După un recital susținut de violonistul Alexandru Tomescu și primul concert de mare anvergură susținut de o orchestră în spațiul unui mall bucureștean, ParkLake Shopping Center susține în continuare excelența și alege să sprijine cîțiva dintre cei mai merituoși tineri muzicieni, cei care în anii următori vor fi vedetele cu care România se va mîndri.

Ce stă în spatele unui concert de muzică clasică? Ore nesfîrșite de muncă, nervi de oțel în orice apariție pe scenă, investiții în instrumente și accesorii muzicale, studiul după partituri consacrate, grija de a alege ținuta de scenă potrivită și promovarea într-o piață concurențială foarte dură. Toate, la fel de importante: ParkLake Shopping Center, alături de Radio România Muzical, a ales să-i sprijine pe 16 tineri muzicieni selectați împreună cu Fundația Remember Enescu exact cu ceea ce aceștia au mai mult nevoie: accesorii, partituri, ținute de scenă, posibilitatea de a evolua în fața unui public larg.

9 dintre cei 16 tineri muzicieni premiați de ParkLake vor evolua în cadrul unor recitaluri pe scena amplasată în Main Square – ParkLake, în intervalul 18-20 decembrie, de la ora 18. Este șansa de a asculta, într-un cadru relaxat, viitoarea generație de mari muzicieni ai României, tineri care merită aplauzele publicului și susținerea celor pentru care România este o țară a valorilor muzicale; acele valori muzicale care de-a lungul istoriei s-au numărat printre cei mai buni ambasadori pe care i-a avut România în lume.

Programele de recital includ piese celebre din repertoriul cult universal și românesc. Acestea vor fi prezentate de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 20 decembrie, de la ora 18.45; premiile vor fi înmînate de celebrul violonist Alexandru Tomescu, președintele Fundației Remember Enescu, una dintre vedetele incontestabile ale muzicii culte românești contemporane.

Pe scena de la ParkLake va fi instalat un pian de concert special pentru aceste recitaluri – este prima dată cînd un instrument de o asemenea valoare este adus în spațiul unui spațiu comercial bucureștean.

Cei 16 tineri muzicieni premiați de ParkLake sînt: violoniștii Ana Raicu, Luca Amarandei, Octavian Pîrlea, Raluca Hartac, Ștefan Aprodu, Dragoș Rusanu; pianiștii Răzvan Zbranca, Egizia Soare, Matei Lăbunț, Eva Garet, Antonio Crețu; sopranele Clarisa Gherghe și Simona Bucur, harpistul Andrei Olaru, violoncelistul Valentin Simion, flautista Teodora Ionescu.