O DATĂ ÎN PLUS,
UN ACORDEONIST PRĂVĂLIT
PESTE NIȘTE CÎRPE CU CHIP UMAN
VA PRIMI SEMNALE DIN SPAȚIU
 

 O știre ne informează că „pentru prima dată, cu ocazia zilei internaţionale a femeii, organizaţii din peste 50 de ţări din lume se mobilizează pe 8 martie pentru a organiza «o zi fără femei».“ Inițiativa – absurdă, la prima vedere – încearcă de fapt să dovedească, o dată în plus, vechea zicală: „E rău cu femei, dar mai rău e fără“. (M. P.)

 Pentru toate gusturile: cînd am plecat spre centru, la metrou, în pasajul de la Unirii cînta – foarte frumos – un saxofonist. Cînd m-am întors spre casă, locul lui era luat, în acelaşi pasaj, de un acordeonist. (C. Ş.)

 Pe terasa unui restaurant e un butoi răsturnat. Pe butoi, cineva a scris, mare, „REX“. Iar în butoi, prăvălit peste niște cîrpe groase, doarme un cîine. Diogene s-a reîncarnat într-un cățel pe care îl cheamă Rex. (M. M.)

 În Japonia s-a deschis un muzeu dedicat pietrelor cu chip uman. Soţii Shozo şi Yoshiko Hayama şi au petrecut 50 de ani din viaţă adunînd peste 1700 de bolovani care înfăţişează tot felul de figuri, unele deja foarte familiare, de la totemurile polineziene din Insula Paştelui şi sculpturile lui Brâncuşi la Alien, E.T. şi Elvis. Muzeul se cheamă Chichibu Chinsekikan.
(M. C.)

 Cîteva dintre profețiile Babei Vanga: 2076 – lumea va fi condusă din nou de comuniști, 2084 – va avea loc o renaștere a naturii, 2088 – o nouă boală va lovi planeta, oamenii vor îmbătrîni în cîteva secunde, 2097 – boala va fi vindecată, 2100 – Soarele făcut de mîna omului va lumina partea întunecată a planetei, 2111 – oamenii vor deveni roboți, 2125 – Ungaria va primi semnale din spațiu, 2154 – animalele vor deveni pe jumătate oameni, 2371 – secetă mare, 3005 – va fi război pe Marte. Sincer, dintre toate mă sperie doar prima, cele care urmează, precum „Soare făcut de mîna omului“ nu sînt decît niște consecințe firești. (A. P.)   

PENTRU AUTORUL CAPODOPEREI, MULTE FORME RECENT DESCOPERITE NU POT ASIMILA
INTRAREA UNIUNII ÎN RAȚIUNE
 

După incidentul din Spania, cel cu grupul de români care a plecat dintr-un restaurant fără să plătească, în știrea rulată la fiecare jumătate de oră la un post de radio se accentua faptul că escrocii au comandat pînă și „ouă umplute cu cremă de ciuperci“. Bănuiesc că, pentru autorul textului, asta era culmea nesimțirii. (S. G.)

Prețul capodoperei: Gustav Klimt – Bauerngarten, 48 de milioane de lire sterline, record pe piața de artă; Picasso – Plant de tomates, 17 milioane; Femme nue assise, 13,6 milioane; Femme assise dans un fauteuil sur fond blanc, 12 milioane; Sisley – Effet de neige à Louveciennes, 7,3 milioane; Gauguin – Te arii vahine – La femme aux mangos, 8,3 milioane; Pissarro – Les quatre saisons, 7,6 milioane; Edgar Degas – Femme nue, de dos, se coiffant (Femme se peignant), 5,4 milioane. Licitația de artă „Impressionist & Modern Art“, organizată la începutul acestei luni de Sotheby’s, Londra, a raportat 177 de milioane de lire sterline (sursa: News.ro). Adjudecat! (R. M.)

N-am văzut atîta amestec de omenire şi atîtea cozi ca de 8 Martie anul asta: în zona Unirii erau doi domni cu vreo șase căţei de rasă, un popă care strîngea fonduri şi vorbea la telefon, coadă la flori, coadă la Douglas, coadă la Chopsticks. Şi multe fete care chicoteau şi-ţi dădeau flori şi mărţişoare. (I. P.)

Într-un magazin, două sortimente de mucenici absolut identici (ca forme, dimensiuni și preț), dar cu nume diferite: pentru persoanele cu orizont european – „mucenici Antonio“, pentru acelea care vor produse cu denumiri neaoșe – „mucenici Dobrogea“. (D. S.)

NASA a cerut sugestii pentru denumirea celor şapte planete recent descoperite în sistemul Trappist-1. Iată cele mai simpatice sugestii: Far from Trump 1 7; sau Pluto, Long Live Pluto, Pluto Forever, We Love Pluto, Screw You For Killing Pluto, Planet of the Keks, Pluto; sau Super, Cala, Fraja, Listic, Expie, Ala, Docious; sau Rocky 1-7; This One, That One, The Other One, The Middle One & so on; sau Let, Trans, People, Pee, Where, They, Want; sau Ziggy, Freddie, Michael, Amy, Lennon, Prince, Elvis; sau (ceva ce-ar fi putut inventa colegul nostru Dan Stanciu) Gsjksbdvgs, Dhduxusd, Jdjdndysj, Qqqqqqqssdddd, Hshggshz, Nnnnnnnnnn; sau New Folder 1-7 şi multe altele, pe care le găsiţi la #7NamesFor7Planets. (M. C.)

Elevii de gimnaziu nu pot asimila noţiuni de Istoria religiilor, susţine consilierul din cadrul Ministerului Educaţiei, Romeo Moşoiu, care a încercat să explice de ce copiii fac Religia la şcoală, şi nu Istoria Religiilor, aşa cum recomandă Consiliul Europei, pentru a evita eventualele îndoctrinări. Ce bine că aleşii de la Educaţie ştiu ce noţiuni pot asimila elevii şi ce nu! (C. Ş.)

Bucata de autostradă de la centură pînă la intrarea în București costă 129.180.727,51 lei. Probabil de aia a durat atît, că statul n-avea mărunțiș, iar firma constructoare n-avea rest 49 de bani. (D. C.)

Un politician rus, purtînd suavul nume de Igor Lebedev, a propus ca, de vreme ce Rusia va organiza Campionatul Mondial de fotbal în vara anului următor, să se legalizeze în premieră, în cadru organizat, manifestările huliganilor: „Rusia va face figură de pionierat. Suporterii care vor să se bată cu alţi suporteri o vor putea face pe stadion de la o anumită oră“. Acest Lebedev este preşedintele Partidului Democratic Liberal, partid aflat în opoziţie, şi este membru în consiliul Uniunii Ruse de Fotbal. (M. C.)

În urma investigației făcute de jurnaliștii de la Rise Project, Liviu Dragnea a fost întrebat cum a dispărut un milion de euro din declarația lui de avere. Răspunsul său: „O parte din bani i-am folosit, asta a fost și principala rațiune, o parte i-am folosit pentru construcția casei de la Alexandria, iar o altă parte în alte scopuri“. Finuț, discret, elegant. (A. M. S.)

Foto: S. Georgescu