CEL PUȚIN DEOCAMDATĂ, 
OMUL NU POATE REZISTA 
FĂRĂ ȚĂRIȘOARĂ 
PE HIMALAYA  

● Înainte de a spune adio, cel puțin deocamdată, numelor de firme (vezi numerele precedente), ofer amatorilor un ultim buchet, din Strehaia, Reghin și Botoșani: Clubul Văcarilor SRL, Belșug Comerț SRL, Motivat SRL, Mica Baroană Com Mixt SRL, Domeniul Mihai Eminescu SRL, Raul Pavaje SRL, Bunicuța SRL, Lumina Lacului SRL, Exclusiv Dame SRL, Caterinca Com SRL, Reforma SRL, Good Pigs SRL, Sandu Monumente SRL, Concept Temporar SRL, Euromunca SRL, Începătorul SRL, Deliciu Pop SRL, Tencuieli Fațade Văruieli SRL, Ciocanul Buclucaș SRL, Huligans SRL, Patru Martie 77 SRL, Gigi Claxon SRL, Stingătorul SRL, Doar Mama SRL, Om SRL, Drăguțu Mixt SRL, Transcom Fiii Fulgerului SRL, Găsește-mi Inima SRL, La Mitică Catering SRL. (D. S.)

● M-am interesat pe site-urile științifice, și omul nu poate rezista fără somn mai mult de 11 zile. Prin urmare, Connect-R minte cînd cîntă „Eu vara nu dorm“. (M. C.)

● De parcă nu ne-ar fi ajuns criza identitară, criza economică și criza politică, biata țărișoară s-a mai trezit pe cap și cu o criză aritmetică. De zile întregi, televiziunile și politicienii numără poporul și nu le iese. Între timp, poporul a fost declarat învins prin KO. (M. V.)

● Dacă auziți la radio noul single al trupei Paraziții și vă atrag atenția versurile „Acum vreți pe Himalaya / Nu vă mai place la Sinaia“, să știți că nu l-am inspirat eu. Cîntecul e despre niște fete. (M. C.)  

ÎN ULTIMUL TIMP, 
TOȚI CEI PREZENȚI 
ACOLO (LA SOL) 
ÎNTREABĂ PERSONALUL DE BORD:
„CETĂȚENII IDIOȚI PAR DECENȚI?“

● Cine spune lucruri rele despre doctorii din România, în general, evident, greșește, suferind de mania generalizărilor suficiente. Eu, una, avînd de-a face cu breasla mai mult decît altădată în ultimul timp, am întîlnit nu numai reprezentanți ai lor care nu au vrut să-mi ia bani, ci și unii (e drept, un caz…) care mi-au împrumutat ei, mie bani atunci cînd nu am avut destui la mine ca să-mi plătesc o analiză mai costisitoare. (I. P.)

● De curînd, la Londra, vizitatorii de la Tate Modern au asistat în direct la sinuciderea unui bărbat de 40 de ani. Un martor a declarat că toți cei prezenți acolo l-au văzut pe cel care s-a aruncat în gol de la balcon, dar s-au gîndit că era vorba despre un performance extrem. Ori arta contemporană a devenit din ce în ce mai curajoasă, ori moartea a devenit o operă de artă. (A. M. S.)

● Gimnasta americană Gabrielle Douglas (campioană olimpică la individual compus) e răsfățată cu porecla Veverița Zburătoare. Înainte s-o văd la paralele n-am înțeles de ce. După ce s-a urcat pe bîrnă mi s-a părut că nu e tocmai nepotrivită. Cînd a evoluat la sol mi-am dat seama că e chiar bun acest nume de scenă. După săritura la cal am uitat că o mai cheamă și altfel. (M. M.)

● În Sintra, în fața casei unde-a stat Andersen în timpul călătoriei lui în Portugalia din vara lui 1866, se oprește un cuplu. Ea îl întreabă pe el (în portugheză): „Auzi, cine-a fost tipul ăsta?“. El: „Un navigator… ăăăă, un scriitor“. Cred că lui Andersen i-ar fi plăcut mai mult prima variantă. (L. V.)

