MAKING WAVES: Un festival dedicat noului cinema românesc la New York

4 octombrie 2012
MAKING WAVES: Un festival dedicat noului cinema românesc la New York jpeg

Echipa fondatoare a Festivalului Filmului Românesc de la New York nu renunţă. Pentru că, după noile schimbări făcute în structura Institutului Cultural Român, acest festival n-ar mai fi avut loc, Corina Şuteu, Mihai Chirilov, Scott Foundas şi Oana Radu au găsit o variantă alternativă. Le mulţumim pentru efortul lor şi le sîntem alături.

Romanian Film Initiative şi Film Society of Lincoln Center anunţă organizarea evenimentului anual „MAKING WAVES. Un festival dedicat noului cinema românesc” în New York. Ediţia 2012 va avea loc între 29 noiembrie – 5 decembrie la Film Society Lincoln Center.

MAKING WAVES este o iniţiativă independentă care îşi propune să asigure o continuitate a prezenţei cinematografiei româneşti în spaţiul american şi consolidarea parteneriatului cu Film Society of Lincoln Center (FSLC). Festivalul va oferi o panoramă a producţiei cinematografice recente (incluzînd filme de ficţiune, documentar şi scurt metraj), precum şi o serie de programe speciale, retrospective de autor, dezbateri, lansări de carte şi alte evenimente dedicate întîlnirii între profesioniştii de film americani şi români. La eveniment vor participa regizori, actori, producători şi critici de film din România şi din SUA. Programul festivalului va fi anunţat la mijlocul lunii octombrie.

„Film Society of Lincoln Center se bucură să continue promovarea acestei generaţii extraordinare de filme şi regizori din România prin susţinerea festivalului MAKING WAVES, mai ales în contextul recentelor schimbări guvernamentale din România, care au pus în pericol sprijinul acordat de stat artelor şi culturii”, declară Scott Foundas, director asociat de programe al FSLC şi membru în Board-ul festivalului.

Iniţiativa se bucură de sprijinul unor personalităţi artistice româneşti printre care regizorii Cristian Mungiu, Radu Muntean, Lucian Pintilie, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu, Andrei Ujică, sau artistul vizual Dan Perjovschi.

Festivalului beneficiază de sprijinul Trust for Mutual Understanding, precum şi al Blue Heron Foundation şi al altor suporteri şi donatori. „Sînt onorat sa mă alătur celor care organizează Festivalul de Film Românesc din New York şi să sprijin o echipă în care cred. Evenimentul de la Lincoln Center este în acest moment cea mai importantă manifestare din America dedicată cinematografiei naţionale”, apreciază regizorul şi producătorul Bobby Păunescu, unul dintre suporterii principali ai festivalului. Un important finanţator al MAKING WAVES este şi artistul vizual Adrian Ghenie: „Sînt un fan al filmului românesc şi apreciez foarte mult echipa festivalului. Cred că este important să dovedim solidaritate artistică în continuarea unor iniţiative care au contribuit la o prezenţă românească solidă în spaţiul american”. În completarea acestui sprijin financiar, festivalul va lansa la începutul lunii octombrie şi o campanie de crowdfunding prin platforma Kickstarter, propunîndu-şi atragerea susţinerii din partea publicului fidel al festivalului şi a numeroşilor fani ai filmului românesc din SUA şi România.

Tudor Giurgiu, preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania, partener al festivalului, declară: „Festivalul de Film Românesc din New York se înscrie în aceeaşi linie profesionistă de promovare a filmului românesc pe care o urmărim şi în cadrul TIFF-ului. Sîntem mîndri să ne asociem cu un eveniment de calitate, organizat de către o echipă cu care am colaborat în numeroase alte ocazii, Festivalul asigurînd o vizibilitate de prim rang, de care cinematografia românească are mare nevoie în America.”

Romanian Film Initiative reuneşte echipa fondatoare a Festivalului Filmului Românesc de la New York lansat în 2006 sub egida ICR New York. Board-ul festivalului îi include pe Corina Şuteu, preşedintele festivalului; Mihai Chirilov, director artistic; Scott Foundas, director asociat de programe al Film Society of Lincoln Center; şi Oana Radu, manager al festivalului. Romanian Film Initiative doreşte să aducă mulţumiri speciale şi altor susţinători: Andi Vasluianu, Ana Maria Sandu, Mihai Grecea, Mona Nicoară, Erin Casper, Adam Brown, Luminiţa Gheorghiu, Vlad Ivanov.

Mai multe detalii despre festival vor fi în curînd disponibile la www.filmetc.org/makingwaves.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi MakingWaves@filmetc.org.

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Germania a arestat doi cetăţeni ruşi care ar fi conspirat să atace o bază militară americană
Doi cetățeni ruși au fost arestați în sudul Germaniei, fiind suspectați că au plănuit atacuri de sabotaj împotriva unor instalații militare americane, au anunțat joi procurorii germani.
image
O româncă se judecă de zece ani cu Elon Musk. Inițialele numelui său sunt pe acumulatorii mașinilor Tesla Model S
Brașoveanca Cristina Bălan a fost un inginer de mare viitor la Tesla, dar a fost concediată pentru că a atras atenția asupra unor defecte de fabricație. După zece ani încă se judecă cu Elon Musk
image
Cum arată interiorul „celei mai scumpe case” din lume, cu 100 de camere. Pentru ce sumă fabuloasă este scoasă la vânzare VIDEO
Castelul vast Chateau d'Armainvilliers din Seine-et-Marne, Franța, considerat a fi cea mai scumpă casă din lume, este scos la vânzare pentru 363 de milioane de lire sterline, potrivit Express.co.uk.

HIstoria.ro

image
Cine erau bancherii de altădată?
Zorii activităților de natură financiară au apărut în proximitatea și la adăpostul Scaunului domnesc, unde se puteau controla birurile și plățile cu rapiditate și se puteau schimba diferitele monede sau efecte aduse de funcționari ori trimiși străini ce roiau în jurul curții cetății Bucureștilor. 

image
A știut Churchill despre intenția germanilor de a bombarda orașul Coventry?
Datorită decriptărilor Enigma, aparent, Churchill a aflat că germanii pregăteau un raid aerian asupra orașului Coventry. Cu toate acestea, nu a ordonat evacuarea orașului și nici nu a suplimentat mijloacele de apărare antiaeriană.
image
Căderea lui Cuza și „monstruoasa coaliţie”
„Monstruoasa coaliţie“, așa cum a rămas în istorie, l-a detronat pe Alexandru Ioan Cuza prin lovitura de palat din 11 februarie.