Expoziția licitației caritabile pentru sprijinirea Casei Memoriale „Doina Cornea” a fost oficial deschisă pe 20 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviță din București, sediul Casei Artmark. Expoziția conține artă din colecția Doinei Cornea, tablouri pictate de aceasta, manuscrise, recuzită de lucru, inclusiv obiecte personale.

La deschiderea expoziției, dar și pentru a rememora figura emblematică a Doinei Cornea, au participat fostul președinte al României Emil Constantinescu, oameni de cultură, între care istoricul Dinu Zamfirescu, președintele Asociației foștilor deținuți politici Octav Bjoza, dar și fiul Doinei Cornea, Leontin Iuhas.

„Acest exemplu trebuie să rămînă viu în continuare, pentru ca şi următoarele generaţii să-i poată învăţa dăruirea şi îndrăzneala. De aceea, nu e nimic mai necesar şi mai firesc decît un Muzeu „Doina Cornea” în casa ei de la Cluj, acea casă care rezistă în faţa istoriei, nu numai în realitate, ci şi în fotografiile de urmărire din dosarul ei de securitate”, a declarat scriitoarea Ana Blandiana.

Licitația cuprinde 28 de loturi. Ceasul de mînă al Doinei Cornea, marca Eterna, are un preț de pornire de numai 100 de euro, iar celebra bască din lînă, 50 de euro. Una dintre cele trei păpuși (preț de pornire de 100 de euro), procurate de Doina Cornea să îi servească drept vehicul inocent pentru trimiterea clandestină de texte disidente către personalități din străinătate, sau biroul de lucru al Doinei Cornea (avînd prețul de pornire de 400 de euro) sînt unele dintre loturile puse în vînzarea caritabilă.

Expoziția este deschisă gratuit vizionării publicului, vreme de o lună, pînă în data de 24 martie, la Palatul Cesianu-Racoviță. Pot participa la licitație toți cei interesați, fie pe data de 24 martie, la Athenee Palace Hilton, fie lăsînd o ofertă pentru unul dintre loturi la sediul expoziției. Se poate totodată plasa o ofertă online, pe artmark.ro, ori participa la licitație, online, prin platforma de licitare Artmark Live.