● Un copil de 11 ani a reușit, zilele trecute, să ajungă singur și fără nici un act cu avionul de la Manchester la Roma. S-a ținut de un cuplu, a trecut de controlul pașapoartelor odată cu ei, ca-n filme, fără să prezinte vreun act și fără să fie întrebat ceva. Abia după ce avionul a decolat, personalul de bord a înțeles că Liam Corcoran e „singur cu jetu’“. L-au repatriat cu același avion, noroc că nu și-a pus în cap și să sară la Roma cu parașuta. (S. S.)

● Printre comentariile pro- și anti-Băsescu, pe un site, cineva îndemna cetățenii să voteze pentru demisie, ca să „oprească astfel Jihadul dus contra cîinilor“. Unde dai și unde crapă. (S. G.)

● Un băiat de numai 20 de ani pe nume Răzvan Martin (orfan de tată și abandonat de mamă pe cînd avea doar cîțiva ani, după cum se poate afla dintr-o poveste emoționantă publicată de Gazeta Sporturilor) a obținut o medalie de bronz la haltere după o absență românească de pe podiumul olimpic de 16 ani. Băiatul acesta a stabilit pînă acum 40 de recorduri naționale și a devenit campion balcanic, european și mondial, dar firește că puțini au auzit de el, de vreme ce știrile sportive de la TV ne vorbesc, de ani de zile, doar despre fotbaliști alcoolici și președinți de cluburi mitocani sau idioți. (M. C.)

● Cu ocazia referendumului, am șters vreo 30 de „prieteni“ din lista mea de pe Facebook. Dintre aceia pe care nu știi de unde să-i iei, atunci cînd îți dau request, însă îi accepți pentru că par decenți. Ei bine, nu sînt. Tot am cîștigat ceva! (A. P.)  

DE BUNĂ SEAMĂ, 
ASTFEL DE INTERPRETĂRI 
EXPLICĂ PEȘTERA MIORITICĂ

● Am auzit pe la România TV că după știri ni se va spune „vremea exactă“. Știam că înainte de știri se spunea ora exactă, iar rubrica meteo era totuși doar o prognoză căreia înainte i se mai zicea și timpul probabil. De bună seamă însă că astăzi vremea e oricum mai exactă decît sînt vremurile care, între timp, au devenit probabile. (A. M.)

● La această Olimpiadă, am descoperit ce sport minunat este scrima. Ce păcat că avem astfel de revelații doar din patru în patru ani! (A. P.)

● După ce a concertat în orașul croat Pula, cîntăreața Inna a postat pe Twitter: „Pula was amazing tonight!“. Mă întreb cum ar fi putut să formuleze altfel, ca să nu se nască interpretări în rîndul fanilor din România. Eventual, „Cetățenii orașului Pula au fost minunați în această seară!“? (A. P.)

● La Rechinu, o șaormărie de pe lîngă Sala Palatului. Un tip cu burtă, cămașă albă și pantofi de manelist comandă șaorma în fața mea. „Pe asta a doua să o faci iute.“ „Să pun și ardei?“, întreabă șaormarul. „Da, frate, pune. Pune și boia. Și piper. Mai pune ardei. Da, da, hai, mai pune. Mai pune piper.“ Șaormarul face deja ochii mari: iute-iute, dar ăsta exagerează. Tipul se explică: „Frate, aia e pentru șeful meu, ăsta nu a mers la vot, dă-l în p… mea. Pune, frate, acolo, pune ardei“. (C. G.)

● Săptămînile astea Sharon Stone va filma în Peștera Bolboci. (M. C.)

● Aflat pe teren cu studenții, colaboratorul nostru, dl profesor Vintilă Mihăilescu, ne transmite următorul mesaj: „O adresă post-mioritică: Comuna Dor Mărunt, strada Intrarea Sistemului“. (M. V.)

Foto: L. Vasiliu