Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Pepco România finanțează cu 110.000 de euro proiectul  „Accesul la educație și la un stil de viață sănătos pentru copii aflați în dificultate, din medii vulnerabile”. 170 de copii și 40 de părinți din grupuri vulnerabile sînt sprijiniți pentru continuarea educației copiilor prin asigurarea unei mese calde în fiecare zi, dar și cu articole de îmbrăcăminte, produse de igienă personală sau medicamente.

● Peste 6.000 de copii din Pucioasa, Fieni și comunele din zonă vor putea de acum merge la secția nouă de pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Pucioasa. HeidelbergCement a investit 242.923 lei în această aripă a spitalului, care nu mai era funcțională de 4 ani.

● 60 de alergători s-au înscris voluntari în #MaratonulMotivatiei și vor lua startul la maratonul Ciucaș X3 pentru a strînge fonduri pentru achiziționarea de scaune rulante. Anul acesta, dealerul regional BMW susține „Fondul Scaunelor Rulante”, lansat de Fundația Motivation România, și va dubla valoarea donațiilor strînse.

● „Împreună prin sport la Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Prin acesta, timp de 5 luni, 400 de copii din comuna Castelu, județul Constanța, vor participa săptămînal la cluburi de fotbal, dans, mișcare și joacă.

● Pe 5 septembrie, la fiecare comandă realizată pe Foodpanda, platforma a donat 1 leu către fundația HOSPICE Casa Speranței.

● În perioada 4 septembrie – 4 noiembrie, clienţii Orange PrePay care activează o opţiune de minimum 5 euro credit primesc 50 GB internet bonus. Aceștia pot fi redirecționați către 20 de şcoli din mediul rural, pe care Orange le va dota cu echipamente necesare, în scopul reducerii decalajului digital.

● Asociaţia „Earth's Angels” i-a vizitat în acest weekend pe copiii din trei localităţi izolate din Delta Dunării pentru a le aduce rechizite, haine și produse alimentare, strînse în urma unui apel lansat pe Facebook.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.