a face cu limbajul special al crescătorilor de veverițe. (A. M.)

 La întrebarea acestor zile, cel mai bun și mai plastic răspuns e de departe postarea lui Florin Lăzărescu de pe Facebook: „Mie mi se pare că Grindeanu e fix ca ăla care a luat antidepresive, din greșeală, pentru diaree. Tot se cacă pe el, dar nu-i mai pasă“. (A. M. S.)

 Cîteva fosile de Homo sapiens descoperite în zona munților din Maroc arată că originile speciei umane sînt încă și mai vechi decît se credea: 300.000 de ani. E timpul pentru o Coaliţie pentru Vechimea Tradiţională. (M. C.)

NU VĂ FACEȚI ÎNSĂ GRIJI PENTRU EL, DE VREME CE BĂRBATUL ÎNCEPE
SĂ DEVINĂ O STEA DINCOLO DE STELE 

 În Australia, un pui de cîine-lup pe nume Gavel a fost scos din programul de educare a cîinilor-poliţişti pentru că… era prea adorabil. Nu vă faceţi însă -griji pentru el, căţelandrul a ajuns pe mîini bune: în prezent, locuieşte cu guvernatorul din Queensland şi are titlul de Vice-Regal Dog (cîine viceregal), fiind însărcinat să primească oaspeţii şi să asiste la ceremoniile oficiale. (C. Ş.)

 Un spaniol în vîrstă de 48 de ani a recunoscut că, vreme de 14 ani, a pretins că e şofer de camion doar pentru a petrece mai mult timp departe de soție. Omul cîştigase în secret la loterie, ceea ce i-a permis să renunţe la fostul loc de muncă, să-şi cumpere un camion şi să străbată Spania în solitudine cîteva zile pe săptămînă. După ce a aflat din presă secretul soţului, femeia a declarat că avusese ea nişte suspiciuni, de vreme ce bărbatul nu reuşise să-i spună niciodată numele exact al companiei pentru care lucra, dar că nu are de gînd să ceară divorţul. Dragoste adevărată! Bietul om! (M. C.)

 Bucureștiul (nostru și al dnei Firea) începe iar să devină o metropolă „ușor“ horror: pe străzi au reapărut, în destule locuri, cîini vagabonzi uriași, alb-murdari, și gropi remarcabile. (I. P.)

 „Dezastru“ (it. disastro, fr. désastre) – din latină: prefixul privativ dis-, ca în „disfuncție“, și astrum (stea) – sau atunci cînd astrele nu-ți sînt favorabile, cînd e „vai de steaua ta“. (M. P.)

● Le Monde îşi face reclamă cu ajutorul lui Donald Trump: „Abonează-te ca să poţi citi articolele despre încălzirea climatică pe care nu le-a citit preşedintele american!“ Ca vechi cititor de Le Monde, am apreciat mereu preocuparea pentru ecologie. Dar încă şi mai mult aş aprecia dacă ziarul ar avea un impact şi dincolo de Atlantic. (M. M.)

 Alte nume de firme din București, acum din sectorul 3: Evoluăm Împreună SRL, Încălțămintea Ta Concept SRL, Floare Și Ulrich SRL, Brotac Medical Center SRL, Ispita Florilor SRL, Trans Ionel Cel Mai Fidel SRL, Societatea Exploratorilor Moderni SRL, Scaraoschi Cosmetics SRL, Dezmembrări Belciugatele SRL, Șah Mat SRL, Design Metalic For Life SRL, Livrăm Timp SRL, La Piovra Turista SRL, La Baboii SRL, Educație Cu Dragoste SRL, Tona Sisteme De Coșuri SRL, Manole Zece SRL, Euromateria SRL, Către Tine Psy SRL, Arena Instalațiilor SRL, Aud Roșu SRL-D, Insula Lenjeriei SRL, Micu Și Micuța SRL, Brici Entertainment SRL, Bebe Fulg SRL-D, Defacto SRL, Robi Corb SRL, Rama Veselă SRL, Alice Domnișor Cafe SRL, 5 Stele Verzi SRL, Super Ego SRL, Centrul Evoluției Și Fericirii SRL, Prod Configurare SRL, La Soacra Mea Acasă SRL, Plurinoi SRL, Te Privește Company SRL, Sintactic Grup SRL, Accesorii Vesele SRL, Coexist Properties SRL, Planta Mea SRL, Viitorul Vostru SRL-D, Ghepard Electric SRL, Aparte SRL, Ton Chien Aimé SRL, Sticluța Cu Clar De Lună SRL, Trainic Protector SRL, Floricel Contab SRL, La Stegulețe SRL, Zale De Mătase SRL, Croc Tehnic Expert SRL, Real Mente SRL, Prețuri Pentru Tine SRL, Zumzet Mobile SRL-D, Suntuncopac SRL. (D. S.)

Foto: Lucian Muntean