Un accident celebral

Silviu GHERMAN
7 iunie 2014
Un accident celebral jpeg

Numele meu e Silviu Gherman și sînt scritor am scris trei cărți. Acum o lună am făcut acident cerebral dar încetîncet îmi revin. Drumul spre recuperare e greu dar mi sa spus că dacă nu scriu no să-m recuperez talentul. Mulțumesc revistei DILEMA cămi dă ocazia să vorbesc despre experiența mea. Îmi cer scuze dacă mai greșesc peici ,pecolo. Vorba lui Esenin „miam făcut o luntre în crîng / unde crește mușețelul”.

Înainte de acicdent nici num-i păsa, beam fumam umblam după femei. Acum viața mi se arată atfel. De ce nu ne dăm seama de ce avem decît atunci cînd nu mai avem? Ehei Ce n.aș da să fiu din nou zdravăn. De fumat nu mai am voie, de băut nici atîta, cu femeile nu știu ce să zic îmi atîrnă jumate de față și mă șterg tot timpul la gură cu șervețelul. Dar minteamia rămas la fel de intactă sînt același Silviu dintodeauna. Am impresia că corpul meu e o închisoaer că scînteia inteligenței e năbușită dar o să mă lupt și o să fiu din nou cel ceam fost o dată o dată.

E greu să te integrezi în social după ce ai pățit așa rușine. Prieteniii se uită la mine chiorîș și nu mănțeleg. Unii clatină din cap alții dau lacrimi și le ascund dar eu le văd nu zic nimica. Prin salon e destul de greu mă tot împiedic de lucruri. Am făcut și vînătae la picior. Norocul meu că nu am job că ar fi fost dezstru. Probabil mar fi dat afară; asta mi se pare super nedrept. Nu e ca și cum eu am vrut să fac acccident. Pur și simplu santîmplat!

Fosta mea prietenă zicea și cînd eram sănătos că sînt ratangiu. Numai decuriozitate \mi vine so întreb: acumace sînt? Dar nu mai vorbesc cu ea, ce rost are săm-i fac sînge rău? O femee bună trebuie să fie alături de tine la bine și la rău, nu? Ce eu nam fost alături de ea la rău? Nu iam plătit 1653 de euro datoria careo avea? Nici mulțumesc n-a zis. A zis că e normal ca bărbatul să aibă grije de femeie în orice situație auzi tu. Fac pauză findca m-am enervat și-m crește pulsul doamne Ferește de încă un atac.

M-am liniștyt.Ar trebui să spun că nu e totul tragic. Am dezvoltat o relație frumoasă cu o infirmieră de la spital care spunea căi plac cărțile mele. este totuși un pic jenant că sufăr de o ușoară incotninență și am pe mine un scutec, iar Sanda trebue să mă schimbe de dooori pe zi dar ea spune că nare problemă cu chestia asta. Vezi Așa trebuie să fie femeia. Poate ieseceva doamne Ajută.

Între altele eu eram și actor, mai o reclamă, mai un scurtmetraj mai o piesă de teatru. Am jucat în multe piese de tatru. Iubesc scena pentru mine nu se compară scena cu nimic. Iată singurele lucururi care miau mai rămas: scrisul și scena. Acum lucrez la un nou roman care o să fie zdrobitor este un roman politic în care pun degetul pe rană. În acelaș timp fac lobbi să joc în hAmlet la Teatrul Nașional, întrun proiect UE care integrează handicapații. Am totuș o problemă cu restul distribuției. șase au sindrom dOwn, trei sînt schizofreni de la țară și restul nici nu știu ce sînt dar mi se par execrabili. Nici regizorul nu e mai breaz. I se bălăbăne capul. (Nu știu cum se dau finanțările astea – n.a.). Eu sînt singruul cu intelect de acolo și fac tot posibilul săi trag după mine. Totuș simt un regretcă nu joc cu un maestru ca beligan d pildă.

