Dylan Moran vine la Bucureşti pe 8 octombrie, la Cinematograful Scala. După ce ni l-au adus pe britanicul Eddie Izzard în primăvară, cei de la Livehouse Comedy continuă susţinerea curentului de stand-up comedy în România cu actorul irlandez Dylan Moran, care se va afla pentru prima oară în ţara noastră.

Show-ul face parte din turneul Yeah, Yeah!, care a fost descris de The Times drept „un masterclass de charismă comică: actorul trece de la un subiect la altul într-un mod aparent spontan, fiind, de fapt, extrem de bine organizat”. Nici The Scotsman nu s-a lăsat mai prejos, considerînd că avem de-a face cu „poante la fel de ascuţite ca sîrma ghimpată şi un creier comic mai rapid decît o cursă de oţel”.

Pentru cei care-l cunosc, participarea la show este un must. Pentru cei care nu-l cunosc (încă), iată cîteva motive pentru care trebuie să-l întîlniţi:
- e ironic-sarcastic-sardonic-cinic-plin-de-umor
- a scris & jucat într-un serial numit Black Books (premiat cu BAFTA în 2001), unde interpreta rolul unui proprietar de librărie cel puţin... excentric

- e primul comic englez care a susţinut un stand-up comedy show în Rusia, după cum a declarat pentru The Guardian
- The New York Times scrie despre el că: „E gînditor, ambivalent, uşor stînjenit de atenţia arătată. Şi în vreme ce-şi petrece următoarea oră şi ceva făcînd glume, are în minte mai mult decît hohote de rîs. Sau cel puţin aceasta e imaginea pe care o proiectează înainte să zboară poantele.”
- trece cu o uşurinţă uluitoare de la politică la religie, de la discuţii despre femei, bărbaţi sau copii la tehnologie, de la plictiseală la mahmureală
- în show-urile lui o să auziţi lucruri precum:
„Ar trebui să stai departe de potenţialul tău. O să-l strici, e potenţial, lasă-l! Oricum e precum contul din bancă – întotdeauna ai mult mai puţin decît crezi.” (Monster, 2004)
„Adulţii sînt nişte oameni extraordinar de confuzi, de nefericiţi. Iar asta pentru că uită că nu trebuie să se prefacă tot timpul. Adevărul e că nu eşti deloc un adult – eşti doar un copil înalt cu o bere în mînă, avînd conversaţii pe care nu le înţelegi...” (Like, Totally, 2006)
„Unde-i tortul? Prăjiturile reprezintă limbajul dragostei. Nu văd nici o prăjitură în clădire... Ştiţi cînd oamenii îţi spun «Te iubesc, te iubesc!». Da? Dă-mi un nenorocit de ecler!” (What It Is, 2009)

Mai găsiţi bilete pe myticket.ro. Alte detalii pe livehouse.ro.