Unul din cele mai interesante grupuri ale jazz-ului european, Nik Bärtsch’s Ronin revine în luna mai în România pentru un concert găzduit de Sala Radio.

Activi din anul 2001, muzicienii elveţieni au în discografie şase albume, ultimele trei fiind editate la reputata casă de discuri ECM Records. În 2011, The Wall Street Journal îi clasează pe locul doi într-un top al concertelor anului, înaintea unor artişti ca Bjork sau Radiohead, punctându-le astfel prestaţia live de excepţie.

Nik Bärtsch’s Ronin îmbină inteligent elemente de jazz, funk, muzică clasică contemporană sau muzică ritualică japoneză, rezultatul fiind nu doar surprinzător de coerent, ci chiar un original ’’Zen Funk’’, cum şi-au botezat ei înşişi, stilul.

Carismaticul pianist Nik Bärtsch spune despre compoziţiile sale:
’’Pentru mine, muzica este un mariaj între arhitectură şi dramaturgie. Oraşul este un creuzet pentru multe idei, dar, desigur este şi un pericol din cauza zgomotului, sunt prea multe lucruri, prea multe influenţe, prea multe posibilităţi. Totuşi, exact în asta constă provocarea pentru cineva interesat de meditaţie şi pace, trebuie să faci o alegere, să-ţi asumi responsabilitatea pentru elementele folosite în muzica ta.Ca şi compozitor am dorit să mă delimitez de anumite dogme. Am încercat să combin ritmuri cu linii melodice mai simple, mai scurte, dar care totuşi evocă o anumită energie polifonică’’.

Pe 10 mai 2012, ora 20.00, pe scena de la Sala Radio din Bucureşti îi veţi putea asculta pe Nik Bärtsch (pian), Kaspar Rast (tobe), Thomy Jordi (bas), Andi Pupato (percuţii), Sha (saxofon, clarinet). Timp de 90 de minute, Ronin va face proba creativităţii şi expresivităţii muzicale pentru care este atât de apreciat de iubitorii de jazz.

Evenimentul este organizat de Twin Arts în parteneriat cu Ambasada Elveţiei în România. Acest concert este primul din seria evenimentelor Jazzistika. Nu este permis accesul în Sala Radio cu aparate foto profesionale şi camere de filmat.

Detalii pe www.twinarts.ro şi www.eventim.ro