Dacăm permit să dau un sfat sfatul meu este: nu vă bateți joc de sănătate. Dațilen colo de cărți că nu ajută la nimic ieșiț din bibliotecă și accceptați lumea Așa cume ea cu bune și cu, rele. Ce băSescu, ce poNta, ce puTin. Politica și războaiele sînt vax, dacă nu ești sănătos nu poți să te bucury de ele. Regret că nu am făcut mai multe lucruri pentru sănătateeeea me a, poate nu trebuiea să beau atîta și să pierd nopțile că uite acum dacă merg pe bivcicletă în părculeț trage dreapta și cad peo parte Cemi plăcea să merg pe bicicletă. CÎND ,mă gîndesc că sînt războaie pe lume mi se pare așa ceva superficial că nicic nu pot să exprim. Oameni ar trebuii să aibe în capulor numai sănătate de dimineață pînă seară și dsă lase naibi ucraina în pace.

În fine vreau să vorbesc despre dumNEZEU. Înainte eram ateu convins din huo biserica nu mă scoteai dar acum sînt mai catolicca papa. Nu înțeleg cum am putut să nu cred cuvînt cu cuvînt ce scrie în evanGhelii. Mi se pare acuma limpede ca lumina zilei și chiar țin un curs de exexegză biblică în fiecare sămbîtă aici la spital în careexplic ce și cum a fost cu iIIsus. Unul nu întelege cum poți să schimbi apan în vin eu îi zic ce mare lucru.Mai întreabă altulcum a putut iisdus să dea de mîncare la 20000000 de oameni cu două pîini și răspunsul este că erau pîini mari sau le-a dat numa să guste. Credința noastră ortodoxă îmidă alinare după accident și dupăcum zice părintele Haralamb de la bIserica SfIoan gură de Aur Mărturisitrorul de Mir, „suferințațio dă Dumnezeu caso ai nu ca sO dai”. Doamne strigtaam cătretine din pacostea mea și tu mai auzit spălamăvei cu isop să trăiesști miai dat lucruri bune. Mulțumesc pentru tot Doamne bine că te am că dacănici Pe tine Nu te aveam puncte puncte.

Silviu Gherman este scriitor, vocalistul trupei Mes Quins şi autorul proiectului teleschpenker.com.

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Motivul absurd pentru care o vânzătoare a refuzat doi tineri. „Poate credea că îl folosiți la orgii“
Doi tineri, unul de 25, iar celălalt de 21 de ani, susțin că o vânzătoare a refuzat să-i servească și le-a cerut să vină însoțiți de părinți, deși aveau actele și puteau să demonstreze că sunt majori. De fapt, ei nici măcar nu au cerut țigări, alcool sau alte produse destinate exclusiv adulților.
image
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Un anunț imobiliar din Brașov pentru vânzarea unui garaj din lemn a stârnit ironii din partea românilor. Garajul de 22 metri pătrați din lemn costă cât o garsonieră.
image
Ianis, sufocat de Hagi: cum un părinte, „orbit“ de subiectivism, a ajuns să facă țăndări imaginea băiatului său
Managerul Farului a mai creat un caz, deranjat că selecționerul nu i-a titularizat băiatul în amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia. Episodul lungește lista derapajelor unui părinte care persistă în greșeala de a-și promova agresiv fiul, mărind și mai mult povara numelui pe umerii acestuia.

HIstoria.ro

image
Bătălia codurilor: Cum a fost câștigat al Doilea Război Mondial
Pe 18 ianuarie a.c., Agenția britanică de informații GCHQ (Government Communications Headquarters) a sărbătorit 80 de ani de când Colossus, primul computer din lume, a fost întrebuințat la descifrarea codurilor germane în cel de Al Doilea Război Mondial.
image
Cum percepea aristocrația britanică societatea românească de la 1914?
Fondatori ai influentului Comitet Balcanic de la Londra, frații Noel și Charles Buxton călătoresc prin Balcani, în toamna anului 1914, într-o misiune diplomatică neoficială, menită să atragă țările neutre din regiune de partea Antantei.
image
Istoricul Maurizio Serra: „A înțelege modul de funcționare a dictaturii ne ajută să o evităm” / INTERVIU
Publicată în limba franceză în 2021, biografia lui Mussolini scrisă de istoricul Maurizio Serra, membru al Academiei Franceze, a fost considerată un eveniment literar şi istoric.